28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Yüzlerce aile Yenişehir Belediyesinin sosyal yardımlarıyla yeni yıla giriyor


Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını yürüten Mersin Yenişehir Belediyesi, dar gelirli ailelere yönelik rutin olarak sürdürdüğü sosyal yardımlarını yeni yıla girerken de devam ettiriyor. İhtiyaç duyulan malzemelerin dağıtım çalışmalarına katılan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Samimiyetle, kalbimizin, yüreğimizin sesini dinleyerek bu hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda, her anlamda Yenişehir Belediyesi olarak görev başındayız.” dedi.

 

Tarih : 31 Aralık 2021 Cuma 23:05   Okunma : 332

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını yürüten Mersin Yenişehir Belediyesi, dar gelirli ailelere yönelik rutin olarak sürdürdüğü sosyal yardımlarını yeni yıla girerken de devam ettiriyor. İhtiyaç duyulan malzemelerin dağıtım çalışmalarına katılan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Samimiyetle, kalbimizin, yüreğimizin sesini dinleyerek bu hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda, her anlamda Yenişehir Belediyesi olarak görev başındayız.” dedi.

Yenişehir Halk Kart ile vatandaşlara nakdi destek sağlayan Mersin Yenişehir Belediyesi, gelen talepler ve yaptığı tespitler doğrultusunda hazırladığı gıda kolisi, kıyafet çantası, tablet, kırtasiye malzemeleri, akülü ve tekerlekli sandalye, engelli puseti, medikal yürüteç, bebek ve hasta bezi ile bebek maması gibi ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara tek tek ulaştırdı. Kara kış destekleri kapsamında gıda yardımlarından nakdi desteğe, giysiden kırtasiye malzemelerine kadar temel ihtiyaç malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Mersin Yenişehir Belediyesi engelli vatandaşları ve sokaktaki canları da unutmadı.

Başkan Özyiğit, “Ailelerimize her anlamda destek oluyoruz.”

Yenişehir Belediyesi, 2021 yılının son günlerinde sosyal yardım çalışmalarını yoğunlaştırarak, vatandaşların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de ihtiyaç duyulan malzemelerin dağıtımı çalışmalarına katıldı, vatandaşlarla buluştu. Yenişehir’deki ihtiyaç sahiplerini büyük bir oranda belirlediklerini ifade eden Başkan Özyiğit şunları söyledi: “Sosyal yardımlar konusunda Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzle gerçekten de bir rutin oluşturduk. Öncelikle ihtiyaç sahiplerini belirledik, Yenişehirimizde ihtiyaç sahiplerini büyük oranda tespit ettik ve onlarla direkt temas halindeyiz. Hangi evde engelli var, hangi evde ihtiyaç sahibi yaşıyor noktasında arkadaşlarımızın tespitleriyle, ailelerimize her anlamda destek oluyoruz. Bu sadece bugüne özel bir durum değil ama biz yeni yıla özgü dayanışma köprüsünü arttırma noktasında çalışma yaptık.”

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ talimatına yüzde yüz uyma noktasında bir çaba içerisindeyiz.”

İhtiyaçları tek tek tespit ettiklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Bugün gıda kolisi, hasta yatağı, hastaların yaşlıların, uzun süre yatmak zorunda kalan insanların ihtiyaç duyduğu malzemeler, yürümekte zorlananlar için tekerlekli sandalye, daha çocuk yaştaki bir engelli kardeşimize vereceğimiz daha korunaklı olan engelli puseti, bebek maması, kıyafet çantası, tablet, halk kart ve kırtasiye çantalarını vatandaşlarımıza ulaştıracağız.  Ayrıca birlikte yaşadığımız sokaktaki canlarımız için de mama dağıtımı yapıyoruz. Yani ihtiyaçlar doğrultusunda her anlamda Yenişehir Belediyesi olarak görev başındayız.  Malzeme ve yiyecek ihtiyacının ötesinde uzmanlarımızın ailelerimize vermiş olduğu sosyo-psikolojik destekler de bunun içerisinde. Yani ailelerimize uzman desteği de veriyoruz.  Dolayısıyla büyük bir aile olduğumuzu biliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ talimatına yüzde yüz uyma noktasında bir çaba içerisindeyiz. Samimiyetle, kalbimizin, yüreğimizin sesini dinleyerek gerçekten de bu hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Burada Yenişehir Belediyemizde çalışan Sosyal Hizmet Ekibine teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar kolay olmuyor,  ihtiyaçların tespiti tek tek yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Dayanışmayı daha da arttırmamız, geliştirmemiz gerekiyor.”

Yenişehir Halk Kart ve üniversite öğrencilerine eğitim yardımı tutarlarının bugün yatırıldığını dile getiren Başkan Özyiğit, “Bu sürece katkı veren Yenişehirli hemşehrilerim var,  onlara da teşekkür ediyorum.   Dayanışmayı daha da arttırmamız, geliştirmemiz gerekiyor. Yani karşılıklı o dayanışmayı oluşturan, birbirimize destek olduğumuz süreçleri devam ettireceğiz. Büyük bir ciddiyet ve samimiyetle çalışan ekibimiz var.  Bugün Yenişehir Halk Kart ile 685 ihtiyaç sahibinin hesaplarına 200 TL yatıyor. Bunun dışında 2020-2021 dönemin de kentimizde üniversiteyi kazanan çocuklarımızın hesaplarına eğitim yardımlarını da yatırdık.  Kişi başına 1200 TL.  Pandeminin olması ve çocukların okullarına gidememesi nedeniyle dedik ki ‘ bizde öğrencilik yaptık, o para evde değil gurbette lazım. okula gittiklerinde gönderelim’ ve şimdi hesaplarına yatırdık. 2021-2022 döneminde 4 yıllık üniversite kazanan Yenişehirli gençlerimizin eğitim yardımlarının ilk taksitini de 15 Ocak’a kadar, ikinci taksitini de Nisan ayında yatırmış olacağız. Dolayısıyla onlara bir cep harçlığı, eğitimlerine bir destek noktasında bir çalışmamız olmuş oldu. Öğrencilerimizin de her zaman yanında olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA