25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Büyükşehir’den Mersin’e Gelen Üniversitelilere: “Memleketine Hoş Geldin” Karşılaması


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’deki üniversiteleri kazanıp kayıt için kente gelen gençleri “Memleketine hoş geldin” diyerek karşılıyor. Çeşitli ikramlarda bulunulan gençlere bilgilendirme yapan Büyükşehir’in öğretmenleri, gençleri daha sonra gidecekleri üniversiteye yönlendiriyor.

 

Tarih : 10 Eylül 2021 Cuma 12:32   Okunma : 954

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’deki üniversiteleri kazanıp kayıt için kente gelen gençleri “Memleketine hoş geldin” diyerek karşılıyor. Çeşitli ikramlarda bulunulan gençlere bilgilendirme yapan Büyükşehir’in öğretmenleri, gençleri daha sonra gidecekleri üniversiteye yönlendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT), Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali (TAŞTİ) ve havayolu servislerinin en işlek durağı olan Forum AVM’ye karşılama stantları kurdu. Stantlarda Büyükşehir’in kurs merkezlerinde görevli öğretmenler yer aldı. Öğretmenler, üniversite kaydı için Mersin’e gelen gençleri mamul, limonata ve su ikramıyla karşıladı.

BÜYÜKŞEHİR’İN SUNDUĞU OLANAKLAR GENÇLERE ANLATILDI

Öğretmenler, gençlere 2024 yılına kadar belediyeye ait toplu taşıma araçlarını 1 TL’den kullanabileceklerini ve Büyükşehir'in gençlere sunduğu olanakları anlattı. Çamaşır Kafe’den sosyal ortamlara, etkinliklerden sosyal projelere kadar pek çok başlıkta bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra Ulaşım Dairesi tarafından sağlanan servisle ve toplu taşıma araçlarıyla üniversitelerine ulaştırıldı.

“GENÇLERİ GELDİKLERİNDE İLK BİZLER KARŞILIYORUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Coğrafya Öğretmeni Nazif Demir, yaptıkları karşılamadan bahsederek, “Buraya gelen öğrenci neyle karşılaşacağını, nasıl bir şehre geldiğini bilmiyor. Geldiğinde ilk bizler karşılıyoruz. Karşıladıktan sonra Vahap Başkanımızın selamıyla onlara ikramlarımız oluyor. Ücretsiz servisimizle üniversiteye kadar götürüyoruz ya da belediye otobüslerimize kadar eşlik edip, belediye otobüslerimizle beraber üniversiteye kadar gönderiyoruz. Bunun dışında Mersinimizi ve üniversiteyi tanıtıyoruz. Mersinimizin güzelliklerini, sosyal bir kent olduğunu, aynı zamanda liman, ticaret ve turizm kenti olduğunu söylüyoruz. Burada olan bütün sosyal aktiviteleri öğrencilerimize anlatıyoruz” dedi.

“MERSİN, ÖĞRENCİLER İÇİN HER ŞEYİ KARŞILIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR”

İstanbul’dan Mersin Üniversitesi Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Bölümü’nü okumak için kente gelen Cihan Mert Demirkapı, karşılama sonrası Mersin’le ilgili olumlu izlenimler edindiğini söyledi. 19 yaşındaki Demirkapı, şöyle konuştu:

“Tercih yaparken zaten kapsamlı bir araştırma yaptım. Ek olarak Mersin Limanı da buraya gelmemde büyük bir etken oldu. Zaten ilk iki tercihim de Mersin’di. İkinci tercihim buraya yerleşmemi sağladı. Özellikle sahil kısmındaki bu aktiviteleri takip ettim, baktım, gördüm. Gelmemde bunlar büyük etken oldu. Buraya yeni gelen, bilmeyen öğrenciler için çok güzel bir karşılama oluyor. Böyle bir şeyin olması da bence çok güzel. Burada su ve mamul ikram edildi. Ek olarak servis bizi üniversiteye götürecek. Bunlar güzel şeyler. Ulaşımda 1 TL uygulaması varmış. O da çok güzel bir uygulama. Öğrenciler için Mersin her şeyi karşılıyor gibi görünüyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Öğrencileri ne kadar el üstünde tuttuğunu gösteriyor.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, ÜNİVERSİTE, MEŞOT, FORUM AVM, MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA