29 Mart 2024 Cuma


18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Bu da oldu! El Kaide’den TRT’ye ödül


Suriye İdlib’teki El Kaide bağlantılı Kurtuluş Hükümeti ’devrime olan hizmeti’ nedeniyle TRT’ye ödül verdi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2019 Pazar 22:41   Okunma : 533

Suriye’nin kuzeybatı şehri İdlib’te bulunan El Kaide bağlantılı “Kurtuluş Hükümeti” Türkiye’den TRT’nin de aralarında bulunduğu bazı medya kanallarına “devrime hizmet ödülü” verdi.

SoL'un haberine göre, 2 Temmuz’da Şamuna Haber Ajansı’nın yayınladığı ödül töreninde Kurtuluş Hükümeti yetkilileri “Devrime hizmet eden ve İdlib’te yaşanan dramı dünyaya aktaran” yerel ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Törende Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Fevvaz Helal, TRT’nin Suriye’de tartışmalı haberlere imza atan muhabiri Ubeyde Hitto’ya ödülünü takdim etti.

TRT’nin Suriye muhabiri Hitto, Suriye’de El Kaide bağlantılı gruplara yakın bir isim. Hitto, daha önce El Kaide’nin bu ülkedeki uzantısı ve Kurtuluş Hükümeti’nin arkasındaki Heyet Tahrir’uş Şam’ın kontrolündeki Hassaniye köyünden geçtiği haberle gündeme gelmişti.

Savaş öncesinde Hristiyan nüfusa ev sahipliği yapan Hassaniye köyü, bu nedenle cihatçı grupların saldırılarına maruz kalmış ve 2013 başına kadar sakinleri Lazkiye’ye kaçmıştı.

Köy buradaki rahip Francis Murad’ın cihatçılarca kafasının kesildiği video nedeniyle dünyanın da gündemine gelmişti.

Hitto ise haberinde bu gerçekleri anlatmayarak köyü işgal altında tutan cihatçı güçlere yönelik hava saldırılarını “Rejimin sadece Müslümanlara değil Hıristiyanlara da saldırısının delili olduğunu” söyledi.

Daha önce köyde yaşamış veya bu köyde akrabalarının yaşadığını belirten Suriyeliler ise sosyal medyada habere tepki gösterdi.

Heyet Tahrir’uş Şam’nin selefi Nusra Cephesi ve müttefikleri İdlib’i Mayıs 2015’te ele geçirdi. 2017 Kasım’ında da El Kaide bağlantılı grup bölgeyi yönetmek için Kurtuluş Hükümeti’ni kurdu.

Kurtuluş Hükümeti İdlib’i El Kaide’nin prensipleri doğrultusunda katı şeriat kurallarıyla yönetiyor. Kadınların peçesiz dolaşmasının yasaklandığı İdlib’te namaz kılmamanın cezası kırbaçlanmakken, “fuhuş yaptığı” iddia edilen kadınlar ve eşcinseller şeriat mahkemelerinin kararı doğrultusunda katlediliyor.

Türkiye Nusra Cephesi’ni kağıt üstünde terör örgütü ilan etse de Kurtuluş Hükümeti ile ticari ve diplomatik bağlar kurmaktan geri durmadı.






Paylaş :
Etiketler :  TRT, SURİYE, İDLİB, UBEYDE HİTTO

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA