19 Nisan 2024 Cuma


11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI  
 
     
   

Boztepe’de 7’den 77’ye İlk Kez Tiyatro Seyrettiler


“Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganıyla yola çıkan ve Mersin’in en ücra mahallerini kültür-sanatla buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, “Köy Seyirlik” programıyla bu kez Tarsus İlçesi’nin Boztepe Mahallesi’ndeydi. Boztepe’de 6 yaşındaki çocuk ile 61 yaşındaki dedesi aynı anda ilk kez tiyatro izlemenin mutluluğunu yaşadı.

 

Tarih : 7 Ağustos 2019 Çarşamba 15:05   Okunma : 448

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının “Köy Seyirlik” programı, Mersin’in ücra ve kırsal mahallerindeki vatandaşları kültür-sanatla buluşturmaya devam ediyor. “Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganıyla yola çıkan oyuncular, bu defa Tarsus İlçesi’nin 1010 rakımlık Boztepe Mahallesi’nde sahne aldı. Boztepe’de dede ile torun ilk kez birlikte tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı.

İZLEYİCİLER DE OYUNA KATILDI

Etkinlikle, Tarsus’a 45 kilometre uzaklıkta olan, nüfusunun yoğunlukla tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Mersin yaylalarından Boztepe Mahallesi sakinlerinin çoğu, ilk defa tiyatro seyretme fırsatı buldu. Oyuncular, izleyicileri de oyunlarına dahil etti. Kaynana rolünü oynayan mahalle sakinlerinden Çiğdem Çeliktaş, “Ne söyleyeceğimi bilemediğim için biraz çekindim. Sonra sıradan bir kız verme olayı olunca akışına bıraktım. Belki burada tiyatroyu görmeyen insanlar da vardır. Buraya tiyatroyu getirdiği, bizi eğlendirdiği için Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” dedi.

Sık sık “Kültüre ve sanata yapılan yatırımın insana, kente ve geleceğe yapılan bir yatırım olduğunun farkındayız” sözünü dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e vatandaşlar teşekkürlerini iletirken, tiyatroyla ilk defa buluşan çocuklar da ileride tiyatrocu olmak istediklerini dile getirdi.

DEDE VE TORUNLARI 7’DEN 77’YE İLK DEFA TİYATRO İZLEDİ

61 yaşındaki Ahmet Kocaman, 6 yaşındaki torunu Cennet Eycen Kocaman ve 8 yaşındaki torunu Nehir Süzer’le oyunu izledi. “7’den 77’ye oyunu izlemeye geldik” diyen Ahmet Kocaman, ilk defa tiyatro izlediğini ifade ederek, “Çok değerli ve güzeldi. Daha önce izlememiştim. Bu kadar ummuyordum. Çok güzel oldu, moral ve istek verdi. Çocukları getirdim, getirdiğime değdi. Vahap Seçer Başkanımız çok sağ olsun. Çok memnunuz” diye konuştu.

Torun Cennet Eycen Kocaman hislerini “Çok güzeldi” sözleriyle dile getirirken, Nehir Süzer de “Çok mutlu oldum. Ben de ilerde tiyatrocu olmak istiyorum. İlerde tiyatrocu olsam ben de binlerce insana oyunlar oynayacağım” diye konuştu.

HAYALLERİNİN ÖTESİNDE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTILAR

İlk kez tiyatro izleyen 77 yaşındaki Resul Civelek de “İlkokuldayken  Karagöz-Hacivat gelirdi ama bu onlara benzemiyor, bu daha güzel. Hoşumuza gitti, çok güzel oldu. Güle güle öldük. Bu manzarayı görünce çok sevindik. Zaten bekliyorduk. Birkaç gün önce hoparlörde söylendi, buna gidelim dedik. Geldik. Hakikaten sevindik, moralimiz düzeldi. Yaşım 77 ama gönlüm genç” dedi.

12 yaşındaki Aslı Doğan ise hayallerinin ötesinde bir manzarayla karşılaştığını belirterek, “Önce sıkıcı olduğunu düşünüyordum, eğlenceli olduğunu gördüm. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

AĞUSTOS AYINDA DA PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Şehir Tiyatroları oyuncuları, 1 Eylül’e kadar turnelerine devam edecek. Köy Seyirlik oyunlarının Ağustos ayı programı ise şöyle:

“-9 Ağustos Cuma Merkez Güzelyayla (Kızılbağ) Mahallesi,

-12 Ağustos Pazartesi Merkez Soğucak Mahallesi,

-13 Ağustos Salı Merkez Gözne Mahallesi,

-14 Ağustos Çarşamba Merkez Fındıkpınarı Mahallesi,

-15 Ağustos Perşembe Mut Sertavul Mahallesi,

-16 Ağustos Cuma Gülnar Köseçobanlı Mahallesi,

-18 Ağustos Pazar Tarsus Kadelli Dörtler Mahallesi (İncir Şenliği),

-20 Ağustos Salı Tarsus Çamalan Mahallesi,

-21 Ağustos Çarşamba Silifke Keşlitürkmenli Mahallesi,

-22 Ağustos Perşembe Anamur Karalar Bahşiş Mahallesi,

-23 Ağustos Cuma Anamur Karadere Mahallesi,

-24 Ağustos Cumartesi Erdemli Aydınlar (Avgadı) Mahallesi,

-28 Ağustos Çarşamba Erdemli Elvanlı Mahallesi,

-29 Ağustos Perşembe Gülnar Kayrak Mahallesi,

-30 Ağustos Cuma Mut Dağpazarı Mahallesi,

-31 Ağustos Cumartesi Erdemli Esenpınar Mahallesi.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA