25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Perdelerini Açtı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyununun prömiyeri ile yeni sezonu açtı.

 

Tarih : 8 Kasım 2021 Pazartesi 19:24   Okunma : 395

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyununun prömiyeri ile yeni sezonu açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz olarak sahnelenen oyun öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, 2021-2022 sanat sezonu programını kamuoyuyla paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini “Gökkuşağının Altında” çocuk oyununun prömiyeri ile açtı. Oyun öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murak Atak, geçen dönemin değerlendirmesini yaparak, 2021-2022 sezonunun programıyla ilgili bilgi verdi. Özgülger, sanatseverlere, “Güzel eserleri merakla bekleyin ve takip edin. Gerçekten çok güzel, dolu dolu bir sezonla karşınızdayız” dedi.

Temsil günü öncesinde oyunun provasını izleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm çocukları oyunu izlemeye davet etmişti.

YENİ SEZONDA 8 OYUN SAHNELENECEK

Yeni sezon programında 8 oyuna yer verildi. Gökkuşağının Altında oyunun ardından Halktan Biri, Ölümü Ardında Gezdirenler, Vahşet Tanrısı, Matruşka, Kozalar, Buzlar Çözülmeden, Ben Mimar Sinan adlı oyunlar da birçok noktada sergilenecek. Oyunlar merkezin yanı sıra Tarsus, Mut, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde de sahnelenecek.

“SANATÇININ EN BÜYÜK HEDİYESİ VE MÜKAFATIDIR ALKIŞ VE SEYİRCİ"

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, 2021-2022 yılı sanat sezonu açılışı basın toplantısında, geçen yılın sanat sezonunun değerlendirmesi yaparak, “Mersinli vatandaşlarımızın, sanatseverlerin tiyatromuz oyuncularımıza sahip çıkmalarını, dolu dolu salonlarda bir arada olmayı diliyorum. Çünkü sanatçının en büyük hediyesi ve mükafatıdır alkış ve seyirci. Yaptıkları tüm çalışmaları en iyi şekilde gösterebilmek isterler ve sonunda da tek istedikleri şey doya doya bir alkıştır başarılarının karşılığı olarak. Onları yalnız bırakmayacağını biliyorum. Güzel eserleri merakla bekleyin ve takip edin. Gerçekten çok güzel, dolu dolu bir sezonla karşınızdayız” dedi.

“SANATA YAPILAN YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Çocuklar büyüyecek, bu gençler iş ve meslek sahibi olacak. Kültür ve sanatla yoğurulmuş kişiler iş başına geldikleri zaman dünyaya da hayata da ülkemize de bakış açıları farklı olacak. Sanata yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu yıl sonuna kadar özellikle çocuk oyunlarımızı ücretsiz oynamaya devam edeceğiz. Çocuk oyunlarımızı ücretsiz oynarken muhtarlarla görüşüyor ve özellikle hiç tiyatroya gitmemiş çocukları yine belediyemizin ulaşım imkanları ile buraya getirerek onları sanatla buluşturacağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR"

Gökkuşağının Altında isimli çocuk oyununa kızı Adile Alya ile katılan Ramazan Esmer, "Tiyatrolar ve bu tür sahne etkinlikleri çocukların gelişimine, sosyal becerilerine ve ileriye yönelik hayallerine büyük katkı sağlayan etkinlikler. Bu yüzden biz çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz bu gösterileri yapanlara, emek verenlere” dedi.

"OYUNDA DANS ETTİLER ÇOK MUTLU OLDUM"

Tiyatroyu çok güzel bulduğunu dile getiren Adile Alya Esmer, “Oyun çok güzeldi, çok güzel buldum. Harikaydı. Oyunda dans ettiler ve çok mutlu oldum” diye konuştu.

Sena Nur Dikilidal ise duygularını “Dans ettiler, sihirbazlık yaptılar, müzik çaldılar. Gökkuşağını gerçekten görmüş gibi oldum. Sanki ben gökkuşağının altındaymışım gibi hissettim. Güzeldi, teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA