25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Pazar Yerlerinde Denetim


İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında açılan pazar yerlerinde, pandemi kurallarına uygun bir şekilde vatandaşlar alışverişlerini yapıyor. Türkiye’nin önde gelen tatil bölgelerinden Erdemli ‘de, yer yer yoğunluk yaşansa da Kızkalesi mahallesinde pazar yeri boştu. Pazar yerine gelen tatilcileri ise pazar yerinde sadece bir esnaf karşıladı.

 

Tarih : 10 Mayıs 2021 Pazartesi 03:26   Okunma : 240

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında açılan pazar yerlerinde, pandemi kurallarına uygun bir şekilde vatandaşlar alışverişlerini yapıyor. Türkiye’nin önde gelen tatil bölgelerinden Erdemli ‘de, yer yer yoğunluk yaşansa da Kızkalesi mahallesinde pazar yeri boştu. Pazar yerine gelen tatilcileri ise pazar yerinde sadece bir esnaf karşıladı.

Erdemli Kaymakamlığı,  Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde açılan Pazar yerlerinde, tedbirler pandemi kurallarına uygun bir şekilde alındı ve pazarcı esnafları yerini aldı.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula,  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Erhan Erdoğan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Kontrollü bir şekilde vatandaşların alışverişlerini yaptığını,  yer yer yoğunluk yaşansa da tatil bölgesinde pazar yerlerinin boş olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Pazarcılarımızın ürününü satamama endişesine kapıldığını görüyoruz. Ertesi gün Pazar kurma imkânları yok. Erdemli’ de 11 Pazar yeri olduğu için bu gün Erdemli’ de kuran pazarcı esnafımız, yarın Kargıpınarı’nda kuruyordu, ertesi gün Çeşmeli’ de kuruyordu. Aldıkları ürünlerin tüketilmeme durumları söz konusu değildi. Ama bir hafta boyunca yaş sebze meyve satılmazsa çürür ve zarar eder. Biz pazarcı esnafının çok da rağbet göstermediğini görüyoruz. Gelen esnaflarımızın da kazançlarına kazanç kattığını görüyoruz. Tatil bölgesinde tatilcilerimizin tamamı yazlıklarına gelmediler. Geldiklerinde yoğunluk çok daha fazla olur ama gelen tatilcilerinde öğleye kadar,  öğle vakti olduğu için gelmediklerini görüyoruz” diye konuştu.

Tatil bölgesi Kızkalesi Pazar yerine tek gelen pazarcı ise, “ Ben tek geldiğimde ki neden ise esnaf olarak yirmi yirmi beş kişi vardı. Onlarda bu gün başka pazarlara gittiler. Satışlarımda çok şükür iyiydi. Ürünlerim de bitti” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçleri kontrollerini aralıksız sürdürüyor.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, PAZAR, YERLERİNDE, DENETİM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA