28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Başkan Seçer Ayvagediği Ve Gözne Yaylası’na Gitti


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi’ne bağlı Ayvagediği ve Gözne Yaylası’nda vatandaşlar ile bir araya geldi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2019 Cumartesi 11:57   Okunma : 477

Başkan Seçer Ayvagediği Ve Gözne Yaylası’na Gitti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi’ne bağlı Ayvagediği ve Gözne Yaylası’nda vatandaşlar ile bir araya geldi. Mahalle kahvehanelerinde hemşehrileri ile buluşan ve onların talep, öneri ve şikâyetlerini dinleyen Başkan Seçer, problemleri en kısa sürede ivedilikle çözeceklerini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet üretirken insanlar arasında ayrım yapmayacaklarının altını çizen Seçer, “Hiçbir ayrım gayrım yapmadan, insanlarımızı bölmeden, parçalamadan, kırmadan, incitmeden, herkesi kucaklayalım, herkese hizmet edelim. Bu arzu ile sizlerden oy istedik. İnsanların etnik yapısı, siyasi görüşü, bölgesi bizi ilgilendirmiyor” dedi.

Parti ayrımı gözetmeksizin herkesin bu ülkenin bir evladı olduğunu da sözlerine ekleyen Seçer, “Biz kardeşçe yaşamak zorundayız. Hele de belediye başkanları. Biz kentin abisiyiz, kardeşiyiz, biz kentin babasıyız. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. Bu memlekete huzursuzluk değil, huzuru getirmek zorundayız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi’ne bağlı Ayvagediği ve Gözne Yaylası’nda yaşayan hemşehrileri ile bir araya geldi. Mahalle kahvehanelerinde gerçekleştirilen toplantılarda hemşehrileri ile buluşan ve onların talep, öneri, şikâyetlerini yerinde dinleyen Başkan Seçer, problemleri en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri hizmetleri anlatan Seçer, yapılacak olan çalışmaları da aktardı.

Düzenlenen programlara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar İlçe Başkanı Burhanetttin Erdoğan, meclis üyeleri, parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İlk olarak CHP Toroslar İlçe Örgütü’nü ziyaret eden ve orada partililer ile buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ardından Ayvagediği Yaylası’na çıktı. Ayvagediği Yaylası’nda vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Seçer için vatandaşlar kurban kesti, dualar okuttu. Alkışlar ve ıslıklar ile karşılanan Seçer, Ayvagediği’ndeki program biter bitmez Gözne Yaylası’na indi. Gözne’de de vatandaşların sevgisi ve yoğun ilgisi ile karşılaşan Seçer, mahalle kahvehanesinde düzenlenen toplantıda hem Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri hizmetleri, hem de planladıkları çalışmaları anlattı. Seçer, problemlerin hızla çözüme kavuşturulacağının sözünü verdi.

“Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz”

Siyasette çalışmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Seçer,  “Dost meclisindeyiz. Siyasette çalışmayana ekmek yok. 5 sene sonra vatandaşın karşısına çıktığımız zaman bize hesap soracaklar. Bizim de vatandaşın karşısına çıktığımızda onların karşısında duracak yüzümüzün olması lazım. Bu sebeple de çok çalışmak lazım. İlk başlangıç rampada duran arabanın kalkışı gibi olur. Biraz zorlanır. Allah'ın izniyle biz kudretimiz, kuvvetimiz ve deneyimimiz sayesinde araba rampada durmasına rağmen çok çabuk hareketlendik. Hiç patinaj yapmadan yol alıp yürümeye başladık. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Çalışanın da Allah her zaman yardımcısı olur. Ben buna inanıyorum” dedi.

“Bölmeden, parçalamadan, kırmadan, incitmeden, herkesi kucaklayalım, herkese hizmet edelim”

Seçim öncesinde de söz verdikleri gibi insanlar arasında hiçbir ayrım gütmeden hizmet edeceklerini vurgulayan Seçer, “Niyetimiz belli. Seçim öncesi de söyledik. Hiçbir ayrım gayrım yapmadan, insanlarımızı bölmeden, parçalamadan, kırmadan, incitmeden, herkesi kucaklayalım, herkese hizmet edelim. Bu arzu ile sizlerden oy istedik. İnsanların etnik yapısı, siyasi görüşü, bölgesi bizi ilgilendirmiyor. Bütün yurttaşlarımızın bir tek kimliği var. Çıkarın kimliğinizi ne yazıyor? Türkiye Cumhuriyeti kimliği. Gerisi teferruat” diye konuştu.

Parti ayrımı gözetmeden, kardeşçe yaşamak zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Seçer,  “AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, o partili, bu partili, Cumhuriyet İttifakından, Millet İttifakından ya da diğer siyasi partilerden fark etmiyor. Hepimiz bu ülkenin birer evladıyız. Biz kardeşçe yaşamak zorundayız. Hele ki belediye başkanları. Biz kentin abisiyiz, kardeşiyiz, biz kentin babasıyız. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. Bu memlekete huzursuzluk değil, huzuru getirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

 “Yılbaşından sonra tıkır tıkır çalışan bir belediye olacak”

4.5 ay önce göreve geldiğinin altını çizen Başkan Seçer, “Hemen Bismillah dedik işlere koyulduk. Çünkü ben yeni bir belediye başkanıydım. Farklı bir yapıda bir belediyeyi devralıyorum. Başka bir başkanın kendine göre yönetme anlayışı ile yönettiği, kadrolarını oluşturduğu, takımını kurduğu bir belediyeyi devraldım. Bu doğaldır. Zorlukları olacak. Bir işyeri devralırsınız. Onu düzene sokmak zamanınızı alır ya da yeni bir eve taşınırsınız, oraya uyum sağlamak zamanınızı alır. Bunun gibi bir şey. Mevcut mali tablomuzda dönem kriz dönemi, ekonomik kriz var, geçmiş 6 ay, 7 ay belediyede yaşanan sorunlar var. Siyasi kriz yaşanmış. Ama Allah yardımcımız oldu. Çok da mesai harcadık bu 4.5 ayda. Şimdi belediye, her geçen gün daha iyi olacak. Allah'ın izniyle de yılbaşından sonra tıkır tıkır çalışan bir belediye olacak” sözlerini kullandı.

“Onun tasarrufu beş para etmez düşüncesi yanlış bir düşünce”

Göreve gelir gelmez aldığı tasarruf tedbirleri hakkında konuşan Seçer, “Geçtiğimiz yıllara göre aynı dönemin harcamalarına baktığınız zaman çok önemli masraflarımızda, bütçe açığımızda fark olduğunu gözlemlersiniz. Geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarına da yansıdı. İlk 100 günde 84 milyon lira gibi geçen yılın aynı dönemine göre daha az bir gider sağladık. Tasarruf sağlamışız. Yaklaşık bu oran 90 milyon liraya çıkıyor. Bu demektir değildir ki hizmetlerde aksama pahasına Vahap Seçer harcama yapmıyor. Yani ‘Bir taraftan tasarruf ettiğini söylüyor ama bizim köye hizmet gelmiyor, onun tasarrufu beş para etmez’ düşüncesi yanlış bir düşünce. Bizim tasarrufumuz zaruri, zorunlu olmayan harcamalarımızdan kaynaklı. Gereksiz birçok harcamayı durdurduk” dedi.

Hemşehrileri ile bir araya gelmenin verdiği mutluluğu aktaran ve imkanlar dahilinde sık sık bu tarz buluşmalar yapacaklarını ve halkla iç içe olmayı sevdiğini dile getiren Başkan Seçer, “Burada sizlerle beraber oldum. Keşke sizlerle beraber olmaya daha çok imkân olsa. Ben keyif alıyorum. Vatandaşla olmak, onları dinlemek güzel. Vatandaştan kaçmayacağız, öyle bir derdimiz yok” diye konuştu.

Seçer hizmetleri tek tek anlattı

Başkan Seçer konuşmasının devamında, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde vatandaşlara vermiş olduğu sözler arasında yer alan su indirimi konusunu kısa sürede hayata geçirdiklerini ve vatandaşların indirimli su tükettiklerini anlattı. Belediye’nin toplu taşıma otobüslerinde öğrencilere, öğretmenlere, 60-65 yaş aralığındaki yurttaşlara yapılan indirimden de söz eden Seçer, kapanan Dosteli Marketlerin yerine getirilen Halkkart sistemini anlattı.

Eğitime verdiği önemden söz eden Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’ndan bahsederek, bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayacaklarını aktardı.

Gülnar’a kız yurdu açılıyor

Gülnar'da bir kız yurdu açacaklarının da müjdesini veren Seçer, önceki yıllarda yıllık 1000 TL olarak verilen eğitim yardımlarının gelecek yıl 1200 TL'ye çıkarılacağını aktardı. Mersin Üniversitesi’nin kapısında her sabah üniversite öğrencilerine çorba dağıtımı yapılacağından bahseden Seçer, öğrencilerin kullanımı için açacakları çamaşırhaneden de bahsetti.

Seçer, ayrıca yol bakım-onarım, içme suyu, altyapı, kanalizasyon çalışmaları, paket arıtma sistemi ile ilgili problemleri de en kısa sürede çözeceklerini belirtti. Gelecek yıl bu zamanlarda şikayetlerin ortadan kalkacağını ifade eden Seçer, muhtarların ve vatandaşların taleplerini de tek tek dinledi ve gerekli birimlere talimat verdi.






Paylaş :
Etiketler :  mbb, vahap, seçer, yayla, ziyaretleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA