29 Mart 2024 Cuma


18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Elmanın “Kalbi” Gülnar’da Üreticilere Eğitim


Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Gülnar ilçesindeki elma üreticilerine eğitim verildi. Yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretilen Gülnar’da verilen “Modern Elma Yetiştiriciliği” eğitiminde, üreticilere elma üretimi ve bakımı konusunda bilgiler aktarıldı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:18   Okunma : 457

Hayata geçirdiği projeler ve desteklerle Mersin üreticisi ve çiftçisinin her zaman yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaliteli ve verimli üretim amacıyla eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Son olarak yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretilen Gülnar ilçesindeki elma yetiştiricileriyle bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte elma üretimi ve bakımı konusunda üreticilere detaylı bir bilgilendirme yaptı.

HER YÖNÜYLE ELMA ÜRETİMİ ELE ALINDI

Modern Elma Yetiştiriciliği eğitimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, İlçe Tarım Orman Müdürü Ali Nazım Eken, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık,CHP Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut  ve elma yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü teknik elemanları tarafından verilen eğitimde, elma üreticiliği, üretim teknikleri, ekim dikim yerlerini hazırlama, gübreleme, kültürel bakım, bitki zararlıları, hastalık ve yabancı otlarla mücadele yöntemleri, budama ve ürün hasadı konuları işlendi. Eğitimde ayrıca elma üretiminde ilaç kalıntısı konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi, elma ve ürün çeşitlerinin tüketiminin artırılmasına yönelik devlet ve özel sektör tarafından uygulamalı çalışmaların yapılması ve elma ürün çeşitliliğinin (elma suyu, elma cipsi, elma püresi vb.) geliştirilmesi, pazar odaklı eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu.

ELMA ÜRETİMİNDE GÜLNAR

Türkiye 2,5 milyon tonun üzerinde üretimiyle dünya elma endüstrisinde üçüncü üretici ülke olmasına rağmen, ihracat miktarı elma üretiminin yüzde 3’ü ile sınırlı düzeyde bulunuyor. Gülnar ilçesinde ise yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretiliyor. Gülnar ilçesinde yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. Gülnar’ın yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Bundan dolayı Gülnar elması, tadı ve rengi ile büyük beğeni topluyor.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA