19 Nisan 2024 Cuma


15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

Kuyumcular Düğün Sezonundan Umduğunu Bulamadı


Mersin’de 49 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerin de başladığını belirterek, "Altınların fiyatlarının yüksek olması da düğün mevsimi olmasına rağmen kuyumcularda işsizliği getirdi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2019 Pazartesi 13:43   Okunma : 325

Mersin'de 49 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerin de başladığını belirterek, "Altınların fiyatlarının yüksek olması da düğün mevsimi olmasına rağmen kuyumcularda işsizliği getirdi. Bu dönem bizim için en iyi dönemdi ama maalesef artık o dönemlerimiz kalmadı. İnsanlar artık çok daha hafif altınlara yöneldi" dedi.

Geçen yıldan bu yana doların yükselmesiyle birlikte fiyatları artan altında, yükselme sürüyor. Piyasada bu dönemde 1 gram altın 260, çeyrek altın ise 420 ile 425 lira arasında satılırken, düğün için altın alacaklar yükselen fiyatlar karşısında arayışa girdi. İstanbul Altın Rafinerisi tarafından üretilen tam ve yarım gram altınlar ise düğünlere giden vatandaşların vazgeçilmezleri haline geldi. Ayrıca yüzük alan evlenecek damat adayları da artık içi boş, hafif yüzükleri tercih etmeye başladı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlayan düğün sezonunda bu sene umduğunu bulamayan kuyumcular, altın fiyatlarının daha da yükselmesinden korkuyor.

"YÜKSEK FİYAT KUYUMCULARDA İŞSİZLİĞİ GETİRDİ"

Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan 49 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, altının gramının 260 lira civarında olduğunu söyledi. Uzun zamandır bu fiyatlar üzerinden seyrettiğini kaydeden İnanoğlu, "Bu doların çıkış ve düşüşü ile Hükümet politikalarından dolayı değişebiliyor. Tabi altının artışını sağlayan ons fiyatlarıdır. Şu anda da ons fiyatları yükseliş evresinde ve bu biraz daha yükselmeye devam edecektir. Altınların fiyatlarının yüksek olması da düğün mevsimi olmasına rağmen kuyumcularda işsizliği getirdi. Bizim için bu dönem bir çökme gibi oldu. Bu dönem bizim için en iyi dönemdi ama maalesef artık o dönemlerimiz kalmadı. İnsanlar eskiden bir çift alyans aldıkları zaman bin lira ödüyorlardı. Şimdi ise bir çift alyansın en ucuzu 3 bin ile 3 bin 500 liradan başlıyor" diye konuştu.

"ALTIN FİYATLARI ONS YÜKSELDİĞİ SÜRECE ARTAR"

Artık insanların farklı yöntemlere yöneldiğini kaydeden İnanoğlu, "İnsanlar artık çok daha hafif altınlara yöneldi. Zaten düğünlerde artık altın takanlar çok azaldı. Evlenecekler en ince bir alyans alarak işlerini halletmek istiyorlar. Gençlerimiz bu konuda gerçekten zor durumda. Altın fiyatları ons yükseldiği sürece yükselecektir. Altın zirveyi sever ve geldiği yeri unutmaz. Biz müşteri bekliyoruz, başka beklentimiz yok. Müşterilerimizin de maddi durumları iyi olursa, gerçekten yiyecek, içecek ve giyecekten arttırabilirlerse çocuklarını evlendirecek insanlar. Hükümetin derhal bu konuda iyileştirme yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA