29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

CHP’li Torun: Milletimiz Ekmeğine Göz Diken Bu Yönetimi Geldiği Gibi Gönderecek


CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi. Seyit Torun, “Bizim belediyelerimiz kısıtlı imkânlarıyla hizmet ederken, ülkeyi yöneten iktidar ne yapıyor? Milleti evine ekmek götüremez hale getirenler, ucuz ekmek satışını bile engellemek istiyorlar. Bir vatandaşımız, halk ekmek büfesini engellemek isteyen belediyeye ‘Biz ona ekmek vermesin diye mi oy verdik, geldiği gibi göndeririz onu’ diyor. Evet bu vatandaşımızın da söylediği gibi milletimiz ekmeğine göz diken bu yönetimi, geldiği gibi gönderecek” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2021 Perşembe 12:43   Okunma : 418

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seyit Torun, CHP’li belediyelerin salgın döneminde halka verdiği destekler ve 17 günlük kapanma sürecinde yapacakları kampanyalar hakkında bilgi verdi. Seyit Torun, iktidarın salgın dönemindeki politikalarını eleştirdi. Torun’un konuşmasından satır başları şöyle:

İKTİDAR VATANDAŞA DESTEK VERMEYİ GEREKLİ DAHİ GÖRMÜYOR: Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Milletimiz bir yandan COVİD-19 salgınında canıyla uğraşırken bir yandan da siyasi iktidarın kötü yönetimi altında ekmek derdine düştü. Artık öyle bir noktaya geldik ki bu iktidar, aşılamada ve tedbirlerde yetersiz kaldığı için milletin sağlığını koruyamıyor, sosyal devlet ilkesinden koptuğu için de vatandaşa destek vermeyi, gerekli dahi görmüyor. İktidar, vatandaşa ‘eve kapanın’ diyor ama milleti evde tutacak destekleri onlardan esirgiyor. Yani bu iktidar, ülkemizin kaynaklarını, ihtiyacı olan milletimiz için değil sadece kendi çevresinin çıkarları için harcamayı tercih ediyor. Ancak kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış. Milletimiz de bu yaşananları unutmayacak, sandık geldiğinde ise bu adaletsiz düzene son düdüğü çalacak.

BELEDİYELERİMİZ SEFERBERLİK BAŞLATMIŞTIR: Yaşanan olumsuz tabloya rağmen gururla söylüyorum ki: İyi ki Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var. Bizim belediyelerimiz, bu zor zamanlarda iktidarın veremediği hizmeti, milletin ayağına götürmüştür. Bu süreçte can ve geçim derdine düşen milletimiz bir nebze olsun rahat nefes alabildiyse, açık söylüyorum bu da bizim belediyelerimizin sayesindedir. O yüzden iktidar, her fırsatta belediyelerimize saldıracağına, onlara dua etmelidir. Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Milyonlarca insanımız açlık sınırına terk edilmiş durumda. Şunu herkes bilmelidir: Vatandaş bu haldeyken bizim belediyelerimizin uçuk kaçık, çılgın projelere harcayacak tek kuruşu dahi yoktur. Bu yoksulluk ortamında tek amacımız, bir ailenin daha yüzünü güldürebilmek için tüm imkânları zorlamaktır. Bizim belediyelerimiz şu anda, sosyal yardım listesine bir aileyi daha ekleyebilmek için seferberlik başlatmıştır. Bu anlayışla çalışan belediyelerimiz, kısıtlı imkânlarına ve siyasi iktidarın tüm baskılarına rağmen, sosyal belediyeciliğin tarihini yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Belediyelerimiz sadece pandemi sürecinde 11 milyondan fazla vatandaşımıza hem ayni ve hem nakdi yardım götürdü. Borcu olan 1,5 milyona yakın ailenin suyu kesilmedi. Belediyelere ait iş yerlerinin kiraları ertelendi. Bunlar da yetmedi dayanışma kampanyaları başlatıldı. Şu ana kadar ‘askıda fatura’ kampanyalarında, ihtiyaç sahibi ailelerin 500 bine yakın faturası, hayırsever vatandaşlarımız tarafından ödendi. Bu faturaların toplam bedeli ise 50 milyon lirayı aştı. Bunun dışında belediyelerimiz Ramazan ayı için de özel çalışmalar yaptı, yapıyor. Ramazan ayının ilk iki haftasında; 1 milyon 578 bin haneye ayni yardım, 498 bin haneye nakdi yardım yapıldı. Bu yardımların toplam maliyeti, sadece iki haftada 100 milyon lirayı buldu. Ramazan ayında başlatılan bağış kampanyalarında da şu ana kadar 30 milyon liraya yakın destek toplandı.

BELEDİYELERİMİZ HARCAMALARININ YÜZDE 10’U YARDIMLARA AYIRDI: Şimdi, 17 günlük ‘tam kapanma’ sürecine giriyoruz. Sayın Genel Başkanımızın talimatları üzerine belediyelerimize yeni bir genelge gönderdik. Bu 17 günde, siyasi iktidarın kaderine terk ettiği vatandaşlarımız için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Bu kapsamda; Belediyelerimiz, devam eden yardımlarının yanı sıra, belediyelere ait iş yeri kiralarının ertelenmesi ve faturasını ödeyemeyen ailelerimizin suyunun kesilmemesi konusunda hassasiyet gösterecek. Belediyelerimiz ayrıca, ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarına karşılık icra taleplerini de durduracak. Tüm bunların yanında; iş yeri kapanacak esnaf, bu iş yerlerinde çalışan işçiler ile gündelik işlerde çalışan vatandaşlarımıza imkânlar ölçüsünde destekler verilecek. Yani bizim belediyelerimiz tam kapanmada, tam seferberlik anlayışıyla çalışmaya devam edecek. İnanıyoruz ki belediyelerimiz, bu tarihi sorumluluğun da altından kalkacak, 17 günlük kapanma süresinde, bölgelerindeki vatandaşın yüzünü güldürmek için tüm imkânları zorlayacaktır. Şunun altını çizmek isterim ki: Bizim belediyelerimiz bu zor süreçte, yıllık harcamalarının ortalama yüzde 10’unu sosyal yardımlara ayırmıştır. İmkânları ölçüsünde bu orandan daha az ve daha fazla sosyal yardım yapan belediyelerimiz de vardır. Ancak üzülerek görüyoruz ki iktidar, gayri safi yurtiçi hasılaya oranla sadece yüzde 1,9 seviyesinde yardım yaparak, ülkemizi en az yardım yapan ülkelerden biri konumuna düşürmüştür. Dünya ülkelerinin ortalamasında bu oran yüzde 10’a yaklaşırken Türkiye’nin en gerilerde kalması, iktidarın halkımıza verdiği değeri göstermiştir. Türkiye’nin pandemi yardımı gönderdiği Bulgaristan yönetimi bile, kendi halkına bu iktidardan iki kat fazla yardım yapmıştır.

MİLLETİMİZ EKMEĞİNE GÖZ DİKEN BU YÖNETİMİ GELDİĞİ GİBİ GÖNDERECEK: Peki bizim belediyelerimiz kısıtlı imkânlarıyla hizmet ederken, ülkeyi yöneten iktidar ne yapıyor? Biz hizmet ediyoruz, onlar engellemenin peşine düşüyor. ‘Aman CHP’li belediyeler hizmet etmesin’ diye bin dereden su getiriyorlar. Biz bağış topluyoruz, onlar el koyuyorlar. Biz ekmek dağıtıyoruz, onlar ‘siz dağıtamazsınız’ diyorlar. Başkanlarımıza sudan sebeplerle soruşturmalar açıyorlar. Biz halk ekmek büfesi kurmak istiyoruz, onlar kaldırmak istiyorlar. Milleti evine ekmek götüremez hale getirenler, ucuz ekmek satışını bile engellemek istiyorlar. Bir vatandaşımız, halk ekmek büfesini engellemek isteyen belediyeye şöyle sesleniyor: ‘Biz ona ekmek vermesin diye mi oy verdik. Geldiği gibi göndeririz onu' diyor. Evet bu vatandaşımızın da söylediği gibi milletimiz ekmeğine göz diken bu yönetimi, geldiği gibi gönderecek. Mısır’daki sağır sultan da duysun ki: Siyasi hiçbir baskı, hiçbir engelleme girişimi belediyelerimizi yolundan çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek.

İKTİDAR MASA BAŞINDA YENİ BÜYÜKŞEHİRLER YARATMAYA ÇABALIYOR: 19 yıllık devri iktidarında, yerel yönetimlere en büyük zararı veren Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, belediyelerle ilgili yeni bir reform üzerinde çalıştığını basından takip ediyoruz. Bu iktidar ne zaman reform kelimesini kullansa o işten millete bir fayda gelmiyor. Henüz saraydan açıklama gelmedi ancak yazılanlara göre; belediye yetkilerinde yeniden düzenleme yapacaklarmış. 2012 yılındaki ‘bütünşehir’ yasasının yarattığı sorunlar hala çözülememişken, şimdi 51 ilimizi daha ‘bütünşehir’ yapacaklarmış. Unutmayın ki: İlk hata saflığın, sonrakiler suçun ürünüdür. Bu hazırlık, artık büyükşehirleri kazanamayan siyasi iktidarın, masa başında yeni büyükşehirler yaratma çabasından başka bir şey değildir. Şimdiden iktidarı uyarıyoruz: Eğer, belediyelerimizin halktan aldığı yetkileri kanunla çalmak istiyorsanız, şimdiden vazgeçin. Çünkü bu millet, helal oylarıyla seçtiği belediye başkanlarımızı sizin ayak oyunlarınıza yedirmez. Biz de bu zorlu süreçte canını dişine takıp hizmet eden belediye başkanlarımızın hakkını hukukunu, hiç kimseye yedirmeyiz!

TÜRKİYE KAYIPLAR ÜLKESİ OLDU: Türkiye bu iktidarın elinde bir kayıplar ülkesi oldu. COVİD-19’un tek çaresi olan aşılar kayıp. Gri pasaportla yurt dışına kaçırılan insanlar kayıp.  Milletin enflasyona ezdirilen geliri kayıp.  En önemlisi de 128 milyar dolar kayıp.  Güzel bir atasözümüz vardır: Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz. Bu iktidardan da artık millete fayda gelmez. Erken ya da zamanında ilk seçimlerde halkımızın desteği ile iktidar olacağız. Onlar millete dert oldu, inşallah biz derman olacağız.

Tam kapanma döneminde içki satışı yasağının gelmesine ilişkin soru üzerine Seyit Torun, “Bunun hiçbir yasal dayanağı yoktur, tamamen keyfi bir uygulamadır, vatandaşın hayat tarzına müdahaledir. Esnafa zaten destek olmuyorlar, batırdılar, ‘kapan’ diyorlar, çözüm üretmiyor. Nasihat veriyor ama kaynak vermiyor, destek vermiyor. Bütün bu koronayı artıran sebep tekel büfeleri miymiş? Bu esnafı daha kötü durumda bırakmaktır. Halkın yaşam tarzına bir müdahaledir. Asla kabul etmiyoruz” yanıtını verdi.

                                      






Paylaş :
Etiketler :  Chp, SeyitTorun, Belediye, Ekmek, Millet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA