16 Nisan 2024 Salı


12:25   DEVLET BAHÇELİ: "BUGÜN ŞIMARANLARIN YARIN MİLLETTEN ŞAMARI YEMELERİ MUKADDERDİR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:54   SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN BORÇ TABLOSU BELEDİYE BİNASINA ASILDI   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:59   SEYİT TORUN, BAKAN TEKİN`E İLKÜVEZ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNU SORDU   10:20   MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ   09:50   TÜRKİYE`NİN "KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ" ANKARA`DA   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   16:37   ESKİ ENSAR VAKFI MUĞLA ŞUBE BAŞKANI`NIN MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ`NE DEKAN OLARAK ATANMASINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO   15:58   ANITKABİR`İ BAYRAM TATİLİ BOYUNCA 209 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU: “ELEKTRİK KAYNAK MAKİNESİNDEN ÇIKAN KIVILCIMLARIN NİTELİKLİ MALZEMELERİ TUTUŞTURMASIYLA YANGININ BAŞLADIĞI GÖZLEMLENMİŞTİR"   15:20   ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU`NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ   15:09   CHP`Lİ ESKİ YARBAŞI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KAYNAR: "BELEDİYEDE CHP`YE OY VEREN ARKADAŞLARIMIZIN MAAŞLARI ÖDENMEDİ"   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:57   SEZAİ TEMELLİ: "DEMOKRATİK ÇÖZÜMDEN KAÇANLAR HEM TÜRKİYE`Yİ HEM ORTA DOĞU`YU GİRDABA SÜRÜKLEDİLER"   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   14:01   CHP HEYETİ TELEFERİK KAZASININ YAŞANDIĞI ANTALYA’DA   13:24   MERKEZ BANKASI 818 MİLYAR LİRALIK ZARAR AÇIKLADI   13:01   AKP’DE ISTAKOZ KRİZİ  
 
     
   

Validebağ Gönüllüleri Nöbete Başladı: Gerekirse Dozerin Önüne Yatacağız


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, "Pazartesi Validebağ’daki çevre düzenleme projemiz başlıyor" açıklamasından sonra Validebağ Gönüllüleri, Abdülaziz Av Köşkü’nün önünde nöbet tutmaya başladı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan gönüllüler, birinci derece sit alanı olan korunun rant alanına çevrilmesine, yapılaşmaya açılmasına geçit vermeyeceklerini söyledi. CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Muharrem Arslan ise "Biz Millet İttifakı olarak elimizden geldiği kadar direneceğiz. Gerekirse dozerin önüne yatacağız ama bu çalışmaya müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 21 Haziran 2021 Pazartesi 20:23   Okunma : 408

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, "Pazartesi Validebağ'daki çevre düzenleme projemiz başlıyor" açıklamasından sonra Validebağ Gönüllüleri, Abdülaziz Av Köşkü’nün önünde nöbet tutmaya başladı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan gönüllüler, birinci derece sit alanı olan korunun rant alanına çevrilmesine, yapılaşmaya açılmasına geçit vermeyeceklerini söyledi. CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Muharrem Arslan ise "Biz Millet İttifakı olarak elimizden geldiği kadar direneceğiz. Gerekirse dozerin önüne yatacağız ama bu çalışmaya müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bu sabah erken saatlerde bir araya gelen gönüllüler, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Bir aradayız, bir arada koruyu koruyacağız" sloganları attı. Nöbet eylemine katılanların dışında koruya gelenlerden projenin iptal edilmesi için imza toplayan gönüllüler, ihalenin iptaline kadar nöbetlerine devam edeceklerini söylediler.

"88 BİN METREKARE YAPAY ÇİM DÖŞENECEK"

Validebağ Gönüllüleri'nden Şengül Kılıç, korunun 23 yıl önce birinci derece sit alanı ilan edildiğine dikkat çekti. Kılıç, daha önce koru için Millet Bahçesi projesi hazırlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Hiçbir değişimin, yapılaşmanın olmaması için mücadele ediyoruz. Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pazartesi günü rehabilitasyon adı altında koruya gireceğini söyledi. Bizler de bugün Validebağ Korusu’na hiçbir şekilde değişim yaptırmayacağımızı anlatmak için toplandık.

Geçit vermeyeceğiz. Validebağ Korusu’nda rehabilitasyon adı altında hiçbir şey yapılamayacak. Bundan önce millet bahçesi adı altında bir proje vardı. O projenin sadece adını değiştirdiler ‘rehabilitasyon’ diye. Ama hepsi aynı. Sonra bir ihale verilmiş. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘Hiçbir şey yapmayacağız, çöpü toplayacağız’ diyor. Ancak ihale şartnamesinde burada 88 bin metrekare çim döşeneceği, 170 tane ışıklandırma direği dikeleceği söylenmekte. Çöpleri toplamaya dahi geldiklerinde bizler onların neler yaptığını takip edeceğiz."

"BU KORUMA PLANI DEĞİL KORUMAMA PLANI"

Validebağ Gönülleri'ne destek veren avukat Onur Cingil, rehabilitasyon adı altında koru vasfından çıkarılacak uygulamalar yapıldığını söyledi. Projenin iptali için dava açtıklarını bildiren Cingil, şunları söyledi

"Burada 25 yıllık mücadele var. Buradaki bütün mevzu korunun, koru vasfında korunması. Anadolu Yakası’nın kalan tek korusu. İçinde tarihi yapıların olduğu bir sit alanı. Endemik bitkilerin olduğu, kuşların göç alanı burası. Koru aslında doğal bir orman. Ama millet bahçesi gibi projeler başlatıldı. Şimdi de rehabilitasyon adı altında koruyu, koru vasfından çıkaracak şeyler yapılıyor. Koruma amaçlı imar planı yapıldı. Bunun iptali ile ilgili davalarımızı açtık. Daha önce de Çevre ve Şehircilik Bakanı’na itirazlarda bulunduk. Çünkü planı bakanlık yaptı. Ama burada Üsküdar Belediyesi eliyle belirli uygulamalar yapılmaya çalışılıyor. Üsküdar Belediyesi burada kasten çöp toplamayarak, kasten buranın bakımını yapmayarak burasını atıl bir noktaymış gibi göstererek ki burada insanlar çöp topluyorlar. Burayı vatandaş kendi imkanları ile koruyor. Yerel iradenin yapması gerekeni yapıyor. Bunu yapmayarak koruma amaçlı planı çıkardılar. Bu koruma planı değil korumama planı. Millet bahçesi ile ilgili açılan davada bilirkişi burada herhangi bir uygulama yapılırsa buranın koru vasfını kaybedeceğini söyledi"

"KORUYU HAYVANLAR İÇİN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KORUYORUZ"

Gönüllerden Burcu Kiriş; koruyu, hayvanlar ve çocuklar için koruduklarını söyleyerek, "Benim çocukluğum Gezi Parkı’nda geçti. Gençliğim de Validebağ’da. Gezi Parkı’nı nasıl kurtardıysak, burayı da kurtaracağız. İnancımız tam. Biz koruyu hayvanlar için çocuklarımız için koruyoruz. Direnişe devam edeceğiz, yapay çim, 500 araçlık otopark istemiyoruz. Koru, koru olarak kalacak" dedi.

"AVRUPA'DAKİ TEK ÖRNEK"

Yeşim Ertuğrul isimli gönüllü de korunun Avrupa’da şehir merkezinde insan eliyle organize edilmemiş tek doğal yeşil alan olduğunun altını çizerek "Burası kendi ekosistemini sürdürmeyi başaran bir alan, buraya dokunulmasına karşıyız" diye konuştu.

Validebağ Gönüllüleri'nden Nihal Uslu Özçelik, pandemi zamanında insanların vakitlerini burada geçirdiklerini belirterek, "Buraya gelecek yeni yapılaşmayla önce çılgın projeydi, arkasından millet bahçesiydi, şimdi rehabilitasyon üzerine döndürdüler. Bunlar yapınca insanlar burada rahatça oturamayacak. Her sene yeni ihaleler yapılacak. Kim bilir kimler zengin olacak bunu bilemiyoruz" dedi.

"GEREKİRSE DOZERİN ÖNÜNE YATACAĞIZ, BU ÇALIŞMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Muharrem Arslan ise Üsküdar Belediye Meclisi'nde Validebağ Korusu’nu yoğun bir şekilde gündemde tuttuklarını bildirerek, şunları söyledi:

"Meclis'te Üsküdar Belediyesi yetkilileri burayla ilgili bir sunum yapacaklarını açıkladılar. Sunumda buranın ne kadar çöp içinde olduğunu, hayvanların başıboş olduğunu, akarsuyun çevresinin ne kadar pis olduğunu gösterdiler. Belediye burada görevini yapmıyorsa bunun nedeni; üzerine düşen vazifeyi yapmayarak burayı köpeklerin halkı tehdit ettiği bir alan olarak gösterip amaçlarına hizmet etmek için çalışıyorlar. Belediye burada temizliğini yapsa bu konuda ciddi bir olay olmaz. Biz Millet İttifakı olarak bu konuya elimizden geldiği kadar direneceğiz. Gerekirse dozerin önüne yatacağız ama bu çalışmaya müsaade etmeyeceğiz.”

"KORUNUN ALTI ÜSTÜNE GELECEK"

Gönüllülerden Feral Tercan da Validebağ Korusu’nda 23 yıldır süren bir çevre mücadelesi olduğuna dikkat çekerek "Sürekli adı değişerek gelen projeler var. En son önümüze gelen projede buraya 88 bin metrekare çim döşenmesi, elektrik direkleri, sulama sistemleri yollar, korudan gidecek organik toprak söz konusu. Korunun altı üstüne gelecek. Toprakta yaşayan canlılar ölecek. Bir yapılaşma nedeniyle burası fanusu bozulan bir yer haline gelecek" dedi.

"İNŞAAT FAALİYETİ BURAYI KORU OLMA HALİNDEN ÇIKARACAK"

İYİ Parti Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Onur Çukurlu ise şunları söyledi:

"Burada yapılacak her türlü inşaat faaliyeti burayı birinci derecede koru olma halinden çıkartır. Buranın doğal haliyle kalması gerekiyor. Burada belediyenin kendi sorumluluğu üzerinden temizlik için ihale çıkarmasına gerek yok. Ağaçların bakımı bunu da kendi bünyesinde yapabilir. Bu kadar büyük paralarla proje yapılmasına gerek yok."






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, VALİDEBAĞ, GÖNÜLLÜLERİ, NÖBETE, BAŞLADI, CHP, ÜSKÜDAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA