25 Nisan 2024 Perşembe


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ  
 
     
   

Başkan Seçer: “Mersin’in Merkezini Canlandıracağız”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ve İstiklal Caddesi esnafı ile buluştu. Dükkânlara tek tek girip, esnafın sıkıntılarını dinleyen Seçer, “Esnaflarımızla konuşuyorum, değerlendirmeler yapıyorum. Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Belli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak” dedi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:21   Okunma : 331

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, haftanın ilk gününde Mersin’in en eski ve önemli caddelerinden olan Silifke ve İstiklal Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Dükkanlara tek tek girerek, esnafla selamlaşan Seçer, otopark sorunu başta olmak üzere cadde düzenlemesi, kaldırım işgali, tabela kirliliği ile ilgili sorunları da dinledi. Vatandaşlarla da selamlaşan Başkan Seçer, gençlerle de sohbet ederek, hayallerini, isteklerini dinledi. Cadde boyunca her dükkana uğrayan Başkan Seçer, Mersin’in merkezini canlandıracaklarını vurgulayarak, “Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Belli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak” dedi.

“MERSİN MERKEZİNİN CANLANMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Seçer, Mersin’in en eski caddelerinden olan Silifke ve İstiklal Caddesi’nde bulunan esnafın sorunlarını birebir kendilerinden dinlemek istediğini ve bu nedenle ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geleneksel esnaf ticaretinin adeta damarı olan, ancak bazı sıkıntılar nedeniyle eski önemini yitiren caddeleri yeniden canlandıracaklarını belirterek, “Bu caddelerimiz Mersin’in en önemli en eski caddeleri. Burada yüzlerce esnaf var. Hareketli bir bölgemiz. Buraya ilişkin sorunlar var. Bunlarla ilgili neler yapabiliriz diye bürokrat arkadaşlarımızla esnaf gezisi yaptık. Mersin’in merkezinin canlanması bizim için önemli çünkü burada birçok esnaf halinden şikayetçi. Vatandaşlarımız yeni yapılan AVM’lere yöneldiği için geleneksel esnaflık ve geleneksel çarşı alışverişi ortadan kalkıyor. Yeni bir biçim vermek lazım. Bunu da bir an önce başlatmak lazım” diye konuştu.

“YAPACAĞIMIZ YENİ DÜZENLEMELERLE BİR KENT KİMLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ”

Caddenin fiziki koşullarından, araçların düzensiz parkına ve tabela kirliliğine kadar esnafın birçok sıkıntısının olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer,“Araçlar yasalara riayet etmeden istediği gibi kaldırım işgali yapmış. Bütün bu düzensizlikler onların işlerine olumsuz olarak yansıyor ve alışveriş noksanlığı oluyor. Bunların bir düzene girmesi lazım. Herkes kendi kafasına göre yaşarsa bu memlekette düzen olmaz. Bizim bir düzene sokmamız lazım. Kaldırımlarda yeni bir düzenleme yapalım, tabelaları gözden geçirelim ve bir kent kimliği oluşturalım, her taraf pırıl pırıl olsun istiyoruz. Görsel olarak daha şık bir cadde olabilir” dedi.

“MAKUL BİR SÜRE İÇERİSİNDE UYGUN BİR PROJEKSİYONLA ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Gezi sırasında esnafın da görüşlerini aldıklarını, en çok şikayet edilen konulara özellikle eğileceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Esnaflarımızla da konuşuyorum, değerlendirmeler yapıyorum. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Mersin için önemli birçok caddede değişim başlatacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Çamlıbel, Uray ve Atatürk Caddesi için de yeni düzenlemeler gündemimizde. Belirli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak. Bu bölgeler için göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalara başladık. Bir projemiz vardı onu revize ediyoruz” dedi.

Seçer, ziyareti esnasında esnafın sunduğu ikramları da geri çevirmedi. Mersin Balık Pazarı esnafına da uğrayan Seçer, burada alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı. Vatandaşlar, Başkan Seçer’in 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiği halkçı belediyecilik örneği hizmetler için de  teşekkür etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA