28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"  
 
     
   

Büyükşehir Binlerce Kadını Sunay Akın İle Buluşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ile buluşturdu. Sunay Akın’ın gerçekleştirdiği tek kişilik gösteri Mersinli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 10 Mart 2018 Cumartesi 05:24   Okunma : 629

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde şair ve yazar Sunay Akın, 8 Mart’a özel tek kişilik gösterisiyle sevenleri ile buluştu. Gösteride, Kongre ve Sergi Sarayı dolup taşarken, dışarıda Sunay Akın’ı görmek için Kongre Merkezi’ne akın eden ve salona sığmayan kalabalık için özel led ekran kurularak, içerideki gösteri dışarıya yansıtıldı. Böylelikle, Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kadın derneklerinin başkanları, meclis üyeleri ve binlerce Mersinli kadın vatandaş katıldı. 

“Bizi biz eden kadınlarımız”

Salonu dolduran binlerce Mersinli kadına hitap eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasına, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Konuşmasında kadınları ‘Bizi Biz Edenler’ olarak nitelendiren Başkan Kocamaz, “Bizi biz eden, bizi var eden çok değerli kadınlarımız, böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan ve bu anı sizlerle paylaşmaktan çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ama bunun sadece emekçi kadınlar için ayrılmış bir gün değil, bütün kadınlarımızın birlikte kutlayacağı, gönüllerini birleştireceği, sorunlarını tartışacağı ve problemlerine çözüm üreteceği bir gün olarak kabul edilmesini ben içtenlikle istiyorum. Gönül isterdi ki bu salonumuz çok daha büyük olsun, dışarıda hiçbir izleyici kalmasın ve bugünü hep birlikte el ve gönül birliği içerisinde dolu dolu yaşayalım” dedi.

“Erkeği adam eden kadınlardır”

Mersin gibi bir kentte yaşıyor olmaktan ve bu kentin insanlarına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Mersin gibi bir kentte barış, huzur ve kardeşlik içerisinde sizlerle beraber yaşıyor olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu konuda Mersin’in geleceğiyle ilgili gönüllerini birleştiren, buluşturan, geçmişten bu yana bu kente emek veren, ter döken, vakit ayıran ve taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.Biz bugün bu topraklarda varsak Türklüğün Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişine kadar her kağanın, her yöneticinin yanında ona destek olan, yol gösteren ve zaman zaman da devletin yönetiminde istişare makamı olarak görev yapan tüm kadınlarımızın sayesinde. Biz ataerkil bir toplumuz, atamızı, ceddimizi, anamızı, babamızı her değerin üstünde görürüz. ama elbetteki bizi biz yapan ve erkeği adam eden kadınlarla da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son günlerde televizyonlarda ana haberlerin kadına yönelik şiddet olduğuna dikkat çeken ve sert bir dille bu konuyu eleştiren  Başkan Kocamaz, “Maalesef son günlerde televizyonlardaki haberlerin ana teması, tartışmaların odak noktası kadına yönelik şiddet. Bu aslında toplumumuzda yeterli bilincin oluşmadığı, bu konuda halen cehaletin sürdüğünü göstermektedir. Bizler inançlı insanlarız, diyoruz ki biz Müslümanız. Müslüman isekcenneti kadınların ayağının altına yerleştiren bir dini temsil ediyorsak, kadınlara yeri geldiğinde erkeklerden çok daha fazla değer vermek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer: Sunay Akın”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları Sunay Akın ile buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bugün burada bu güzel günde sizleri Sunay Akın beyefendiyle buluşturmak istedik. Tabi ki kendisi ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer. Her konuda insanlarımıza yol gösteriyor, insanlarımızı bilgilendirme, bilinçlendirme konusunda irşat görevini yerine getiriyor. Bu nedenle de gerçekten bu salondakinin iki üç katı kadar dışarıda insanımız bekliyor. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz ama yapacak bir şey yok. İnşallah ileriki bir dönmede yeni bir programda Sayın Sunay Akın’la sizleri bir kez daha bir araya getirme fırsatı buluruz” diyerek sözlerine son verdi.

Programda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde ’Kadınlara Adanmış Şarkılar’ konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Belgesel tadındaki '8 Emek 8 Yürek' adlı kısa filmde de, farklı mesleklerden 8 rol model kadının hayat hikâyeleri anlatıldı. Kadınların bulundukları noktaya nasıl ulaştıkları, ne tür zorluklar yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları beyaz perdeye yansıtıldı.

Kent Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Firuze’, ‘Bambaşka Biri’, ‘Kadınlar Vardır Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ gibi şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden kadınlar coşku içerisinde bir gün geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinleyenlerden büyük alkış topladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.






Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, sunay akın, bburhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA