24 Nisan 2024 Çarşamba


12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ  
 
     
   

CHP Toroslar Danışma Kurulu Toplantısı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Örgütü tarafından organize edilen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2019 Cuma 14:34   Okunma : 455

CHP Toroslar ilçe örgütünün Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği, ilçe Başkanı Burhanettin Erdoğan’ın Divan Başkanlığını yaptığı Danışma Kurulu Toplantısına, İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen, Gençlik Kolları il Başkanı Ethem Güzel, il, ilçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve Partililer katıldı.

Toroslar İlçe Danışma Kurulu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Toroslar CHP İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, “31 Mart seçimleri sonuçları bize demokrasi güçlerinin bir araya gelmesinin ilçemizde, Mersin'de ve Türkiye'de demokrasi ve hukuk adına büyük kazanımlar sağlayacağının en büyük göstergesi ve örneğidir. Halkımız gerek Mersin'de gerek Türkiye'de belediye başkanı ve meclis üyeliği temsil heyetinde partimize birçok görev vermiştir. Bu aynı zamanda bizler için başarılı olmamızın şart olduğu çok büyük bir sınavdır. Geçmişten dersler çıkararak bu sınavı başarı ile geçirip Türkiye'de genelde iktidar olacağımız günler çok yakındır. Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer’in ilçemize ve Mersin’e yapacağı büyük hizmetler ve yatırımlar; yapılacak olan ilk genel seçimde Mersin’de birinci parti olmamızı sağlayacak, çok az bir oy farkıyla kaybettiğimiz Toroslar Belediyesi'ni bir sonraki yerel seçimlerde partimize kazandıracaktır. Seçim süreci boyunca herkesi kucaklayan, bir araya gelen demokrasi güçleri ile partimizin koordinasyonu sağlayan ilçe örgütümüze, Toroslar ve büyükşehir seçim koordinasyon merkezimize, partililerimize, örgüt emeklilerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, seçimlerde partimizi destekleyen tüm demokrasi güçlerine ve Mersin’i bizlere tekrar kazandıran Sayın Vahap Seçer’e tekrar tekrar teşekkür eder ayrıca bugün bizleri yalnız bırakmayan Türk konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

Danışma Kurulu’nda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “31 Mart seçimlerinin sonrası yapılan ilk danışma kurulu toplantılarını yapıyoruz. 31 Mart seçimleri öyle böyle seçimler değildi. Anayasamızda belirlenen 5 yılda Türkiye'de yerel seçimler yapılır hükmü yerine getirilmiş, belediye başkanları seçilmiş, Türkiye'de her şey güllük gülistanlık, demokrasi rayına oturmuş, Türkiye hukuk devleti, Türkiye özgürlükler devleti. Böyle bir Türkiye yok, böyle bir dünya yok. Son derece olumsuz koşullarda, beklentilerin son derece yüksek olduğu koşullarda yapılmış bir seçim ertesinde bu danışma kurulunu yapıyoruz. 31 Mart Mersin için daha seçim öncesinden ne derece önemli olduğunu ortaya koydu.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada örgütlerle beraber yürümek zorundayız. Dünya değişiyor doğal olarak Türkiye değişiyor, doğal olarak siyaset değişiyor, doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi değişiyor. Değişimin karşısında kimse direnemez. Geçmiş rahatsızlıklar var partide biliyoruz. Köhne zihniyetler var. Şöyle güzel bir lafı var Mevlana'nın, diyor ki: “Köhne zihniyetleri söküp atmak, paslı çiviyi bir tahtadan sökmek kadar zordur.” diyor. Elbette ki bunun güçlerini yaşayacağız buraya kadar tamam ama başaracağız. Artık Türkiye gerçeklerine ayak uyduracak, siyasi gerçeklerine, sosyal gerçeklerine, ekonomik gerçeklerine ayak uyduracağız ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak da nasıl dünyada her alanda sürekli değişim esassa bizde bu değişime ayak uydurup daha güçlü bir siyasi kurum haline geleceğiz. Önemli bir fırsat elde ettik. 30 büyükşehir içerisinde 11 büyükşehir belediye başkanlığı Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının oldu. Bu yaklaşık Türkiye nüfusunun yarısına tekabül ediyor. 11 Büyükşehir Belediyesi şehirlerinin Türkiye ekonomisindeki ticaret hacmi tüm Türkiye ekonomisinin yaklaşık üçte iki büyüklüğündedir. Demek ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, artık Türkiye'nin önemli noktalarında Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler olacak.

Türkiye'nin en temel sorunu yargı bağımsızlığı, adalet, hak, hukuk arayışıdır. Daha 2 gün önce, 31 Mart'ta benim gibi onlar da yasal şartları yerine getirmişler, evraklarını tanzim etmişler, gitmişler Seçim Kurulu’na müracaat etmişler ve aday oldukları şehirlerden belediye başkanı olmuş 3 belediye başkanı idari kararla görevlerinden alındılar ve Kayyum atamak suretiyle belediyeler bugünkü iktidarın atamaları ile işbaşına gelmiş valilerin kontrolüne ve yönetimine verildi. Ülkemiz terörden çok çekti, terörü lanetliyorum terör nereden gelirse gelsin hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın terörü lanetliyorum bir belediye başkanı olarak ama terör ile mücadele bahanesi ile Türkiye'de demokrasi suikastı yapanlara da buradan Mersin’den bir belediye başkanı olarak itiraz ediyorum. Demokrasiyi var edemezsek, demokrasiyi takip edemezsek güçlendiremezsek bütün diğer alanlar teferruat olarak kalır. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir toplumda, hiçbir bölgede, hiçbir ülkede, ne ekonomiden ne sosyal hayattan ne kültürel faaliyetlerden ne sportif faaliyetlerden ne toplumsal bir refahtan ne de toplumsal Barıştan ve huzurdan bahsedemeyiz. Bu sebeple sadece görevimiz belediye başkanları olarak yol temizliği ile ilgilenmek, ağaç budama ile ilgilenmek değil demokrasiyi aklamak, demokrasiyi paklamak, demokrasiyi takip etmek olması lazım.” şeklinde konuştu.

 





Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA