19 Nisan 2024 Cuma


01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL  
 
     
   

Yeşilboğaz: "Korku, Biat, İtaat Varsa Adalet Yoktur"


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu, stajyer avukatların tanışıp kaynaşmalarını ve aralarında mesleki dayanışma bilincini sağlamak amacıyla Mersin Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kahvaltıda, stajyer avukatlarla bir araya geldi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:34   Okunma : 337

Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Kasım Kozanoğlu ve Genç Avukatlar Komisyonu Başkanı Av. Hamit Mert Avcı'nın da katılımıyla Pedias'ta düzenlenen kahvaltıda konuşan  Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatlık mesleğini yapmanın  her geçen gün daha da zorlaştığını ve meslek sorunlarının daha da arttığını belirterek, bu konuda mesleki dayanışmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Avukatların ve stajyer avukatların, çağdaş ve demokratik bir hukuk devletinde  asla yargının üvey evladı olamayacağını belirten Yeşilboğaz, "Toplumda savunmanın temsilcisi olan avukatların varlığına saygı; sizlerin mesleğinize gösterdiğiniz saygıyla, mesleğinize yönelik yapılan her türlü baskıya ve saldıra karşı vermiş olduğunuz mücadeleyle sağlanabilir. Bunun için de baroların ve avukatların gücüne, sizlerin de güç katması gerekmektedir. Adil yargılamanın ve bağımsız yargının güvencesi; savunma, avukat ve barolardır" diye konuştu.

"HUKUKÇULUK; HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ HER GÜCÜN ÜSTÜNDE TUTABİLME SANATIDIR"

Hukukçuların öncelikli görevinin, her türlü ayrışmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalarak, bağımsızlıklarını ve tarafsızlıklarını korumak olduğunu belirten Yeşilboğaz, " Hukukçuluk; adaleti, hukukun  üstünlüğünü, kişi hak ve özgürlükleri her gücün üstünde tutabilme sanatıdır. Ülkemizde biat kültürünün yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz. Korku, biat ve itaat varsa; orada hak, hukuk, adalet ve özgürlükler yoktur. Yargının olması gerektiği noktaya ulaşamaması, içinde bulunduğumuz tüm sorunların asıl nedenidir. Cumhuriyet değerlerimize, adalete, yargının bağımsızlığına, hukuk devletine sahip çıkmak, geleceğin avukatları olarak boynunuzun borcudur" ifadesini kullandı.

"AVUKATLAR KAMUNUN VİCDANIDIR"

Mersin Barosu'nun, ülkemizde ve kentimizde yaşanan her türlü toplumsal sorunlara ve hak ihlallerine karşı savaştığını dile getiren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Avukatlık mesleği sadece para kazanma mesleği değildir. Toplumsal sorunların çözümünde, hak ihlallerinin önlenmesinde baş aktörler olmak zorundasınız. Çünkü avukatlar, kamunun vicdanıdır. Ekinliğimize katılan, hukuk devletini garantisi olan siz geleceğin avukatlarına başarılar diliyorum" diye konuştu.

Stajyer avukatlar ise, kendilerine verdikleri destekten dolayı Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kuruluna teşekkür etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA