29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Başarır:17 Yılda koca bir sıfır yarattınız


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Türkiye Turizm Tanıtım Ajansı kurulmasına ilişkin yasa teklifi üzerine konuşma yaptı.Umarım Denetimden Uzak Bir Kurul Olmaz

 

Tarih : 13 Temmuz 2019 Cumartesi 09:08   Okunma : 486

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sözlerine kurulacak tanıtım ajansının denetimden yoksun bırakıldığına işaret ederek, “Umarım getirdiğiniz bu tanıtım ajansı da Varlık Fonu ya da Yüksek İstişare Kurulu gibi denetimden uzak, vicdanları zedeleyen bir kurul olmaz” sözleriyle başladı.

Turizm tanıtım ajansının bir ihtiyaç olabileceğini  ama bu ajanstan önce kültür ve turizm politikası üzerine çok şey konuşulması gerektiğini belirten Ali Mahir Başarır,  Mersin Milletvekili olarak bu konuda Mersin’i irdelemek istediğini belirterek şu sözleri dile getirdi.

Mersin’i Biz Böyle Hayal Etmedik

“Mersin dağları, kumsalı, Yörük çadırları, Kleopatra Kapısı, Saint Paul Kuyusu, Hazreti Danyal Türbesi, Kız Kalesi, Anamur Kalesi’yle yani tarihî açıdan çok zengin bir kenttir. Bu güzel kente on yedi yıl boyunca iktidar ne yaptı? Evet, Akkuyu’muza nükleer santral yaptı, sahil bandımızın dibine Türkiye’nin en büyük cezaevini inşa etti, ormanları kesti, taş ocaklarını yaptı, “caretta”ların yumurtladığı, ürediği noktalara eğlence merkezleri kurdu. Şimdi, denizleri kirletiyoruz, balık çiftliklerini yapıyorsunuz. Oysa biz bunları hayal etmedik. Neler vadettiniz?”

Defalarca Tarsus- Çukurova Havalimanının Temelini Attınız

“Bakın, defalarca Tarsus Çukurova havalimanı inşaatının temelini attınız. Her seçimle bir temel atılıyor. Osmaniye’den Anamur’a kadar Adana Şakirpaşa Havaalanı hizmet veriyor. İnsanlar bu küçük havaalanından dolayı seyahat edemiyor, cenazelerine, düğünlerine gidemiyor ama bir türlü havaalanımız yapılmıyor. Tarsus Kazanlı sahil projesi, proje olarak kaldı. Mersin’de, burada otelleri, yatırımı, tesisleri beklerken şu anda sahil çöplük durumunda. Mersin-Antalya sahil yolu, bu da proje aşamasında kaldı defalarca, defalarca inşaatına başlandı durdu. Görülüyor ki on yedi yılda her şey sıfır.”

Mersin’in Yerin Altındaki Tarihi Kaçak Kazılarla, Kaçakçılarla Yurt Dışına Götürülüyor

Başta Tarsus-Anamur olmak üzere Mersin’in yerin altındaki tarihi kaçak kazılarla, kaçakçılarla yurt dışına götürülüyor. Tarsus’un Anamur’un hakkettiği değerde bir müzesi yok, Mersin’e daha geçen sene bir müze yapıldı. Roma Yolu tesadüf olarak bulundu. Şu anda atıl durumda, uyuşturucu kullanıcıların mekânı olmuş. Erdemli’deki Kız Kalesi’nin, Anamur Kalesi’nin onarımı yıllardır bitirilemiyor.

Tarihî eser kaçakçıları derken şunu söylemek istiyorum: Evet, iktidar Tarsus’ta bir kazı yaptı. Tarsus’un 82 Evler Mahallesi’nde bir yıl boyunca delik deşik etti, kazı yaptı. Şimdi, bize Kız Kalesi’ni sormuyorlar, bize Mersin’in tarihini sormuyorlar ama sizin Tarsus’taki kazınızı soruyorlar. Ben de merak ediyorum, ne yaptınız orada? Tarsus’u, o mahalleyi bir yıl boyunca delik deşik ettiniz köstebek gibi. Şimdi, buna cevap yok, defalarca sorduk. Cevap vermediğiniz için çok garip iddialar var. İşte Aziz Paul’un İncil’ini bulduğunuz ya da kral hazinelerini bulduğunuz ya da tarihî tabletleri bulduğunuz, hatta bunların sarayda olduğu söyleniyor. Yani biri çıkıp bir hukuk devletinde bu kazının ne olduğunu söylemez mi? Ben merak ediyorum.

Yerin Altından Çıkan Tarihî Eserlere “3-5 Çanaktan Ne Olur?” Diyen Bir Cumhurbaşkanımız Var

Turizmi geliştirelim diyorsunuz. Ama Marmaray çalışmasında yerin altından çıkan tarihî eserlere “3-5 çanaktan ne olur?” diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Bence, ajans önemli, evet tanıtım ajansı önemli ama önce kendi tarihimize sahip çıkmayı bilelim.

Tarihi Kaleye Plastik Pencere Monte Etmişsiniz

Bakın, burası Anamur Kalesi, bin sekiz yüz yıllık bir kale. PVC, plastik pencere monte etmişsiniz, akıl böyle çalışıyor. Tarsus’ta Achilles’in annesinin yaşadığı ev, daha yeni bulundu. Mozaikler bulundu, nerede olduğu belli değil. Yani, biz on yedi yıldır kültür, tabiat varlıklarımıza iktidar sayesinde sahip çıkamıyoruz.

Anayasamıza Aykırı Durum Var

Son olarak, bu yasa teklifinde, çok tuhaf bir şey var. Turizm şirketlerinin cirosundan yüzde 1 katkı payı alacaksınız. Cirodan yüzde 1 vergiyi ne yapacaksınız? Ne hakla bunu alıyorsunuz? Anayasa’ya, vergi kanunlarına aykırı. Bu bir alışkanlık hâline gelecek mi? Gıda sektöründen, mobilya sektöründen, eğlence sektöründen, daha garip sektörlerden de bunu alacak mısınız? Anayasa’ya aykırı bir durum, gerçekten kabul edilebilir bir durum değil.






Paylaş :
Etiketler :  CHP, MERSİN, MİLLETVEKİLİ, ALİ MAHİR BAŞARIR, TBBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA