25 Nisan 2024 Perşembe


12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   22:13   İYİ PARTİLİ UZ`UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU`NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   19:24   HASAN ÖZTÜRK, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCUNUN 20 MİLYON TL`NİN ÜZERİNDE OLDUĞUNU AÇIKLADI   18:52   GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI, BELEDİYENİN BORCUNUN 1 MİLYAR 60 MİLYON 485 BİN TL OLDUĞUNU AÇIKLADI   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI  
 
     
   

Büyükşehir’den Şaymana Festivali’ne Büyük Katkı


Kırsalda sanatla doğayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Şaymana Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği katılımcılardan tam not aldı. Büyükşehir’in festivalin yapıldığı alana ulaşan 4.2 kilometrelik yolu asfaltlamasıyla katılımcılar rahat ulaşım imkanına kavuştu.

 

Tarih : 29 Temmuz 2019 Pazartesi 15:01   Okunma : 468

Kırsalda doğayla sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Şaymana Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği katılımcılardan büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekiplerinin 2 yıldır asfalt bekleyen ve festival alanına giden yolda yaptığı çalışmalar, festivale katılanlara rahat ve güvenli ulaşım imkanı sundu. Büyükşehir’in açtığı stantta sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz dağıtılan mama ve VR Mersin standındaki üç boyutlu Mersin turu katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

4.2 KİLOMETRELİK YOLA ASFALT DÖKÜLDÜ

Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nde 2014’ten bu yana organize edilen Şaymana Festivali’nin bu yıl altıncısı düzenlendi. Ünlü müzisyenlerin de sahne aldığı etkinliğe çevre illerden ve şehir merkezinden binlerce insan katıldı. Şenliğin açılışında Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Konservatuar sanatçılarının verdiği konser büyük ilgi gördü.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 2 yıldır asfalt bekleyen ve festival alanına da giden 4.2 kilometrelik yola asfalt döktü. Festivale katılanlar bu sayede güvenli ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşmuş oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FESTİVALDE SAHİPSİZ HAYVANLARIN YANINDAYDI

Festivalde, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi Başkanlığı tarafından stant açılarak, sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz mama dağıtıldı. Ekipler, alandaki sahipsiz kedi ve köpeklere mama verirken, şehir merkezinden araçlarıyla festivale katılan hayvanseverler de ücretsiz dağıtılan mamalardan temin etti.

Ekipler tarafından getirilen 20 torba yetişkin kedi, yavru kedi, yetişkin köpek ve yavru köpek mamalarından oluşan toplam dört çeşit mama, kaplara konularak ücretsiz dağıtıldı. Sunulan hizmet, festivale katılım sağlayan vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

Festivale “Şila” adlı köpeğiyle katılan Duygu Genç, “Bence güzel bir hizmet ama sadece festivallerde değil, bunun periyodik olarak haftada bir ya da ayda bir yapılmasını talep ediyorum. Sokak hayvanları için iyi bir şey yapıldığını düşünüyorum. Kendi köpeğim var ama ben bu mamaları sokağımdaki hayvanlar için aldım, onlara götüreceğim” dedi.

Festivale Katılan Vatandaşlar Büyükşehir Standında Mersin’i Turladı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren VR Mersin (Tekno Mersin Projesi) standında festivale katılan vatandaşlar, kurulan ekranla üç boyutlu sanal Mersin turu yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) ortaklığıyla gerçekleştirilen “Tekno Mersin Projesi” için il genelinde 375 noktada gece-gündüz, hava ve karadan 2370 fotoğraf çekimiyle oluşturulan üç boyutlu sanal turlarla Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı VR Mersin standına katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Festivale katılım sağlayan vatandaşlardan Nihan Karadağ’a VR Mersin ekipleri tarafından bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından hizmetten faydalanan Karadağ, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Mersin’de olmamıza rağmen Mersin’in gezip görmediğimiz birçok yeri var. VR Mersin ile antik kentlerimizi gördüm ama onlar nerede bilmiyorum. O yüzden benim için çok farklı bir deneyim oldu. VR Mersin’le beraber festival daha farklı ve keyifli. Çok kaliteliydi, çekimler çok başarılı ve profesyoneldi. İzlediğimiz antik kentleri de merak ediyoruz en kısa zamanda umarım gezme şansımız olur. Başkanımız’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ederiz.”

“VR MERSİN SÜRPRİZİYLE KARŞILAŞTIK”

VR Mersin standının festivale büyük bir zenginlik kattığını ifade eden ve kendisi için de büyük bir sürpriz olduğunu belirten Hakan Karadağ ise “Bizim buraya geliş amacımız Şaymana etkinliğiydi. Konserler, bir takım aktiviteler vardı. VR Mersin sürpriziyle karşılaştık. Şehrimizin önemli yerlerini tanıtması açısından güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Güzel bir proje olmuş. Burayı zenginleştirdiğini düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA