25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir ve Uluslararası Göç Örgütü İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Evinde Tadilat Çalışması Başlattı


Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi’nden sağlanan kaynak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları başlatıldı. Yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki yapısı oldukça kötü olan evlerinde yapılacak tadilat çalışmalarının ilkine Tarsus’tan başlandı.

 

Tarih : 16 Ocak 2022 Pazar 21:57   Okunma : 459

Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi’nden sağlanan kaynak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları başlatıldı. Yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki yapısı oldukça kötü olan evlerinde yapılacak tadilat çalışmalarının ilkine Tarsus’tan başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, genişlettiği sosyal yardım çalışmalarına devam ederken bir taraftan da ortak projelerde yer alarak, ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası Göç Örgütü’nün sağladığı kaynak ve Büyükşehir Belediyesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki şartları kötü olan evlerinde tadilat çalışmaları başlatıldı.

70 AİLENİN EVİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi iş birliği ile yürütülen çalışmada, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde bulunan yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları yapılıyor.

BELİRLEME SIRASINDA GÖRÜŞ ALINIYOR

Özellikle yangın olayları sonrasında mağduriyet yaşayan ailelerden gelen taleplere öncelik veriliyor. Ayrıca yaşadıkları evlerin durumu oldukça kötü olan göçmen topluluk üyesi ailelerin ihtiyaç durumuna göre evlerinde tadilat yapılıyor. Belirleme işlemi sırasında muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından da görüş alınıyor. Hassasiyet kriterlerinin oldukça önemsendiği proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Uluslararası Göç Örgütü yetkilileri birlikte yürüttükleri saha çalışmalarında ihtiyaç önceliğine göre 70 ev belirlendi.

Proje kapsamında ilk tadilat çalışması Tarsus’ta başlatıldı. Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat mahallesinde bulunan ve geçen ağustos ayında çıkan yangında zarar gören Şaban Tuluk’a ait evde, proje kapsamında tadilat işleminin bir bölümü yerine getiriliyor.

İLK ETAPTA TARSUS VE AKDENİZ’DE UYGULAMA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, projenin gelecek dönemde de kaynak durumuna bağlı olarak devam edeceğini belirterek, “Ev tadilatı projemize Tarsus’tan başlamış oluyoruz. İyileştirme ve Toplum Destek Birimi’nin doğrudan müdahil olmasıyla bu programı yürütmekteyiz. Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde ilk etapta 70 hane belirlendi. Bu hanelerin bir kısmında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza gelen ev tadilatları talepleri göz önünde bulunduruldu. Bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönlendirmeleriyle ve muhtarların da desteğiyle göçmen topluluk üyeleri de programa dahil edildi. Önümüzdeki dönemde de fon ve kaynak durumuna bağlı olarak, bu çalışmayı Mersin’in diğer ilçelerinde de yaygınlaştırmaya çalışacağız” dedi.

“YANGIN OLAN EVLERE ÖNCELİK VERDİK”

Tadilat yapılacak evlerin kriterlerle belirlendiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi sosyal hizmetler uzmanlarından Yusuf Yazgı ise “Uluslararası Göç Örgütü’yle birlikte 70 tane ev belirledik. Daha çok dezavantajlı ailelerin evlerinde incelemelerde bulunduk ve bazı evleri belirledik. Yangın olan evlere öncelik verdik. Tarsus’un eski mahallelerinden olan Kızılmurat mahallesinde esnaflık yapan Şaban Usta’nın evindeyiz. Tadilata buradan başladık. Sadece yangından zarar gören evler değil, önceliği biz yangınlara verdik. Dezavantajlı, yaşam koşulları kötü olan evlerde de çalışma yapacağız. Bunlar 65 yaş üstü vatandaşlarımız, evin reisinin kadın olduğu vatandaşlar” diye konuştu.

“SIVAYI YAPTIRDILAR, BEN MEMNUNUM. TEŞEKKÜR EDERİM”

Yangında eski yapı evinin büyük zarar gördüğünü kaydeden Şaban Tuluk, “Evim 14 Ağustos günü yan tarafta çıkan yangın sebebiyle yandı. 50 yıllık birikimim gitti. İçinde paralarım vardı. Yani burada manevi eşyalarım vardı. Hiçbir şey kalmadı evde. Tamamen yandı. Geldiler keşif yaptılar. Dediler ki ‘Elektrik ile sıvayı biz yapalım’. Sağ olsunlar ilgilendiler. Gelip başladılar. Sıvayı yaptırdılar, ben memnunum. Teşekkür ederim” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA