19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

Türk Mobilyası İçin Dubaili Alıcılar Sıraya Girdi


Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Kasım ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6 oranında artışla 86 milyon 270 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.

 

Tarih : 9 Aralık 2021 Perşembe 23:05   Okunma : 555

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Kasım ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6 oranında artışla 86 milyon 270 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Birlik Ocak-Kasım döneminde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 26,5 artırarak 804 milyon 677 bin dolar ihracat yapmış oldu.

Kasım ayında en fazla ihracat geçtiğimiz yılın Kasım ayına göre yüzde 7 artış ve 20,2 milyon dolarla Irak’a yapılırken onu yüzde 2 artış ve 5,2 milyon dolarla Almanya, yüzde 22 artış ve 4,5 milyon dolarla İsrail takip etti. Son dönemde ikili ilişkilerin hızla güçlendiği Katar’a ihracat ise yüzde 758 artışla 2 milyon dolar seviyesine geldi.

Birlik Kasım ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 artışla 55 milyon dolar mobilya, yüzde 21 artışla 13 milyon dolar keresteler, sandık, kafes ve palet, yüzde 0,5 artışla 11,5 milyon dolar kağıt, karton ve matbu yayınlar, yüzde 64,6 artışla 3,8 milyon dolar diğer ahşap mamuller ve yüzde 16,1 artışla 2,7 milyon dolar orman tali ürünleri ihracatı gerçekleştirdi.

Dubai’de Türk mobilyasına yoğun ilgi

Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE projesi kapsamında Dubai’de gerçekleştirdikleri yurt dışı pazarlama faaliyetinin çok başarılı geçtiğini belirten AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Dubaili firmaların yoğun ilgisiyle karşılaştık. 250’den fazla ikili görüşme gerçekleştirdiğimiz etkinliğin süresini Dubaili firmaların isteği doğrultusunda 1 saat uzattık. Körfez ülkelerinde pazar payımızı artırmamız için kritik öneme sahip Dubai’deki bu pozitif algı bizleri motive etti” dedi. Önümüzdeki yıl yeni pazarlarda ihracatı artırmak için yoğun bir tanıtım faaliyeti planladıklarını söyleyen Kılıçer, “Kanada’dan Avusturalya’ya dünyanın 4 bir köşesine ticari heyetler düzenleyeceğiz. İhracatta yakaladığımız ivmeyi daha da artıracağız” dedi.

Mobilya üretici yan sanayici birlikte çözüm geliştirmeli

Son dönemde yaşanan hammadde ve aramalı teminindeki problemlerin aşılması için atılan adımların sektörde mağduriyetler de yarattığının altını çizen Başkan Kılıçer, “Yan sanayinin ürettiği ürünlerin ihracı kayda bağlı ürünler kategorisine alınması kısa vadede mobilya üreticilerinin sorununu çözmüş gözüküyor fakat yan sanayide mağduriyetlere neden olmakta. Bir sektörün problemini çözerken onu besleyen diğer sektörlerin beklentilerini göz ardı etmeden ortak bir çözüm geliştirmek gerekli. Mobilya üreticileri, hammadde ve aramalı üreticileri ile bir araya gelip uzun vadede sektörün gücüne güç katacak ve önünü açacak çözümler geliştirmeli” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA