19 Nisan 2024 Cuma


01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL  
 
     
   

Orhan Hakalmaz’dan Türkü Ziyafeti


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5. Ramazan Etkinlikleri Programı kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz konser verdi. Sanatçı sesi ve yorumuyla Mersinlileri kendine hayran bıraktı.

 

Tarih : 4 Haziran 2018 Pazartesi 11:24   Okunma : 735

Sazı ve sözüyle konser alanına renk katan Orhan Hakalmaz muhteşem bir konser verdi. Atatürk Parkı’nda kurulan etkinlik alanında düzenlenen Orhan Hakalmaz konserine Mersinliler yoğun ilgi gösterdi.

Birbirinden güzel halk türkülerini Mersinliler için seslendirdi

Sanatçı, Mersinlilere yurdun dört bir yöresinden seslendirdiği türkülerle unutulmaz bir akşam yaşatırken Mersinliler türkülere hep bir ağızdan eşlik ederek keyifli dakikalar geçirdi. Birbirinden güzel halk türkülerini Mersinliler için seslendiren Orhan Haklamaz Atatürk Parkı’na renk kattı.

Hakalmaz konsere ‘Elhamdülillah İlahisi’ ise başladı ve gece boyunca ‘İncitme Gönül’, ‘Güzel Âşık Cevrimizi Çekemezsin Demedim Mi?’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘El Vurup Yaremi İncitme Tabip’, ‘Ah Yalan Dünya’, ‘Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme’, ‘Uyan Sunam’, ‘Eyvallah Şahım’, ‘Bir Ay Doğar’, ‘Emirdağı Birbirine Ulalı’, ‘Leylam’, 'Bahçe Duvarından Aştım' başta olmak üzere çok sayıda türküyü sevenleriyle birlikte seslendirdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Orhan Hakalmaz konserini ‘Bu Vatan Bizim’  türküsüyle bitirdi.

Türk halk müziğinin sevilen seslerinden Orhan Hakalmaz seslendirdiği türkülerle hayranlarına unutulmaz saatler yaşatırken, vatandaşlar türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bu tarz etkinlikleri düzenlediği ve kültürün yaşatılmasına katkı sunduğu için teşekkürlerini ileten Hakalmaz, “Hem sanata inandıkları için, hem türküye inandıkları için bu tür etkinliklergerçekten önemli. Çocuklarımız için aslında bu organizasyonlar çok daha önemli. Hem birliğimizi beraberliğimizi artırıyor, hem moralimizi yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

30 gün, 30 konser

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar da gecenin sonunda sanatçı Orhan Hakalmaz’a çiçek takdimine bulunarak, “Birbirinden güzel türküleri, sazıyla sözüyle,güzel sohbetiyle ruhumuza nakşetti. Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. 5 yıldır 30 gün 30 konser sloganıyla sizleri bu tür konserlerle bir araya getiren sevgili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Ramazan’ın sonuna kadar konserlerimiz devam edecek ve önümüzdeki yıllarda devam edecek bu etkinliklerimiz. Çünkü biliyoruz ki kültürel mirasımızın en önemli öğesi olan türküler ve türküleri gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  orhan hakalmaz, mersin büyükşehir belediyesi, burhanett, n kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA