25 Nisan 2024 Perşembe


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ  
 
     
   

Mersin’de Dev Boyutlarda Botanik Heykeller İnşa Ediliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezine yerleştirilen ve boyları 6 metreyi bulan dev botanik heykeller, görenleri kendine hayran bırakıyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2018 Salı 16:23   Okunma : 599

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ve kentin uğrak noktalarına yerleştirilen dev botanik heykeller, görenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin büyük bir özenle inşa ettiği ve boyları 6 metreyi bulan dev botanik heykeller, Mersinlilerin büyük beğenisini topladı. Türkiye'de şehir içi uygulamalarında bir ilk olma özelliği taşıyan dev botanik heykeller, şehrin birçok bölgesine yerleştirilmeye devam ediyor.

4 metre yüksekliğinde 8-10 metre uzunluğunda inşa edilen Tavus Kuşları Heykeli için 18 bin kök çiçek, 2 metre yüksekliğinde 3,5 metre uzunluğunda inşa edilen Civciv Heykeli için 30 bin kök çiçek ile 6 metre 20 santim yüksekliğinde inşa edilen Fidan Diken Yörük Heykeli için de 30 bin kök çiçek kullanıldı. Ekolojik sisteme uygun bir şekilde inşa edilen botanik heykeller, metal konstrüksiyon içine canlı toprak ve bitkiler yerleştirilerek oluşturuluyor. Bitkilerin büyümesi ve heykel formu kazanması, metal konstrüksiyon içerisinde sağlanırken, bu heykellerin yeni dönemin süsleme sanatına öncülük etmesi bekleniyor. Metal halde formu oluşturulan heykellerin içerisine daha sonra canlı toprak, kırmızı toprak ve torf ekleniyor. Torf eklendikten sonra, heykellerin içerisinde büyüyüp yetişecek olan canlı bitkilerin ekimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca sulama sistemi ile bitkiler heykellerin içerinde yetişmeye devam ediyor.

Şehrin geneline yerleştirilen Tavus Kuşları, Civciv ve Fidan Diken Yörük Heykeli’nin yanı sıra Mersin’in sembolü olan Caretta Caretta ile Tarsus ile özdeşleşmiş Şahmeran figürü de botanik heykel biçiminde en kısa sürede şehrin sokaklarını süsleyecek.






Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA