25 Nisan 2024 Perşembe


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    15:31   YANIKÖMEROĞLU`NUN KATILIMIYLA CHP`NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU   15:23   ÖZGÜR ÖZEL: “BU ÜLKEDE EĞER DEVLET OLACAKSA EN ÜSTTEKİ CUMHURBAŞKANINDAN EN SADE VATANDAŞA KADAR HERKES BU ANAYASA`YA BAĞLI OLACAK”   15:17   YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 24. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:10   DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ   14:54   SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU   14:40   FATİH ERBAKAN`DAN `ÇAY DAVETİ` AÇIKLAMASI: "BİZDEN `NOTER MAKAMI OLUN` YAKLAŞIMI BEKLENİYORSA ORADA DURMAMIZIN ANLAMI OLMAZ"   14:39   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI`NDAN VAHAP SEÇER`E ZİYARET    14:31   TBMM İLİÇ KOMİSYONUNDA TARTIŞMA... DENİZ YAVUZYILMAZ: ``MURAT KURUM`UN ADI GEÇTİĞİ ZAMAN HEP BERABER ZIPLAMAYA BAŞLADINIZ"   14:13   BEKİR BAŞEVİRGEN`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “ÖNCE KENDİ İTİBARINDAN TASARRUF ETSİN. HEM KAMUYA HEM DE YURTTAŞLARIMIZA ÖRNEK OLSUN”   13:59   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN ÖZGÜR ÖZEL`E "TEBRİK" ZİYARETİ   13:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "HER BELEDİYEDE BÜYÜK BİR SOYGUN YAPMIŞLAR. BUNLAR HİZMET ETMEK İÇİN DEĞİL RANT İÇİN VARLAR"   13:22   10 EKİM ANKARA GAR KATLİAMI DAVASINDA ESAS HAKKINDA MÜTALAA VERİLDİ   13:21   İYİ PARTİ`DEN DAHA ÖNCE İSTİFA EDEN İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU CHP`YE GEÇTİ   13:13   CHP, SAĞLIKLA İLGİLİ TORBA YASANIN İPTALİ İÇİN AYM`YE DAVA AÇTI: “BAZI ŞİRKETLERİN KARLARINI MAKSİMİZE ETMEK İÇİN TBMM ÇALIŞTIRILIRSA CHP BUNLARIN İPTALİ İÇİN AYM`YE GELMEYE DEVAM EDECEK”   12:39   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, ANKARA`DA PROTESTO EDİLDİ   12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:46   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU  
 
     
   

Başkan Gültak Akdenizli Öğrencilere LGS Hazırlık Seti Hediye Etti


Akdeniz Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlerin ardından, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 4 bin 657 ortaokulu öğrencisine de çeşitli deneme sınavlarından oluşan eğitim setini ücretsiz dağıtmaya başladı.

 

Tarih : 20 Nisan 2021 Salı 21:13   Okunma : 611

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, dezavantajlı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hayata kattığı örnek projeleri devam ediyor. Bugüne dek on binlerce öğrenciye kırtasiye malzemeleri ulaştıran, üniversiteye hazırlanan 3 bin gence, eğitim akademisi paketlerini ücretsiz ulaştıran Akdeniz Belediyesi, bu kez de liselere geçiş sınavına (LGS) hazırlanan ortaokul öğrencileri için deneme sınavlarından oluşan kaynak setleri ücretsiz dağıtmaya başladı.

Başkan Gültak, okulları ziyaret ederek öğrencilere setleri hediye etti

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ilk etapta Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Ortaokulu ile Çilek Mahallesi’nde yer alan Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine katıldı. Öğretmenler ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gültak, ardından da liselere geçiş sınavına hazırlık setlerini öğrencilere hediye etti.

Üniversiteye hazırlanan gençler için eğitim akademisi

Eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem verdiklerinin altını çizerek, milletlerin ancak eğitimle her alanda yükselebileceğini vurgulayan Başkan Gültak; “Bölgemizde yaşayıp üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için geçen haftalarda Türkiye’de ilk olan örnek bir projeyi; Akdeniz Eğitim Akademisi’ni hayata kattık. Bu projemiz ile öğrencilerimiz, internet üzerinden şifre ve kullanıcı adıyla giriş yaparak, içinde yüz binlerce sorunun ve notların olduğu, tüm ders notlarının yer aldığı, ayrıca derslerin görsel anlatıldığı bir portala ulaşıyor. Tabi çocuklarımız sınava da girebiliyor. Hem Mersin hem Türkiye derecelerini öğrenebiliyorlar. Ayrıca bu şifreleri ve kullanıcı adlarını okul müdürleri ve ebeveynlere verdik, bu sayede takibini de sağlıyoruz” diye konuştu.

LGS deneme sınavlarından oluşan setler, 4 bin 657 öğrenciye ulaşacak

Başkan Mustafa Gültak; Akdeniz Eğitim Akademisi’nin ardından, bu kez de liselere hazırlık sınavı ile ilgili tüm konuları kapsayan deneme sınavlarını profesyonel bir set haline getirip öğrencilere ulaştırdıklarını kaydetti. Başkan Gültak, “Akdeniz’de bugün itibariyle liseye hazırlanan 4 bin 657 ortaokul öğrencimiz var. Arkadaşlarımız, proje kapsamında tüm okullarımızda kaynak kitapları dağıtmaya başladı. Amacımız, üniversite gibi liselere hazırlık noktasında da çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak. Seneye büyük ihtimalle bu çocuklarımızı internet portalına da alacağız ve bu sayede diledikleri her türlü kaynak kitaba, derslere ve sorulara ulaşıp çok daha güçlü şekilde sınava hazırlanabilecekler” diye konuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞKAN, GÜLTAK, AKDENİZLİ, ÖĞRENCİLERE, LGS, HAZIRLIK, SETLERİ, HEDİYE, ETTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA