28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Engelsiz Sanat Festivaline Günler Kaldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Kocamaz toplantıda yaptığı konuşmasında, “Biz, tüm engellerin yüreğimizdeki ışıkla aşılacağına inanıyoruz. Asıl aydınlığın ve yine asıl karanlığın yüreğimizde olduğunun inancındayız” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2018 Salı 15:58   Okunma : 483

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin Büyükşehir Kültür, Sanat, Bilim ve Ulaştırma A.Ş. ana sponsorluğunda 11-14 Ekim tarihlerinde ikincisi yapılacak olan Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın bilgilendirme toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Yusuf İnanıroğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, meclis üyeleri, festival yürütme kurulu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu festival hakkındaki teknik bilgileri basın mensupları ile paylaştı.

“Engelli bireylerimize gösterilen hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmamızda etkin rol oynamaktadır”

Toplantıda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Sosyal hayatta engelli kardeşlerimize sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engelli bireylerimize gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmamızda etkin bir rol oynamaktadır. Bu uğurda bizler de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz, bir kamu kurumu olmaktan öte insan oluşumuzun özverisi ve bilinci içerisinde hizmetler sunuyoruz. Çünkü biz, Mersin’de kader birliği ettiğimiz bütün engelli kardeşlerimizi anlayarak ve yaşadıkları tüm sorunları çözerek Mersin’i engelli dostu bir kent yapmak için gerekli adımları her geçen gün daha kararlı bir şekilde atıyoruz” dedi.

“Ödül kazanmak için değil, Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek için çalışıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireyler için yaptıkları hizmetler ve çalışmalardan ötürü birçok başarıya imza atarak ödüllere layık görüldüklerini söyleyen Başkan Kocamaz, asıl hedeflerinin ödül almak değil Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek olduğunu ifade ederek,“Halen büyük bir özen ve özveriyle yürüttüğümüz çalışmalarımız dolayısıyla Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü ile onurlandırıldık. Ayrıca, 14-16 Haziran 2016 tarihleri arasında New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler 9. Toplantısı’nda Erişilebilirlik Ödülünü almaya hak kazandık. Bu ödüller, başarımızın tescili ve kadromuzun motivasyonu için önemlidir. Ancak biz, ödül kazanmak için değil, Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Gayemiz, engelli bireylerimiz ve ailelerinin yüzünde sımsıcak bir tebessüm oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

“Yüzlerce engelli kardeşimizi sanatın, kültürün ve hoşgörünün festivalinde buluşturduk”

Coşkusunu bu yıl 2. kez tazeleyen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ile dünyada bir ilki başardıklarını ifade eden Başkan Kocamaz,“İlkini geçen yıl düzenlediğimiz Engelsiz Sanat Festivali’ni geçtiğimiz yıl 16 ülkeden 37 engelli sanatçının katılımı ile gerçekleştirdik.  22 bin katılımcı ile tek yürek olduk, birlikte hissettik. Dünyanın dört bir yanından gelen engelli kardeşlerimizle yarenlik ettik. Yüzlerce engelli kardeşimizi sanatın, kültürün, hoşgörünün, sevginin, anlayışın, empatinin festivalinde buluşturduk. Mersin’in her köşesinde hayata geçirilen etkinlikler sayesinde hem engelli bireylerimiz hakkında farkındalık yaratmış olduk, hem de dünyaya engellerin sanat ile nasıl aşılabildiğini ispatladık. Festival süresince, sesleri ile dinleyicileri büyüleyen sanatçılarımızla, sanatın engel tanımayacağını Mersin’den tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk” diye belirtti.

“Yüreğin yettiğini tüm insanlıkla paylaştık”

Geçen yıl tüm dünyada ses getiren bir etkinliğe Mersin’de hep birlikte imza attıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Engelli sanatçılarımızın eserlerinin yer aldığı, fotoğraf ve el emeği ürünlerinin sergilendiği stantlarla da her türlü sanatı gerçekleştirmek için sadece yüreğin yettiğini tüm insanlıkla paylaştık.  Anladık ki yeryüzünde bize engel olacak hiçbir şey yok. Bu güzel duygularla ve yüreklerimize kazığımız, unutulmaz anılarla sonlandırdığımız 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ile yaktığımız ateşi, bu yıl ikincisi ile yeniden alevlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tüm engellerin yüreğimizdeki ışıkla aşılacağına inanıyoruz”

Bu yıl ki festivalin dünyaca ünlü ozanımız Aşık Veysel anısına düzenlenmesindeki ana sebepten de söz eden Başkan Kocamaz, “Ülkemizin ve kentimizin hoşgörü ve insan sevgisini tüm dünyaya gösterecek bu etkinlik ile 17 farklı ülkeden, müzik, resim, dans, fotoğraf gibi sanat dallarından toplam 149 sanatçıyı Mersin’de ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, tüm engellerin yüreğimizdeki ışıkla aşılacağına inanıyoruz. Asıl aydınlığın ve yine asıl karanlığın yüreğimizde olduğunun inancındayız. Bu yüzden bu yıl ki festival mottomuzu ‘Karanlıktan Aydınlığa’ olarak belirledik. Festivali, dünyaca ünlü ozanımız, Aşık Veysel anısına düzenlememizdeki ana sebep de budur.Çünkü o, karanlık bir dünyaya bakan gözlerini, yüreğindeki ışıkla aydınlığa kavuşturmuştur. Yaşama dair tüm duygularını yazdığı şiirlerle ve okuduğu türkülerle dünyaya duyurmuştur. Bizim festivalimiz kalplere umut veren engelleri sanatla aşan bir temaya sahiptir. Bu sebeple festivalimizi değerli ozanımız Âşık Veysel anısına gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda ise 4 gün sürecek olan festival etkinlikleri için il merkezinin değişik semtlerinde konser sahneleri kurduklarını ve sergi alanları açtıklarını belirtti. Ayrıca festival süresince düzenlenecek paneller ve çalıştayların herkese açık ve ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.






Paylaş :
Etiketler :  engelsiz sanat festivali, mersin büyükşehir belediyesi, burhanetin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA