28 Mart 2024 Perşembe


12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"   16:22   ÖZGÜR ÖZEL: TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDEKİ GÖÇÜKTE TOPRAK ALTINDA KALARAK YAŞAMINI YİTİREN 3 İŞÇİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM  
 
     
   

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na Mersin damgası


İstanbul’da düzenlenen 31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na Mersinli yüzücüler damga vurdu.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 13:53   Okunma : 537

İstanbul'da düzenlenen 31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na Mersinli yüzücüler damga vurdu. TED Mersin Koleji sporcuları Melikşah Düğen (17) erkeklerde, Ilgın Çelik (17) ise kadınlarda 1'incilik kürsüsüne çıktı. 14 yaşındaki Şira Nur Eroğlu ise kadınlarda 3'üncü olmayı başardı. Genç yüzücüler, yarış sırasında ters akıntı ve sudaki ani ısı değişimleri nedeni ile oldukça zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu olarak kabul edilen yarışta 59 ülkeden yerli ve yabancı 2 bin 400 sporcu birincilik mücadelesi verdi. Kanlıca İskelesi'nden boğaza atlayan sporcular, 6.5 kilometrelik parkuru tamamlayıp, yarışı Kuruçeşme'deki Cemil Topuzlu Parkı'nda bitirdi. Büyük mücadeleye sahne olan yarışı erkeklerde Melikşah Düğen 48 dakika 28 saniyelik derecesi ile birinci olarak bitirdi. Kadınlar kategorisinde de Ilgın Çelik 47 dakika 19 saniyelik rekor derecesi ile şampiyonluğunu ilan ederken, aynı kategorinin 3'üncülüğünü de 50 dakika 9 saniye ile Şira Nur Eroğlu elde etti.

Organizasyonun ardından kente dönen TED Mersin Koleji sporcuları, gelecek dönemdeki yeni şampiyonalar için hazırlıklarına ara vermeden başladı. Çalışmalarını kent merkezindeki olimpik havuzda sürdüren şampiyon yüzücüler, elde ettikleri başarıyı ve kulaç atarken karşılaştıkları zorlukları anlattı.

'ZORLADIM VE YARIŞI BİTİRDİM'
12 yıldır yüzdüğünü dile getiren Melikşah Düğen, "Bu sezon bayraklar dahil 14 rekorum oldu. Samsung'un düzenlediği yarışmaya ilk kez katıldım. Hayatımda böyle bir mutluluk hissetmemiştim. Herkes bir hedefle girdi ama ben ilk defa katıldığım için zevk almak amacı ile girmiştim. Birinci olacağımı hiç düşünmüyordum. Güzel gittiğimi görünce daha da heveslendim yüzmek için ve çıkışta da birinci olduğum için çok mutlu oldum. Hiç beklemiyordum. Bu da benim hayatımda güzel bir anı oldu. Galatasaray Adası'na kadar herşey normaldi. Sadece normal bir tempo yaparak gittim. Adadan sonra ters akıntı hissettim ve zorlanmaya başladım, acı çektim. Acı çektikçe de yarışın farkına vardım ve zevk aldım. Oradan sonra biraz daha arttırmam gerektiğini düşündüm çünkü ters akıntıya karşı yüzerken biraz zorlanıyorsunuz ve daha fazla zorlamanız gerekiyor kendinizi. Zorladım ve yarışı bitirdim" dedi.

'AMACIM BİRİNCİ OLMAKTI, BAŞARDIM'
Yarışın kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Ilgın Çelik ise, "Bu, yarışmaya ikinci katılışım. Geçen sene de derece aldım. 14-18 yaş kategorisinde birinci oldum. Genel yaş klasmanında 5'inci olarak tamamladım geçen sene. Bu seneki hedefim genel klasmanda birinci olmaktı ve bunu başardım. Bir sonraki sene de aynı şekilde zirveyi korumaya çalışacağım. Çok fazla sıcak-soğuk su değişimleri oldu, derece çok fazla oynadı. Bu da vücudumu yıprattı ve deniz anası vardı" diye konuştu.
Kadınlarda 3'üncülük elde eden Şira Nur Eroğlu da 4.5 yıldır yüzdüğünü dile getirerek, İstanbul'da elde ettiği başarıyı hiçbir zaman unutmayacağını kaydetti.
Başarılı sporcuların antrenörü Volkan Burak Burak Tuncil ise şöyle konuştu: 
"Sporcularımızdan yaklaşık 10 kişi yüzme maratonuna katıldı. Ilgın Çelik boğazı hem rekorla hem de bir ilke imza atarak bitirdi, 47 dakika 19 saniye ile. Erkekleri de geçen ilk bayan oldu aynı zamanda. Melikşah da aynı şekilde erkekler şampiyonu oldu. İki sporcumuz da beraber aynı antrenmanları yapıyorlar. 3'üncü olan sporcumuz da 2005 doğumlu, son derece genç bir sporcu. Bu genç yaşına rağmen çok iyi bir derece ile iyi bir performans göstererek yaş grubunda 2'nci, açıkta da 3'üncü oldu."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA