28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

CHP, Farklı Sektör Ve Vatandaşların Sorunları İçin Çalıştaylar Serisi Başlattı


CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar serisi başlattı. İlk çalıştay tarım alanında Adana’da düzenlendi. CHP, bundan sonra 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini, İzmir’de eylül ayı içerisinde yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda paylaşması bekleniyor.

 

Tarih : 20 Haziran 2021 Pazar 20:45   Okunma : 506

CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar serisi başlattı. İlk çalıştay tarım alanında Adana'da düzenlendi. CHP, bundan sonra 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini, İzmir’de eylül ayı içerisinde yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda paylaşması bekleniyor.

CHP farklı sektörlerde yaşanan sorunları tartışmak ve çözüm önerilerini geliştirmek için çalıltaylar serisi başlattı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üretim ve istihdamı arttırmaya yönelik somut önerilerin geliştirilmesini istedi. CHP, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve İşçi Sendikaları-Esnaf-Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba işbirliğiyle 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek.

Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya- kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK’lılar ve EYT’liler konu başlıkları altında gerçekleştirilecek çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile birlikte tartışılacak.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından farklı sektörlerde istihdamı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini İzmir’de Eylül ayı içerisinde yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

TAŞKIN: ÜRETEN BİR TÜRKİYE İÇİN İSTİHDAM

Düzenlenecek çalıştaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Yüksel Taşkın, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ülkemizde yoksullukla mücadele için en önemli vaadimiz olan kapsayıcı ve hak temelli bir sosyal devletin inşası ve sürdürülebilirliği de istihdam odaklı üretimin arttırılabilmesine bağlı. En önemli adımlardan birisinin bu soruyu doğrudan sektör bileşenlerine sormak olduğunun bilincindeyiz. Bu tespitten hareketle farklı alanlarda çalıştaylar düzenleme kararı aldık. Sektör temsilcilerini çalıştaylar sürecine katarak istihdamı nasıl arttırabiliriz sorusunun yanıtını hep birlikte arıyoruz.”

Türkiye’nin yapısal bir üretimsizlik ve buna bağlı çok ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Taşkın'ın açıklaması şöyle: 

“Resmi olarak yüzde 13,9’ları gören işsizlik bile ürkütücü. Oysa geniş tanımlı işsizlik rakamı yüzde 30’lara dayanmış durumda. Ülkemizin geleceği anlamına gelen gençlerde işsizlik yüzde 25,6 istihdam oranıysa yüzde 32. Çalışma çağındaki 63,5 milyon kişinin sadece 18,8 milyonu kayıtlı tam zamanlı çalışıyor. Tüm bunlara ek olarak bir de güvencesiz istihdam sorunumuz var” dedi.

16 Haziran'da Adana’da yapılan “Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” da bu kapsamda, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, CHP Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanı Orhan Sarıbal koordinatörlüğünde gerçekleşti. Tarım sektöründen 100’ün üzerinde sektör bileşeninin katıldığı çalıştayda istihdam sorunları masaya yatırılırken çözüm önerileriyle ilgili görüş ve öneriler de tartışıldı.

SARIBAL: HALKTAN YANA BİR POLİTİKA İZLEYEREK TARIMDAKİ SORUNLARI AŞACAĞIZ

CHP Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanı Orhan Sarıbal çalıştaya ilişkin “Ülkemiz tarım sektöründe yaşanan problemler istihdamı da etkiliyor. Çukurova’nın bereketli topraklarında, Adana’da 16 Haziran 2021 tarihinde tarım sektöründe çalışanlar ve tarım alanında çalışma yapan öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayda, tarımda istihdam sorunları ve çözüm önerilerini el aldık” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, KILIÇDAROĞLU, KHK, EYT, TARIM, POLİTİKALARI, BAŞDANIŞMAN, SARIBAL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA