29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Susanoğlu sahiline kazandırılan ve Mersin’in halk plajlarının kalitesini kanıtlayan ikinci mavi bayrağı gerçekleştirilen törenle göndere çekti.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:12   Okunma : 775

Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerini olanaklarını iyileştirmek, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engel olmak sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrak artık Susanoğlu sahilinde dalgalanacak ve gerek yerli gerekse yabancı turistler gönül rahatlığı ile bu plajda tatil yapabilecek.

“Vatandaşlarımızın Mavi Bayrağı korumak için destek vermesi gerekiyor”

Mavi Bayrağı göndere çekmeden önce konuyla ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Mavi Bayrak Mersin sahilleri için oldukça önemli bir konu. Susanoğlu halk Plajına kazandırılan bu Mavi Bayrak Mersin genelindeki 11. Mavi bayrak. Deniz Kızı turizm A.Ş ‘nin kazandırdığı ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiğiniz gibi ilkini geçtiğimiz yıl Kızkalesi’ne kazandırmıştık. Bu Mavi Bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi’ndeki Mavi Bayrağımız yenilendi ve buna Susanoğlu eklendi.  Gelecek yıllarda inşallah bunun sayısı artacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarını engelsiz hale getirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 mavi bayrağa ulaşmak” dedi. 

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a kadar yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunun ve bu potansiyeli değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin İnşallah ilan edilen turizm bölgeleri ile turizmde belli bir kapasiteye sahip olacak. Maalesef sahillerimizin büyük bir kısmını geçmişte 1980’li yıllardan sonra ikinci konut olarak perişan edilmiş. Bizim temennimiz en azından bu ikinci konutların bir kısmının turizme açılması. Tabi ki vatandaşlarımızın da bu tür projelere destek vermesi gerekiyor. Bu mavi bayrağın Mersin’imiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. El birliği ile gönül birliği ile bu mekânlardan faydalanan vatandaşlarımızın bu Mavi Bayrağın korunması için destek vermesi gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Sahilleri Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz”

Mersin sahillerinin geçmişte oldukça hoyrat kullanıldığına ancak Büyükşehir Belediyesi olarak sahilleri iyileştirme konusunda üst düzey çaba sarf ettiklerini özellikle vurgulayan Başkan Kocamaz,  “Mersin sahilleri çok özel sahiller.  Ama zamanında kıymetini yeterince anlayamamışız. Hiç olmazsa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü desteği vererek, Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz. Tabi bir yandan biz bu sahilleri Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettirmeye çalışıyoruz ama tam manasıyla istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Bizim buradaki amacımız kar değil Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Dolayısıyla çok yüksek meblağlar ödeyerek kiralayıp, halkımızın faydalanması için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kızkalesi’ni UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz”

Kızkalesi’nin tarihi özelliği olan ve turizm potansiyeli açısından verim alınabilecek bir bölge olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Kızkalesi’nin mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet vermiş. Biliyorsunuz oranın aydınlatmasını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. İnşallah ilerideki yıllarda kara bölgesindeki yani sahildeki kalenin de restorasyonu ile birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine katkı sağlar. Biz bunu UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin’e ve Türkiye’ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Susanoğlu plajının mavi bayrağını göndere çekti ve ardından sahilde bir inceleme yaptı.

Yapraklı koy ve Kocahasanlı için çalışmalar sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirerek, Susanoğlu halk plajına Mersin’in ikinci Mavi Bayrağını kazandırdı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mersin plajlarının standardını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı ve Mersin plajlarının tamamını mavi bayrakla taçlandırmayı hedefliyor.2019’da ise Yapraklı koy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.






Paylaş :
Etiketler :  susanoğlu, mavi bayrak, burhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA