29 Mart 2024 Cuma


09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

CHP’li Antmen, Mersin’deki orman katliamını Meclis’e taşıdı


Mersin’de yaşanan ağaç katliamıyla ilgili Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2021 Cumartesi 01:39   Okunma : 251

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in merkez ilçelerinden Yenişehir'e bağlı Emirler Mahallesi'ndeki orman katliamını Meclis gündemine taşıdı.

Alpay Antmen, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Antmen, Orman Bölge Müdürlüğünün 500 dönümlük alanda ağaç kesmeye başladığını ve kesilen ağaçların içerisinde genç ağaçların da olduğunu belirterek “Ağaçlar kesilirse ve yenileri dikilse dahi biz bu ormanları eskisi gibi bir daha en erken 20 yıl sonra göreceğiz. Bunun hiçbir bilimsel tarafı bulunmamaktadır. Çıplak alanlar ve araziler ağaçlandırılacağına var olanların kesilmesinin hiçbir açıklaması yok. Ağaçların kesilmesine halk karşı, demokratik kitle örgütleri karşı, biz karşıyız ama bir tek ağaçları koruması gereken Orman Bölge Müdürlüğü taraf.” ifadelerini kullandı.

Antmen'in önergesinde yer alan sorular şu şekilde:

1 – Mersin Emirler Mahallesinde ağaçların kesilmesinin gerekçesi nedir? Genç ağaçlar neden katledilmektedir? Bu bölgenin orman statüsü değiştirilecek midir? Bahsi geçen bölge ve yakınlarında yapılaşma gündemde midir? Ağaçlar bir inşaat yapımı amacıyla mı kesilmektedir?

2 – Ağaçların kesilmesi öncesinde uzmanların, bölge halkının ve ilgili demokratik kitle örgütlerinin görüşleri neden alınmamıştır?

3 – Mersin’de kayıtlı/kayıtsız olan orman arazisi ne kadardır?

4 – Mersin’de yer alan orman arazilerinin ne kadarı şu anda boş durumdadır? Boş olan orman arazisi statüsündeki alanlar hangi ilçelerdedir?

5 – Mersin’de ağaçlandırma yapılması planlanan ne kadar orman arazisi bulunmaktadır? Bunlar hangi ilçelerdedir?






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, TBMM, MERSİNDE ORMAN KATLİAMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA