29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Tarsus Gençlik Kampında Uygulamalı Eğitim


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla, yangınların engellenmesi veya yangınların önüne geçilmesi konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

 

Tarih : 1 Ekim 2019 Salı 16:53   Okunma : 384

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla, yangınların engellenmesi veya yangınların önüne geçilmesi konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle çocuk ve gençlerin yangınla mücadele ve olağanüstü durumlarda ne yapmaları gerektiği konusuna önem veren ekipler, bu kapsamda uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen “Çocuklar Toprak ve Su İle Buluşuyor” etkinliğine misafir olan İtfaiye ekipleri, yangın tüpleri ile alevlere nasıl müdahale edileceği konusunda çocuklara  bilgi verdiler.

Eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Tarsus İtfaiye Gruplar Sorumlusu Kenan Demirpolat ve diğer itfaiye ekiplerinin hazır bulunduğu etkinlikte kampta bulunan çocuklara yönelik konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye amiri Ali Temiz, ilk yardım, yangına müdahale ve doğal afetlerde neler yapılması gerektiği konularında eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Temiz, ülkemizde evlerde genel olarak yangın söndürme tüplerinin olmadığına dikkati çekerek, “Bu durum gerçekten çok yanlış. Her evde bulunması gereken yangın tüpleri ile evde tüp, doğal gaz, soba, elektrik kontağı ve benzeri gibi yangınlara büyümeden müdahale edilebilir. Kullanımı çok kolaydır. Bizler, gece gündüz demeden yangınlara en seri şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz. Fakat burada toplumun da yangınlara müdahale konusunda daha bilinçli olması gerekiyor” dedi.

Şu anda gündemde olan deprem veya yangın konularında en önemli unsurun eğitim olduğuna vurgu yapan İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye amiri Ali Temiz, “Japonya, deprem başta olmak üzere birçok doğal afeti yaşamış bir ülke. Bugün Japonya’da yangın, deprem veya diğer doğal afetler durumunda nasıl davranılacağı veya neler yapılacağı konusunda anaokulundan başlamak üzere eğitimler veriliyor ve bu konuda çok başarılılar. Fakat ülkemizde bu konuda maalesef ki gerekli olan çalışmalar yapılmıyor; önlemler alınmıyor. En yakınımızda Adana Aladağ’da yaşanan yurt yangını bunun en somut örneği. Yurt yangınında eğitmen bayan çocukları yangın esnasında yukarı çıkarttı. Ve 13 çocuğumuz can verdi. Allah rahmet eylesin. Şunu hiçbir zaman unutmayın, yangında yukarı çıkılmaz, çünkü duman yukarı doğru çıkar ve tehlikeyle karşı karşıya kalırsınız” diye konuştu.

Etkinlikte kontrollü bir şekilde tüp aracılığıyla oluşturulan alevler, yangın tüpleri kullanılarak katılımcı gençlere ve çocuklara söndürtüldü. Ardından Mersin Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan K9 cinci arama-kurtarma köpeği, eğitmeniyle birlikte hünerlerini sergiledi. Çocukların eğlenerek öğrendikleri etkinlik oldukça verimli geçti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA