28 Mart 2024 Perşembe


09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"   16:22   ÖZGÜR ÖZEL: TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDEKİ GÖÇÜKTE TOPRAK ALTINDA KALARAK YAŞAMINI YİTİREN 3 İŞÇİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Başkan Seçer: Gücümüzü, Aklımızı, Heyecanımızı Ortaklaştıralım Diye Medeka’yı Oluşturduk


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDAKA) ile sanatsal faaliyetlere destek vereceklerini ifade ederek, “Her alanda bir ortak akıl egemen olsun, efektif bir çalışma olsun, gücümüzü, aklımızı, heyecanımızı ortaklaştıralım, daha etkin bir sonuç elde edelim diye MEDEKA’yı oluşturduk” dedi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2021 Pazartesi 03:29   Okunma : 492

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDAKA) ile sanatsal faaliyetlere destek vereceklerini ifade ederek, “Her alanda bir ortak akıl egemen olsun, efektif bir çalışma olsun, gücümüzü, aklımızı, heyecanımızı ortaklaştıralım, daha etkin bir sonuç elde edelim diye MEDEKA’yı oluşturduk” dedi.

Başkan Vahap Seçer, Mersin Sinefil Sinema Derneği tarafından sinema üzerine gerçekleştirilen zoom söyleşisine katıldı. Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Erkılıç’ın yaptığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger'ın da hazır bulunduğu zoom toplantısına sanatçılar "Turna Misali" filminin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz da konuk olarak katıldı.

Sarıkeçili Yörükler’in yaşamının anlatıldığı, çekimleri Silifke ilçesinde yapılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana destekçisi olduğu Turna Misali filmi üzerine yapılan söyleşide Başkan Seçer, film, sinema ve Mersin’in sinema potansiyeli hakkında düşüncelerini aktardı. Seçer, film setini geçen yıl haziran ayında ziyaret etmiş ve ekibe başarılar dilemişti.

“YÖRENİN KADİM KÜLTÜRÜ ÜZERİNE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, toplantıda yaptığı konuşmada, "Turna Misali" filminin önemine vurgu yaparak, "Çok değerli bir çalışma Turna Misali. Yörenin kadim kültürü ve kadim bir topluluğun üzerine önemli bir çalışma. Hem bölgemizin tanıtımı hem buradaki kültürlerin sadece ülkemizde değil tüm dünyada; ki uluslararası bazı yarışmalarda da bu film gösterime girecek inşallah. Önemli de başarılar elde edecek çünkü çok emek sarf edilerek yapılan bir çalışma” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ, AKLIMIZI, HEYECANIMIZI ORTAKLAŞTIRALIM DİYE MEDEKA’YI OLUŞTURDUK”

Sinemanın son yıllarda güncelliğini yitirmiş gibi görünmesine rağmen insan yaşamında en önemli sanatsal alanlardan biri olmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Her zaman insan yaşamında önemli bir sanatsal alan olarak benim görüş çerçevemde yer alacak. Biz de kentin tanıtımında önemli bir sanatsal faaliyet olarak görüyoruz sinemayı ve katkı sunmak istiyoruz. Bölgemizde yapımların çalışmalarının olabilmesi için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu maddi çabadır, manevi çabadır; insanlarla iletişim kurmak, onlara Mersin’i anlatmak, burada yapacakları bazı filmlerde imkânlar sağlamak, çekim olanakları yaratmak; bu çabanın içerisinde olmamız gerekiyor. Zaten MEDEKA (Mersin’e Değer Katanlar Kurulu) da tam da bu konular için oluşturuldu. Her alanda bir ortak akıl egemen olsun, efektif bir çalışma olsun, gücümüzü, aklımızı, heyecanımızı ortaklaştıralım, daha etkin bir sonuç elde edelim diye MEDEKA’yı oluşturduk.”

“DAHA BİRÇOK SANATSAL ÇALIŞMALARDA BİR ARADA OLACAĞIZ”

Başkan Seçer, pandeminin en çok sanatsal faaliyetleri etkilediğini belirtirken, “Hayat ilanihaye böyle devam edecek değil. Mutlaka normalleşme sürecini hep beraber yaşayacağız. Umut ediyorum kısa süre sonra bu olacak. Daha birçok sanatsal çalışmalarda bir arada olacağımızı ben umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Doçent Doktor Hakan Erkılıç’ın, “Pandeminin durumuna göre ve festival trafiğine göre Mersin’de bir galası yapılacak değil mi?” sorusu üzerine Başkan Seçer, “Tabii ki bir planlama mutlaka yapılacaktır. Biz de gerekli katkıyı sağlayacağız, olması gerekeni yapacağız. Endişeniz olmasın” dedi.

 "Turna Misali" filminin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz da filme verdiği katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÖZDÜLGER: BİZİM DE ARZUMUZ TURNA MİSALİ FİLMİNİN MERSİN’DE BİR GALASININ YAPILMASI

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de filmin Mersin’de çekilmesinden dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte de bu tip çalışmaların yapılması için elimizden gelen desteği en iyi şekilde yapmak isteriz. Bizim de arzumuz aslında Turna Misali filminin Mersin’de bir galasının yapılması. Başkanımızın da söylediği gibi biz o anlamda elimizden gelen desteği sağlayıp, o güzel filmi bir arada izlemek, beraber duygulanmak, beraber gururlanmak isteriz. Bundan sonraki süreçte de yine bu tip desteklerimiz elbette ki olacak. Biz MEDEKA Sinema Kurulu olarak bu çalışmaların şehrimizde daha da yoğun bir şekilde yapılmasını ve bunun en iyi şekilde şehrimize katkı sunmasını istiyoruz çünkü sanatın en önemli kollarından bir tanesi de sinema. Şehrimizde buna çok müsait. Bu anlamda iş birliklerimiz her zaman devam edecek” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN SEÇER, MEDAKA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA