28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

‘İhracat Birim Değerini Artırmanın Yolu Tasarım Ve Markalaşmadan Geçiyor’


Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, küresel tedarik zincirinin yeniden yapılanması, lojistik ve navlun maliyetlerinin katlanarak artması nedeniyle ortaya çıkan yakından tedarik eğiliminde, coğrafi konum avantajıyla Avrupa moda endüstrisinin gözdesi haline gelen Türkiye’nin ihracat birim değerini artırması için tasarım ve markalaşma adımlarını hızlandırması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 21 Aralık 2021 Salı 11:28   Okunma : 417

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, küresel tedarik zincirinin yeniden yapılanması, lojistik ve navlun maliyetlerinin katlanarak artması nedeniyle ortaya çıkan yakından tedarik eğiliminde, coğrafi konum avantajıyla Avrupa moda endüstrisinin gözdesi haline gelen Türkiye’nin ihracat birim değerini artırması için tasarım ve markalaşma adımlarını hızlandırması gerektiğini söyledi. Sektörün 16-17 dolar seviyesinde olan hazır giyim ihracat birim fiyatını markalaşma ve tasarım yatırımlarına öncelik vererek 60 dolara kadar çıkartabileceğini belirten Başkan Tekin, “Hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerinde ‘Made İn Türkiye’ etiketi global pazarlarda güçlü ve aranan bir marka haline geldi. 2021 yılını 20 milyar dolara yakın ihracatla kapatacak sektörümüzün dış satımının yüzde 15’i markalı, yüzde 5’i yüksek tasarım ürünlerden oluşuyor.” dedi.

‘Avrupa Birliği’ne ortalama fiyatın üzerinde ihracat yapıyoruz’
Türkiye’nin markalı hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında en büyük avantajının son 40 yıldır Avrupa ve diğer batı ülkelerine ihracat yapması olduğunu, küresel markalara en üst kalitede yaptığı üretimle rakiplerinden pozitif ayrıştığını kaydeden Başkan Gürkan Tekin, “Avrupa Birliği pazarında hazır giyim tedarikinde ortalama ithalat birim fiyatı 18,3 avro iken Türkiye’den yapılan tedarikte bu rakam ortalama 21,4 avro düzeyinde seyrediyor. İspanya, Almanya, Hollanda ve İngiltere’den yoğun sipariş talebiyle karşı karşıyayız. Ham maddeye ve yeni yatırım için finansmana erişimde yaşanan sorunların aşılması halinde sektörümüzün moda, marka ve tasarım odaklı gelişmesiyle 20 milyar dolara yakın ihracatını kapasite büyütmeye ihtiyaç duymaksızın birkaç katına yükseltebileceğini öngörüyoruz.” diye konuştu.

‘Satın alma davranışlarındaki hızlı değişim markalaşma ve inovasyonu ön plana çıkardı’
Küresel ticarette değişen koşullara göre sürdürülebilir ihracat artışının katma değerli üretimle mümkün olacağını, katma değerli üretimin ise Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım faaliyetleriyle ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Gürkan Tekin, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin gelenekselleştirdiği Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan Design Week Türkiye’nin markalı ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarda önemli bir yer tuttuğunu ve hazır giyim sektörüne yeni ufuklar açtığını dile getirdi. Tüketicilerin satın alma davranışlarında yaşanan hızlı değişim nedeniyle günümüzde markalaşma ve inovasyon faaliyetlerinin hiç olmadığı kadar ön plana çıktığının altını çizen Başkan Gürkan Tekin, şunları söyledi: “Bu süreçte sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı, çevreye duyarlı ve marka değeri yüksek ihracat hedefimizde tasarım ekosisteminin gelişmesi için firmalarımızın Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarına daha fazla destek verilmesini ve teşvikler sağlanmasını bekliyoruz. Sektörümüzün bu alanlarda yapacağı yatırımlarda Eximbank kredilerinin daha fazla kullandırılmasına, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli teminatsız kredilere ihtiyaç duyuyoruz. Hükümetimizden inovasyon, marka ve tasarım alanlarında sektörümüze güç verecek yeni destek mekanizmalarını hayata geçirmesini bekliyoruz.”

‘Kasımda bölge ihracatımız 26,2 milyon dolar’
AHKİB’in kasım ayı ihracat performansını da değerlendiren Başkan Tekin, bu ayda 3 bin 803 ton ürünü dış pazarlarda değerlendirerek Türkiye’ye 26,2 milyon dolar döviz kazandırdıklarını açıkladı. Başkan Tekin, “Kasım ayında en fazla ihraç ettiğimiz ürün gruplarında yüzde 104 artış ve 10,6 milyon dolar değer ile bayan dış giyim birinci, yüzde 31 azalış ve 5,5 milyon dolar değer ile bay dış giyim ikinci, yüzde 75 artış 3,4 milyon dolar değer ile diğer pamuklu ev tekstili üçüncü sırada yer aldı. Bölge ihracatımızda en yüksek rakamlara İspanya, Hollanda ve Almanya pazarlarında eriştik. İspanya’ya 6,3 milyon dolarlık, Hollanda’ya 4,5 milyon dolarlık, Almanya’ya 4,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.” dedi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA