18 Nisan 2024 Perşembe


13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

Başkan Yılmaz’a Ahilik Kaftanı


Mersin Valiliği himayesinde geleneksel olarak sürdürülen Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarına katılan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, ahilik kaftanı takdim edildi.

 

Tarih : 18 Eylül 2019 Çarşamba 18:32   Okunma : 357

Bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Ahilik Kortej yürüyüşü yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  kent protokolü, meslek oda başkanları ve esnaflarla birlikte Atatürk Caddesi üzerinden Ulu Camii meydanına kadar yürüdü.

Daha sonra Mersin Valisi Ali İhsan Su ve kent protokolünün katılımıyla Ulu Camii meydanında düzenlenen törene geçildi.

Törende, esnaf ve sanatkarın gelişimi ve ilerlemesi için ortak çalışmalar yürüten Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a günün anlam ve önemi adına plaket ve ahilik kaftanı takdim edildi. Başkan Yılmaz’a kaftanını Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer giydirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Bu yıl, 26.’sı kutlanan Ahilik Kültürü Haftasında, bundan yüzlerce yıl önce bir gelenek ve felsefe olarak ortaya çıkan ve tarihimize derin kökler salan Ahiliği yâd etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

“Esnaf kardeşlerimizin sorunu, bizim sorunumuzdur.” diyen Başkan Yılmaz; “Horasan’dan gelip Ahiliğin pirliğini üstlenen Ahi Evran’ın, Türk milletinin sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel düzeninde ve Anadolu’nun vatanlaşmasında paha biçilmez bir pay ve katkısı vardır. Ahilik doğrulukla iç içe geçmiştir. Sanat, ticaret ve meslek sahibi olan Ahilerin, olgun, ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her tavırlarında güvenilir olması vazgeçilmez bir kuraldır.  Sözünde durma, Ahilikten esnaf ve sanatkârlarımıza miras kalan tarihi bir ahlak ve terbiye kaidesidir. Tamamen kâr’a çivilenen, insanı metalaştıran, duygu ve maneviyattan koparan ekonomik dayatmaya karşı;  Esnaf ve Sanatkârımız kalıcı ve köklü bir cevaptır. Esnaf kardeşlerimizin sorunu, bizim sorunumuzdur. Sabırla, sağduyuyla, samimiyetle ve en önemlisi ortak akılla sorunların üstesinden gelmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Vatandaşımızın, esnafımızın sorununu kendi sorunumuz olarak görmeye devam edeceğiz. Mersin’imiz için, Toroslarımız için hep birlikte çalışacağız. Bu düşüncelerle; bizlere Ahi Evran’ın emaneti olan her bir esnaf kardeşimizin bu önemli haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA