19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

Engelsiz Sanat Festivali Coşkusu Mersin’i Sardı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ikinci gün konserleriyle de dolu dolu geçti. Olumsuz hava şartlarına rağmen konserler Mersinlilerden yoğun ilgi gördü. Tüm Mersin festival coşkusuna ortak oldu.

 

Tarih : 13 Ekim 2018 Cumartesi 17:31   Okunma : 553

Marina AVM’de gerçekleştirilen konseri dinleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve kent protokolü yer aldı.

İlk olarak sahneye Rusya’dan gelen 16 yaşındaki Danil Pluzhnikov çıktı. Pluzhnikov, kendi bestelediği şarkılarını tüm engelliler ve Mersinli vatandaşlar için seslendirdi. Sahneye, ezberlediği Azerbaycan halk şarkısı ‘Fikrimden Geceler’ ile çıkan Pluzhnikov, ayrıca efsane sanatçı Crish İsaak’ı ‘Wicked Game’ adlı parçası ile andı. Pluzhnikov gece boyunca duygusal ve hareketli parçalarını sevenleri ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Pluzhnikov’dan sonra sahne alan görme engelli Alman sanatçı Joana Zimmer de sanatın engel tanımadığını seslendirdiği parçalar ile Mersin’den tüm dünyaya duyurdu. Söylediği şarkılar ile Mersin halkını kendine hayran bırakan Zimmer, performansı sonrası çiçek ve plaketini Başkan Kocamaz’ın elinden aldı.

“FESTİVAL MERSİNİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇIKIŞ NOKTASI OLACAKTIR"

Başkan Kocamaz konuşmasında Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ni yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu hava muhalefetine rağmen burada ısrarla dünyanın değişik bölgelerinden gelen sanatçılarımızı izlemek için ısrar ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu etkinlik dünyada bir ilk ve Mersinimize farkındalık yaratacak bir etkinlik. Dolayısıyla inşallah bundan sonraki yıllarda dünyada bir marka olarak yerini almaya çalışan Mersinimiz için önemli bir çıkış noktası olacaktır. Mersinimizi şereflendiren tüm sanatçılarımıza ve bizi yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir ayağını kaybeden Çiğdem Bezci ise seslendirdiği şarkılar ile vatandaşları coştururken, hüzünlü hayat hikayesi ile de müzik severleri duygulandırdı. Sahneye ‘Seni Sana Bırakamam’ şarkısı ile çıkan Bezci, konserini ‘Anlamazdın’ parçası ile sonlandırdı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA