18 Nisan 2024 Perşembe


19:23   CHP`NİN "15 TEMMUZ`DA DAĞITILAN SİLAHLAR VE SONRASINDA OLUŞAN MAFYA DÜZENİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ   19:09   CHP, 20-21 NİSAN`DA "YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI" DÜZENLEYECEK   17:19   KOBANİ DAVASI’NDA TUTUKLU SANIKLARIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   14:14   ANKARA`DA HEKİMLERDEN `SAĞLIKTA ŞİDDET` AÇIKLAMASI   13:34   BAKAN YUSUF TEKİN`DEN `ÖĞRETMEN ATAMASI` AÇIKLAMASI   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2023 YILI FAALİYET RAPORU, OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ   13:14   KOBANİ DAVASI... DEMİRTAŞ: “SÖZ TALEBİM YOK, BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TALEP EDİYORUM``   13:08   EĞİTİM- SEN BAŞKANI IRMAK KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN 84. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE AÇIKLAMA YAPTI   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE`NİN AB ÜYELİĞİ KONUSUNDA AB`DEKİ YOLDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"   12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   12:22   DAVUTOĞLU`NDAN "JET YAKITI İFTİRASI ATANLAR" DİYEN ERDOĞAN`A YANIT   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:53   YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT KILIÇ: “SEÇMEN VE SİYASİ PARTİLER OLARAK YSK`YA OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”   17:27   YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI  
 
     
   

Mersin’de Umut Bostanı ‘Kültürhane’nin Açılışı Yapıldı..


Mersin Üniversitesi’nde barış bildirisini imzaladıkları için KHK yoluyla ihraç edilen barış akademisyenlerinin kurduğu ’Kültürhane’nin açılışı yapıldı.

 

Tarih : 27 Eylül 2017 Çarşamba 00:00   Okunma : 1180

Mersin Üniversitesi’nde, Bu suça ortak olmayacağız diyerek barış bildirisini imzaladıkları için KHK yoluyla ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu ve ‘Kültürhane’ adı verilen dev kütüphaneli bilim bostanının açılışı yapıldı. Yaklaşık iki aydır hizmette olan ‘Kültürhane’nin açılışına akademisyenler, öğrenciler, siyasetçiler, kadın ve LGBTİ hareketi aktivistleri, sendikacılar, sanatçılar ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Mersin Üniversitesi’ndeki 21 akademisyen barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilerek görevinden alınmıştı. İhraç edilen akademisyenler arasında bulunan Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve Uzm. Galip Deniz Altınay ile feminist aktivist  Nalan Turgutlu Bilgin, Mersin’de ‘Kültürhane’yi kurdu. Mersin’e yeni bir değer olarak katılan ‘Kültürhane’nin açılışı dün yapıldı.

Açılışta katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör,  “Kültürhane’nin oluşumunda bize el veren, gönül veren herkese teşekkür ediyoruz. Yurt dışında olan, şu an bizimle olamayan, yurt dışında buldukları çeşitli burslarla derslerine, araştırma faaliyetlerine devam eden ama malumunuz KHK gereğince ülkeye giriş yapamayan dostlarımız var. Almanya’da, İngiltere’de, Belçika’da, ABD’de şu an kalplerinin bizimle birlikte attığından eminiz. Hepsini sevgiyle, saygıyla anıyorum, kucaklıyorum” dedi.

Kültürhane’nin öncelikle büyük bir kütüphane olduğunu kaydeden Yılgör,  “Bizim geniş bir sosyal bilimler literatürümüz var. Onları odalarımızda, kendi kütüphanelerimizde hapsetmek istemedik. İstedik ki öğrencilerimiz ya da sosyal bilimler alanlarında çalışanlar bu kitaplardan yararlansınlar, yeni tezler çıksın, yeni makaleler çıksın, yeni sosyal araştırmalar çıksın. Daha güzel bir dünyaya, daha güzel bir hayata katkıda bulunsun buradaki kitaplar. Onun için Kültürhane’nin önemli bir kısmında kütüphanemiz var. Diğer kısmında birlikte üretmek, kültürel, sanatsal faaliyetleri birlikte örebilmek amacıyla gösteriler, söyleşiler, açık oturumlar, imza günleri yapmak istiyoruz.  Bizim işimiz bundan sonra başlıyor belki. Bugüne kadar daha belki kolaydı. Kültürhane’yi her gün yeni bir faaliyetle birlikte örmek konusunda bir sorumluluğumuz var. Biz yapmayacağız bunu hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından müzik dinletisi yapıldığı etkinlikte, Bazı davetlilerin yanı sıra Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör de açılışı dans ederek kutladı.

 






Paylaş :
Etiketler :  kültürhane, ulaş bayraktar, ohal, khk.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA