28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"  
 
     
   

Teknopanel yüzde 40 büyüdü


Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, ‘Pandemi nedeniyle Avrupa’da yaşanan üretim faaliyetindeki durgunluk, Türkiye’deki sektörel üreticileri pozitif yönde etkiledi. Teknopanel olarak bu süreçte sektörel büyüme ortalamasının çok üzerinde bir ivme kazanarak yaklaşık yüzde 40 büyüdük’ dedi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2021 Çarşamba 23:31   Okunma : 383

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, ‘Pandemi nedeniyle Avrupa’da yaşanan üretim faaliyetindeki durgunluk, Türkiye’deki sektörel üreticileri pozitif yönde etkiledi. Teknopanel olarak bu süreçte sektörel büyüme ortalamasının çok üzerinde bir ivme kazanarak yaklaşık yüzde 40 büyüdük’ dedi.

2005 yılında Mersin’de kurulan Teknopanel, sektörün lider firması olarak, Avrupa’nın en modern tesisleri arasında gösterilen Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da toplam 123 bin m2’ye ulaşan kurulu alanıyla, inşaat malzemeleri sektöründe, sandviç panel ve EPS ürünlerinin üretimini, yurt içi, yurt dışı satış ve pazarlamasını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Türkiye’nin en stratejik noktalarında yer alan dört üretim tesisimiz, Ar-Ge Merkezimiz ve 480 personelimiz ile hem ülke ekonomisine, hem de ihracatına değer katıyoruz. 2007 yılında Irak’a gerçekleştirdiğimiz ilk ihracatla açıldığımız global pazarda bugün sahip olduğumuz alanında uzman ekibimiz ve güçlü bayi ağımızla Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarındaki 95 ülkede boy gösteriyor, tercih edilen markalar arasında ön sırada yer alıyoruz” dedi.

Pandemi dönemi boyunca Covid-19 salgınına karşı aldıkları üst düzey tedbirlerle üretimlerine ara vermeden devam ettiklerini belirten Genel Müdür Kahveci “Uluslararası yaşanan bu krizde üretim ve tedarik zinciri akışının yavaşlaması söz konusu olsa bile, biz müşterilerimizin ihtiyaçlarını hızlı ve kesintisiz olarak karşılamayı başardık. 2020 yılında yurt içi ve yurt dışı satışlarımızda hem metraj hem de cirosal olarak tarihi bir rekora imza attık. Yıllık sandviç panelde 8 milyon 700 bin m2 ve EPS ürünlerinde ise 1 milyon m3’lük üretim yaparak önemli bir büyüme ivmesi yakaladık. İhracatta da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine kendi rekorumuzu kırarak ciromuzu 25 milyon 235 bin dolara çıkardık’ ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle Avrupa’da yaşanan üretim faaliyetindeki durgunluğun, Türkiye’deki sektörel üreticilerin faaliyetlerini pozitif yönde etkilediğini kaydeden Kahveci “Pandemi döneminde genel olarak sektörümüzde ciddi bir gelişme var. İhracat açısından, ülke olarak Asya ile Avrupa’nın ortasında bulunmamız, genel iş gücü maliyetlerinin düşük olması, teknolojinin iyi takip edilip sürekli iyileştirme yapılması ve yeniliğe açık olunması yurt dışı satışları için Türk üreticilerinin tercih edilmesine sebep oluyor. Teknopanel olarak bu süreçte sektörel büyüme ortalamasının çok üzerinde bir ivme kazanarak yaklaşık %40 büyüdük. Başarımızın en önemli göstergesi olarak; her yıl İSO tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde bu yıl da sektördeki tek firma olarak yerimizi almamızı, geçtiğimiz yıla göre 121 sıra yükselmemizi ve üst üste 7. kez liderlik bayrağını elimizde tutuyor olmamızı söyleyebilirim’ dedi.

Yeniliğe ve değişime açık, esnek üretim yapısı ile Teknopanel’in, sahip olduğu Ar-Ge merkezinde müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler geliştirdiklerini, bilgi birikimleri yüksek, bölgelerinde yetkin ve etkin ekipleri ile pazar paylarını artırdıklarını belirten Kahveci “Markamızın tercih edilebilir olmasındaki en önemli etken, ürün çeşitliliğimiz ile pazarın taleplerine cevap verebilmemiz. Diğer önemli etken ise üretim tesislerimizin lokasyonları diyebiliriz. İhracat sevkiyatlarımızın önemli bir bölümünü Mersin fabrikamızdan Orta Doğu’ya, Sakarya fabrikamızdan ise Türki Cumhuriyet’lerine ve Balkanlar’a rahatlıkla ulaştırabiliyoruz’ dedi.

Kahveci son olarak, ‘Hedeflerimize ulaştığımız 2020 yılının ardından, 2021 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz %40’lık büyümeyi yılsonuna kadar korumayı hedefliyoruz. Ayrıca başarılı büyüme trendimizi artırmak amacıyla çok yakında yurt dışında yeni bir tesis kurmayı planlıyoruz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye yeni hizmet noktalarını bünyemize katıyor ve büyümeye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Dünyanın her yerinde bir Türk markası olarak Teknopanel bayrağını gururla dalgalandırmak ve Türk ekonomisine katkıda bulunmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TEKNOPANEL, GENEL, MÜDÜRÜ, ORHAN, KAHVECİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA