25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Müzede Eğitim, Yeni Yüzyılın Çağdaş Halk Eğitimidir


Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, hukuk ve tıp dayanışmasında önemli bir adım atıldı. İnsan hayatına doğrudan etki eden hukuk ve tıp alanlarının gelecekteki uygulayıcıları, iletişim kurmanın en çağdaş yollarından biri olan müze eğitimde bir araya geldi.

 

Tarih : 2 Şubat 2019 Cumartesi 10:49   Okunma : 800

“Müze Eğitimi Protokolü”, TBB Hukuk Müzesi’nde düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından imzalandı.

Protokolün amacı, “Türkiye Barolar Birliği mensupları ile Ankara Üniversitesi öğrencileri arasında başta hukuk ve sağlık alanları olmak üzere ortak bilinç ve farkındalık yaratma, dayanışma duygularını ve iletişim becerilerini geliştirmek” olarak açıklandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından ilk ortak eğitim yapıldı.

“Hukuk Müzesinde Sağlık Var” başlıklı etkinlikte Ankara Üniversitesi Hukuk ve Tıp Fakültelerinden 10’ar öğrenci, meslek alanında karşılaştıkları güncel hukuki ve tıbbi sorunlara yaratıcı drama yoluyla cevap aradılar.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu törende yaptığı konuşmada, “Müzede eğitim yeni yüzyılın çağdaş halk eğitimidir. Sürekli eğitim, refah toplumlarında müze eliyle gerçekleştirilmektedir. Hepsinden önemlisi, müzede eğitim yoluyla geçmişlerini ve kültürlerini benimseyen vatandaşlar, ortak paydada buluşmanın mutluluğunu yaşarlar. Bu birliktelik duygusu, güven duygusuna dönüşür. Sonuç olarak milli birlik, hamasi sözlerle değil; ortak geçmişin bilinmesi ve geleceğe birlikte yürüme kararlılığıyla güçlenir” ifadelerini kullandı. 

“Çağdaş müzecilik, geçmişin ortaklığını ve geleceği inşa etme arzusunu ortaya çıkarıyor” diyen Feyzioğlu, “Türkiye’nin omurgasını ayakta tutan Ankara Üniversitesi ile bu önemli adımı atmaktan çok memnunum” şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de, iletişimin ve paylaşımın çok önemli olduğu ama giderek zayıfladığı bir dönemde bu işbirliğinin anlamlı olduğunu kaydetti. İbiş, “Müze, tarihin tanığı, kültürün, sanatın beşiği, toplumun ortak paydası… Zamanın ruhu burada. Böyle bir müze içerisinde bulunmaktan çok mutluyum. Böyle bir protokolü imzalamaktan öte bunun aktif yansımalarını görmekten çok mutlu oldum ve olacağım” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA