20 Nisan 2024 Cumartesi


13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   12:44   BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFERASYONU`NDAN ÜYELERİNİN YARGILANDIĞI DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: "BU DAVA AÇLIĞA MAHKUM EDİLEN EMEKÇİLERİN DAVASIDIR ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ"   11:18   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN MÜLAKAT SKANDALININ BELGELERİNİ ANKA İLE PAYLAŞTI: “İNSANLARIN EKMEĞİNE GÖZ KOYANLARSINIZ. YATACAK YERİNİZ YOK”   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   20:55   9 ÖĞRENCİYİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN OKUL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU  
 
     
   

AKP’li Belediyede Büyük Vurgun


İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın sınırdaki ilçesi Ceylanpınar’da belediyeyi denetledi. AKP’li Menderes Atilla’nın 5 yıllık icraatını gören müfettişler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 15 Ağustos 2019 Perşembe 14:08   Okunma : 432

AKP’li Belediyede Büyük Vurgun

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın sınırdaki ilçesi Ceylanpınar’da belediyeyi denetledi. AKP’li Menderes Atilla’nın 5 yıllık icraatını gören müfettişler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Ceylanpınar Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'ne kadar olan 5 yıllık dönemini inceleyen 2019 tarihli İçişleri Bakanlığı raporuna ulaştı. Raporda, alınmamış malzemelere milyonlarca lira ödendiği, sahte imzalarla belediyeye mal alınmış gibi gösterildiği, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım için gönderdiği park malzemelerini dahi kendileri satın almış gibi fatura düzenlendiği ortaya çıktı. Müfettişler, alınmış gibi gösterilen 1.2 milyon liralık ve 25 kalemlik malzemeyle ilgili tespitinde ise “Atılan bütün imzalar sahte” notu düştü. 5.9 milyon liraya alındığı belirtilen benzinin de hiç alınmadığı vurgulandı. Müfettişler, bir önceki AKP'li yönetim dönemini kapsayan iddialar hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı.

İşte, ulaşılan ve yerel Biha Ajansı'na da konu olan rapordaki parmak ısırtan vurgundan bazı örnekler:

Bazı taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, ödeme belgelerinde bulunan “tüm imzaların sahte olduğu” ve belediye bütçesinden 1 milyon 232 bin 983 TL fazla ve usulsüz ödemede bulunulduğu anlaşılmıştır.

Kültür Evleri'ne alınan demirbaş malzemeler bizzat sayılarak ödeme belgeleri ile karşılaştırılmış, 291 bin 780 TL'lik eksik malzeme olduğu tespit edilmiştir.

229 bin 229 TL'lik araç lastiğin bedelinin ödendiği ancak belediyeye teslim edilmediği ortaya çıkmıştır.

405 bin 330 TL'lik bitki ve fidan alınımı, 76 bin 700 TL'lik Mega Oyun Grubu ile 5 adet çöp kovası gibi malzemelere toplam 634 bin 545 TL'ye alındığı gösterilmiştir, ancak gerçekte alınmadığı ve belgelerdeki imzaların sahte olduğu tespit edilmiştir. Malzemeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği anlaşılmıştır.

128 bin 719 TL bedelli faturada yazılı bulunan malzemelerin belediyeye hiç gelmediği, ödeme emri üzerinde düzenleyen ve harcama yetkilisi bölümündeki imzaların sahte olduğu tespit edilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce protokol ile park yapımı için Ceylanpınar Belediyesi'ne gönderilen malzemelerin kullanıldığı, hak edişlerden idare malı malzemelerin düşülmediği ve bu suretle yükleniciye toplam 1 milyon 464 bin 65 TL fazla ve usulsüz ödemede bulunulmuştur.

Belediye akaryakıt ihtiyacı için, ihale komisyonu kararı ile 24 ay vadeli 2 milyon litre motorin alımı ve 15 ay süreli 1.5 milyon litre motorin alım ihalesi yaptığı, incelemede 5 milyon 967 bin TL bedelli akaryakıtın gerçekte alınmadığı halde alınmış gibi gösterildiği anlaşılmıştır.

31 Mart Seçimleri'nde Ceylanpınar'da yine AKP kazanmış ancak başkan değişmişti.






Paylaş :
Etiketler :  akp’li, belediye’de, büyük, vurgun

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA