16 Nisan 2024 Salı


12:25   DEVLET BAHÇELİ: "BUGÜN ŞIMARANLARIN YARIN MİLLETTEN ŞAMARI YEMELERİ MUKADDERDİR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:54   SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN BORÇ TABLOSU BELEDİYE BİNASINA ASILDI   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:59   SEYİT TORUN, BAKAN TEKİN`E İLKÜVEZ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNU SORDU   10:20   MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ   09:50   TÜRKİYE`NİN "KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ" ANKARA`DA   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   16:37   ESKİ ENSAR VAKFI MUĞLA ŞUBE BAŞKANI`NIN MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ`NE DEKAN OLARAK ATANMASINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO   15:58   ANITKABİR`İ BAYRAM TATİLİ BOYUNCA 209 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU: “ELEKTRİK KAYNAK MAKİNESİNDEN ÇIKAN KIVILCIMLARIN NİTELİKLİ MALZEMELERİ TUTUŞTURMASIYLA YANGININ BAŞLADIĞI GÖZLEMLENMİŞTİR"   15:20   ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU`NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ   15:09   CHP`Lİ ESKİ YARBAŞI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KAYNAR: "BELEDİYEDE CHP`YE OY VEREN ARKADAŞLARIMIZIN MAAŞLARI ÖDENMEDİ"   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:57   SEZAİ TEMELLİ: "DEMOKRATİK ÇÖZÜMDEN KAÇANLAR HEM TÜRKİYE`Yİ HEM ORTA DOĞU`YU GİRDABA SÜRÜKLEDİLER"   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   14:01   CHP HEYETİ TELEFERİK KAZASININ YAŞANDIĞI ANTALYA’DA   13:24   MERKEZ BANKASI 818 MİLYAR LİRALIK ZARAR AÇIKLADI   13:01   AKP’DE ISTAKOZ KRİZİ  
 
     
   

Atatürk Caddesi’nin “Nazar Boncuğu” Yerini Aldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanata ve sanatçıya verdiği önem kentin her noktasında kendini hissettirmeye başladı. 2009 yılında 7. Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Belçikalı sanatçı Renata Verbrugge tarafından yapılan ve 10 yıldır Atatürk Parkı’nda sergilenen “Bir Nazar Boncuğunun Anıları” isimli heykel, Atatürk Caddesi’ne taşındı.

 

Tarih : 13 Ağustos 2019 Salı 15:28   Okunma : 541

Kentin her noktasına estetik dokunuşlar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokakları ve caddeleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Mersin’in her noktasında sanatı hissedeceksiniz” sözüyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin’i bir sanat kenti yapmak adına çalışmalarına devam ediyor.

Mersin’de kültür ve sanat etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla sokaklara da taşınıyor. Son olarak kent merkezinin göz bebeği olan Atatürk Caddesi’ne ünlü Belçikalı heykel sanatçısı Renata Verbrugge’nin “Bir Nazar Boncuğunun Anıları” isimli eseri getirildi. 2009 yılında 7. Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında sanatçı Verbrugge tarafından yapılan ve Atatürk Parkı’na yerleştirilen heykel, Atatürk Caddesi’ne taşındı.

Ekipler tarafından büyük bir özen ve dikkatle Atatürk Parkı’ndan Atatürk Caddesi’ne nakledilen heykel, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın batı yakasına yerleştirildi. Mermer malzemeden yapılan, küp şeklindeki kesimi ve üzerindeki oyma detaylarıyla caddedeki yerini alan heykel, Mersinliler’den büyük beğeni topladı.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ATATÜRK, CADDESİ, NAZAR BONCUĞU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA