19 Nisan 2024 Cuma


11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI  
 
     
   

Stratejik Plan, Titizlikle Hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2020-2024 dönemini kapsayan Stratejik Plan çalışmaları, uzman eğitimcilerin aktarım ve sunumlarıyla devam ediyor.

 

Tarih : 24 Haziran 2019 Pazartesi 12:10   Okunma : 378

Tiziz bir çalışma ile hayata geçirilecek olan Stratejik Plan ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada ise; Stratejik Plan hazırlanırken, planın ve mevcut durum analizlerinin önemi ve nasıl yapılacağı, katılımcılığın ve paydaş analizlerinin doğru tespiti ve yöntemleri, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve bu hedeflerin plandaki yeri gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Stratejik Plan hazırlanma sürecindeki yasal zorunluluklardan bahsedilen açıklamada; “Belediyelerin hizmetlerini istenilen düzeyde ve kalitede sunulabilmesi için bütçeleri ile program ve proje bazında kaynak tahsislerini; stratejik planlarına, yıllık amaç ve hedefleri ile performans göstergelerine dayandırmak zorundadır. Belediyeler yasal olarak, yerel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plânı ve programı ile varsa bölge plânına uygun olarak Stratejik Plan ve ilgili olduğu yıllık performans programlarını yılbaşından önce de hazırlaması gerekmektedir” denildi.

“UYGULANABİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR STRATEJİK PLAN HAZIRLANMASI HEDEFLENMEKTEDİR”

Açıklamada; “Mersin Büyükşehir Belediyesi; Stratejik Plan süreçlerini ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda katılımcıların temel bilgileri öğrenmesini ve kendi stratejik planlarında uygulamasını hedefleyen eğitim çalışmalarını Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürdürmektedir. Bu eğitimle, geleceğin doğru kurgulanması, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir Stratejik Plan hazırlanması hedeflenmektedir. Eğitimin içeriği; yerel yönetimler, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal politika üzerinden ele alınmaktadır. Stratejik Plan nedir, ne için yapılır, nasıl yapılır? gibi temel konular işlenerek, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yerelleştirme ve sürdürülebilir kentsel gelişim ağı sürecin devamını planlama gibi konular, gruplara anlatılarak, sürecin sağlıklı tamamlanması amaçlanmaktadır” denildi.

KENTİN TÜM PAYDAŞLARININ GÖRÜŞ, ÖNERİ, BEKLENTİLERİ DE YER ALACAK

Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kongre ve Sergi Sarayı’nda tüm daire başkanları, alt çalışma grupları ve tüm personelin katılarak bilgilendirildiği toplantılarda, zamanın ve sürecin iyi değerlendirilerek uygulanabilir, performansı yüksek, yurttaşların kentsel yaşamını kolaylaştırıcı, sürdürülebilir bir kalkınma planı hazırlanması hedeflerinin anlatıldığı vurgulanıyor.

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mersin genelinde olduğu gibi ülke gerçekleri de göz önünde bulundurularak, sürdürülebilir bir planın hedeflendiği belirtilmektedir.

Bu planın hazırlanmasında, kentin tüm paydaşlarının görüş, öneri, beklentilerinin de yer alacağı belirtilen açıklamada, muhtarlar, mahalle sakinleri, STK’lar, mesleki örgüt ve odalar, resmi kamu kuruluşları gibi bütün paydaşlarla toplantıların yapılacağı vurgulanmaktadır.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA