28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Başkan Seçer: “Eğitim Demek Toplum Huzuru Ve Dünya Barışı Demek”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Musalı Veli Haşim Çiftçi İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa katıldı.

 

Tarih : 10 Eylül 2019 Salı 14:29   Okunma : 583

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Musalı Veli Haşim Çiftçi İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programda miniklerle bir araya geldi.

Kutlamalara Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İsmail Gökçek, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Kuzu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve veliler katılım gösterdi.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan ve çocuklara verdiği eğitim ve sosyal imkanlarla daha önce haberlere de konu olan Musalı Veli Haşim Çiftçi İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda gerçekleştirilen kutlamalarda öğrenciler Başkan Seçer’i heyecanla karşıladı. Program öncesi kendisini sabırsızlıkla bekleyen ve çiçeklerle karşılayan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Seçer, hepsiyle tek tek ilgilendi. Okulun bahçesinde bekleyen veliler ve öğretmenlerle de selamlaşan Başkan Seçer, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hem öğretmenlere, hem de öğrencilere başarı getirmesini diledi.

Konuşmasına Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenleri anarak başlayan Başkan Seçer, laik, demokratik ve gelişmiş bir ülke için eğitimin önemine değinerek, “Eğitim birçok toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da önemli bir alan. Belki de idarelerin, yöneticilerin en çok zorlandığı alanların başında geliyor. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan, uzun yıllardır bu çaba içerisinde olan ancak bir türlü istediği noktaya gelemeyen ülkeler için son derece önemli, meşakkatli bir yol. Türkiye Cumhuriyeti bundan 100 yıl önce temeli atılmış, laik, demokratik, bağımsız bir cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları Ulusal Kurtuluş Savaşı sonucu elde ettikleri zaferi laik Cumhuriyetle taçlandırırken, elbette ki bu ülkeye yeni bazı sistem kazandırmak için önemli çabalar sarf ettiler. Bunların başında da eğitim sistemi geliyor” dedi.

“BİZ LAİK VE ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİMDEN REFERANS ALMAK ZORUNDAYIZ”

Eğitim sisteminin iktidara gelen her yeni hükümetin siyasi görüşüne paralel olarak şekillendirildiğini ifade eden Başkan Seçer, eğitimin siyasi düşüncelerden arındırılmış bir şekilde ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Seçer, şöyle devam etti:

“Her gelen hükümetin ilk gündeminde olan eğitim sistemi. Üzülerek ifade etmem gerekir ki o hükümetin siyasi görüşüyle paralel olarak şekillendirilmeye çalışıldı. Bu da bize önemli yıllar kaybettirdi. Önemli emekleri zayi ettirdi. Bugün eğitim sistemini istediğimiz noktalara getiremememize sebebiyet verdi. Yöneticiler olarak birçok alanda hata yapabiliriz. Tarım, sağlık, ekonomi gibi alanların telafisi mümkün olabilir ama eğitim alanında yapacağımız yanlış onlarca yıl sonra düzelebilir. Birçok jenerasyonun kötü yetişmesine sebebiyet verebilir. Biz yöneticiler bu konuda çok özen göstermeliyiz. Müzakereye açık, sorgulayabilen, tartışabilen, araştırmacı bir eğitim anlayışını tahkim etmek zorundayız. Biz laik ve çağdaş bir eğitimden referans almak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk bunun için ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ demiş. Az önce İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem Koca’ya da ‘Benim açımdan en şanslı müdür sizsiniz’ dedim. Çünkü eğitim alanında yapılabilecek her yatırıma Büyükşehir olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”

“EĞİTİM DEMEK TOPLUM HUZURU VE DÜNYA BARIŞI DEMEK”

Başkan Seçer, eğitimin vatan sevgisi, insan demek olduğunu ifade ederek, “Eğitim demek kalkınma, refah, toplum barışı, toplum huzuru ve dünya barışı demek. Bizim geleceğimizi, bugün çocuklarımıza vereceğimiz eğitim belirleyecek. Umut ediyorum çok şey değişti, çok şey değişecek. İleriye bakacağız. Geçmişin hatalarıyla zaman yitirmeyeceğiz. Oradan ders çıkaracağız. Bu deneyimler gelecek için önümüzü aydınlatacak işaret fişeği olacak. Bu eğitim yılında başta öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yolda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü hizmete açığız” dedi.

Bulundukları okulun başarısı, eğitim sistemi ve çocukların mutluluğundan mutluluk duyduklarını dile getiren Seçer, “Burası bir kırsal mahalle. Bir kırsal mahallede bu kadar güzide bir eğitim kurumunun olması çok gurur verici. Bu okulun bu noktalara gelmesinde emeği olanları yürekten kutluyorum. İnşallah bütün okullarımız eğitim kadrosu ve fiziki koşullarıyla bu derece şirin, başarılı ve muazzam noktalarda olur. Zaten bu şartları geliştirdiğimiz zaman ülkemiz gelecek için umut vaat etmeye başlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Toroslar Halk Eğitim Merkezi Öğrencileri halk dansları gösterisi yaptı. Gösterinin ardından 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine hediye verdi. Heyecanları yüzlerinden okunan çocuklar daha sonra protokol üyeleri ile birlikte okulun bahçesine fidan dikti. Program sonunda sınıfları gezen Başkan Seçer, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA