19 Nisan 2024 Cuma


11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI  
 
     
   

Kaçak akaryakıt mı kullanacağız


Meclis’te görüşülen torba yasa teklifine konulan maddeyle, Türkiye’ye kaçak yollardan giren 7 milyon 410 bin litre akaryakıtın rafineriler tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılması için düzenleme yapılacak.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 09:23   Okunma : 743

Türkiye'ye kaçak yollardan giren 7 milyon 410 bin litre akaryakıtın rafineriler tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılması için düzenleme yapılıyor. Meclis'te görüşülen torba yasa teklifine konulan maddeyle, teknik analizlerde rafinerilerin üretim süreçlerine zarar vermeyeceği anlaşılan kaçak akaryakıtların rafineriler tarafından satın alınması zorunlu hale getirildi. Yasa çıktıktan sonra rafineriler artık kaçak akaryakıtı zorunlu olarak ham petrol fiyatına satın alıp işleyecek ve vatandaşa benzin, motorin gibi akaryakıt ürünü olarak satacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin hemen ardından halen bekletilen 7 milyon 410 bin litre kaçak akaryakıtın yakılmak yerine rafinerilere satılacağı bildirildi.

DEVLET KULLANIYOR

Halen yürürlükteki Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre, el konulan kaçak akaryakıttan teknik düzenlemelere uygun olanlar, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin kullanımına bedelsiz tahsis edilerek veya parayla satılarak tasfiye ediliyor. Numune analiz sonuçları teknik düzenlemelere uygun olmayan kaçak akaryakıt ise en yakın rafinericiye ham petrol fiyatından satılıyor. Rafinerilerin bu ürünleri yine zorunlu olarak alması gerekiyor.

ÖNCE İSPAT, SONRA SATIŞ

Rafineriler, uygulamada üretim süreçlerine zarar verdiği gerekçesiyle kaçak ürünlerin önemli bir bölümünü geri çeviriyor. Yeni düzenlemeyle devlet, piyasada satılmaya uygun olmayan motorin, benzin, solvent, gaz yağı, nafta ve jet yakıtı gibi ürünleri test edip rafinerilerin üretim süreçlerine zarar vermeyeceğini teknik analizlerle kanıtlayacak. Kanıtlanmış ürünü rafineriler geri çeviremeyecek. Kanıtlanamayan ürünler ise bertaraf edilecek. 7 milyon 410 bin litre kaçak akaryakıtın analiz sonuçlarının rafinerilere zarar vermeyeceğinin ispatlandığı, yasanın çıkması halinde bu akaryakıtın yakılmadan ekonomiye kazandırılacağı bildirildi.

2540 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılan ihbar üzerine durdurulan kamyonette 2540 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.  Edinilen bilgiye göre Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri alınan ihbar üzerine Nazilli'den Aydın istikametine hareket halinde olan ve içerisinde kaçak akaryakıt olduğu öğrenilen bir kamyoneti durdurdu. Polis ekipleri tarafından kapalı kasa kamyonette yapılan aramada 2 adet bin litrelik dolu plastik tank, 3 adet 180 litrelik dolu varil, bir adet 180 kilogramlık boş varil, 10 metre sarı hortum ve bir adet pompa ele geçirildi.






Paylaş :
Etiketler :  KAÇAK AKARYAKIT, TORBA YASA, MECLİS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA