18 Nisan 2024 Perşembe


16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ  
 
     
   

Çalıştaydan “Daha Çok Eğitim” Talebi Çıktı


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez kurduğu Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”nın ardından değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, çalıştayın genel memnuniyet oranı yüzde 93’e ulaştı. Katılımcılar, çalıştayların daha sık ve sürekli yapılmasını talep etti.

 

Tarih : 4 Ağustos 2019 Pazar 15:33   Okunma : 531

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez kurduğu Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”nın ardından değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, çalıştayın genel memnuniyet oranı yüzde 93’e ulaştı. Katılımcılar, çalıştayların daha sık ve sürekli yapılmasını talep etti.

Katılımcılara, Büyükşehir’den hangi konularda seminer, eğitim ve çalıştay düzenlemesini istedikleri de soruldu. Katılımcılar, kadın sorunları ve kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, engelliler, sağlık ve çocuk istismarı konuları başta olmak üzere, sokak ekonomisinden aile içi eğitime kadar birçok konuda seminer, eğitim ve çalıştay düzenlenmesini istedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun gelecek 5 yıllık çalışmalarına şekil verecek olan Stratejik Plan kapsamında düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”, katılımcılarda büyük memnuniyet yarattı. Çalıştay kapsamında hazırlanan raporda, memnuniyet oranları, içerik değerlendirmesi, çalıştay yöntemi ve tekniği gibi başlıklar değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonunda çalıştayın memnuniyet oranı yüzde 93’e ulaştı. Çalıştayların daha sık ve sürekli yapılmasını isteyen katılımcılar, kadın sorunları ve kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, engelliler, sağlık ve çocuk istismarı başta olmak üzere Büyükşehir’in birçok konuda seminer, eğitim ve çalıştay düzenlemesini istedi.  

Vatandaşlar Büyükşehir’in alacağı kararlarda söz sahibi olmak istiyor

Değerlendirme raporunun hazırlanması amacıyla yapılan araştırmaya, aralarında akademisyenler, sanatçılar, kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinin de yer aldığı ve yüzde 62’si kadın, yüzde 37.5’i erkeklerden oluşan toplam 120 kişi katıldı.

Rapora göre, çalıştay içerisinde değerlendirilen konulardan en çok katılım yüzde 15’le “Yerel Yönetimler Karar Alma Mekanizmalarına Katılım” ve yüzde 13’le “Kent Kadın ve Sanat’ konularına oldu. Alınan bu sonuç, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararlarda söz sahibi olmak istediklerini ortaya koydu.

Çalıştayın içeriği, uygunluğu, zamanlaması, süresi, çalışma yöntemi ve tekniği ile ilgili değerlendirmelerin de yer aldığı değerlendirme raporunda, çalıştayın içeriğini konuya uygun ve yeterli bulanların oranı yüzde 72.5, süresini yeterli bulanların oranı yüzde 80.8, zamanlamasını uygun bulanların oranı yüzde 90, konunun anlaşılması için uygulanan yöntem ve tekniği uygun bulanların oranı ise yüzde 77,5 olarak ölçüldü.

Katılımcılara hangi konularda çalıştay düzenlenmesini istedikleri soruldu

Değerlendirme raporunda ayrıca katılımcılara Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını istedikleri seminer, eğitim ve çalıştay konuları soruldu. Kadın ve çocuk sorunlarıyla ilgili başlıkların ön plana çıktığı konular ise raporda şu şekilde yer aldı:

“Kadın sorunları ve kadına yönelik şiddet, LGBT; çocuk hakları, engelli, sağlık, çocuk istismarı; toplumsal cinsiyet farkındalığı; eğitim ve sağlık; iletişim-eğitim-istihdam; bağımlılıkla mücadele; kent ve göç; öfke kontrolü, kişisel motivasyon; üniversite hazırlık kursları; kadına yönelik şiddet; sokak ekonomisi; sertifikalı meslek edinme; sosyal medya bağımlılığı; eğitim, sağlık ve ekonomi; kadın ve ruh sağlığı; medya eğitimi; aile içi eğitim; gazetecilik; çocuk hakları; kültür ve sanat. “

Katılımcıların görüşleri alındı

Değerlendirme raporunun son bölümünde ise görüş ve öneriler başlığına yer verildi. Katılımcıların yapılan Kadın ve Çocuk Çalıştayı ile ilgili görüş ve önerilerine yer verilen bölümde çalıştayların daha sık düzenlenmesi ve çalışmaların sürdürülebilir olması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, katılımcılar çalıştaylardan kısa sürede sonuç alınması, yapılan çalışmaların sürekli olması, çalışmalarda yerel basının etkisinin kullanılması, kadın ve çocuk çalıştaylarının ayrı yapılması, kadınlara iş alanında istihdam sağlayıcı konulara yer verilmesi, STK’ların gönüllü çalışanlar ile işbirliği yaparak, kadın ve çocuklar ile ilgili ortak projelerde yer alması yönünde görüş ve önerilerde bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  KADIN, VE, ÇOCUK, ÇALIŞTAYI, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA