28 Mart 2024 Perşembe


14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ  
 
     
   

Patifest’le Mersin’den Anlamlı Mesaj


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest), renkli görüntülere sahne oldu. Mersin’de yapılan ilk hayvan festivali olma özelliğine sahip PatiFest, hayvanları ve sahiplerini bir araya getirdi.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:15   Okunma : 371

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-6 Ekim’de düzenlenen Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest) sona erdi. Mersin’de yapılan ilk hayvan festivali olma özelliğine sahip PatiFest, iki gün boyunca hayvan severleri bir araya getirerek, renkli görüntülere sahne oldu.

Hayvanların hem kendi aralarındaki hem de insanlarla olan dostluk bağının güçlendiği festivalin sunuculuğunu ünlü radyocu Sarı Şeker Sema yaptı. Vatandaşlara dolu dolu iki gün yaşatan festival, 13 etkinlik, 15 performans gösterisi, 7 söyleşi, 2 konserin yanı sıra 3 caymaz yarışması, sahibine en çok benzeyen pet yarışması ve Pop-Up yarışmalarından oluşan toplam 42 aktiviteyle Mersinlilerin beğenisini kazandı. Ayrıca, festival alanında açılan 21 stantta yapılan farkındalık çalışmalarının yanında sokak hayvanları yararına satışlar yapıldı.

“MERSİN’DE FESTİVAL HAVASINDA FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Mersin’in ilk hayvan festivali PatiFest’in koordinasyonunda görev alan Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi İsmet Oğulcan Karakuş, festival fikrinin ortaya çıkış öyküsünü anlatarak, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bununla beraber biz dedik ki Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’de bir farkındalık yaratalım. Bunu da bir festival havasında geçirmek istedik. Genel Sekreterliğimiz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığımız ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanlığımız olarak bir araya gelerek, toplantılar düzenledik ve böyle bir festival planladık” dedi. 

“BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR DÜNYADA YAŞARIZ”

PatiFest’in amacından bahseden Karakuş, çocuklarda, henüz küçük yaşlarda canlılarla ilgili bir bilinç oluşturulması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz dünyada sadece bizler yaşamıyoruz. Dünyayı paylaştığımız canlılar var. Biraz daha farkındalık yaratmak amacıyla bir festival düzenledik. Amacımız dünyada onların da varlığını insanlara göstermek, kabullendirmek, onlarla birlikte daha kolay yaşayabilmeyi sağlamak. Ailelere bu noktada büyük iş düşüyor. Çocuklarını gerçekten vicdanlı ve merhametli yetiştirsinler. Dünyada sadece bizim yaşam hakkımız olmadığını, ağaçların, bitkilerin ve hayvanların da bir yaşam hakkı olduğunu çocuklarına öğretirlerse, gelecek nesillerle birlikte daha güzel bir dünyada yaşarız.”

MERSİN’DE EŞİNE ENDER RASTLANAN KÖPEKLER FESTİVALİN İLGİ ODAĞI OLDU

Çeşitli cinslerde köpek ve kedinin yer aldığı PatiFest, özellikle çocukların hayvan sevgisi kazanmaları noktasında amacına ulaşırken, birçok vatandaşın da hayvanlara karşı korkularını yenmelerini sağladı. Vatandaşlara birçok köpek ve kedi cinsini bir arada görme fırsatı sunan festivalde, Pug ve Golden Retriever cinsi köpekler çoğunluğu oluşturdu. Buldog, Beagle, Kaniş, Shar-Pei, Yorkshire Teriyeri, Fransız Buldoğu, Labrador Retriever cinsi köpeklerin de yer aldığı festival sayesinde vatandaşlar, Mersin’de cinsine ender rastlanan Sivas Kangalı ve Çin Aslanı cinsi köpekleri de görme fırsatını yakaladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin köpeklerinden Çov-Çov ilgiyi üzerinde toplarken, arama-kurtarma köpeği Alen ise izleyicilere büyüleyici bir performans gösterisi sundu. Koku takibiyle canlı kişileri bulma yeteneğine sahip Alen, bilhassa çocukların sevgisini kazandı.

TOPLAM 42 AKTİVİTEYLE, DOLU DOLU BİR HAFTA SONU YAŞATTI

İlk gün 25, ikinci gün 17 olmak üzere toplam 42 aktivitenin yapıldığı festivalde çocuklar için kedi evi, kuş yuvası, pet figürlü pet çanta boyama atölyeleri yapıldı. Hayvan sahiplendirmeyle ilgili bilgilendirme çalışmalarının yanında hayvanların beslenmesi, hastalıkları, birlikte yaşama ve Türkiye’deki hukuksal haklarıyla ilgili birçok söyleşi gerçekleşti. Jonglör, Jason ve Mithril ve çeşitli dans gösterileriyle dopdolu geçen performans gösterileri de vatandaşlara keyifli anlar yaşatırken, program aralarında yapılan Pop-Up yarışmalar vatandaşlara çeşitli hediyeler kazandırdı.

HEYECANLI VE EĞLENCELİ YARIŞMALARLA ÖDÜLLER VERİLDİ

Festivalin merakla beklenen caymaz ve sahibine en çok benzeyen pet yarışmaları izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Caymaz yarışmasında hazırlanan parkurda mama, oyuncak, renkli nesneler gibi uyarıcılara aldanmadan kendisine seslenen sahibine en kısa sürede ulaşan köpekler dereceye girerek ödüllendirildi. İlk gün düzenlenen caymaz yarışmasının birincisi 2 saniye 31 saliselik derecesi ile Nihat Özen ve hayvan dostu Ares olurken, ikinci günün caymaz yarışmasının birincisiyse 2 saniye 94 saliselik derecesiyle Ceren Karaçay ve hayvan dostu Mario oldu.

Sahibine en çok benzeyen pet yarışması ise eğlenceli anlar yaşattı. Yarışmanın birincisi ise köpek dostu Ponçik’le Tuğba Şanlıdağ olurken, köpek dostu Çovçov’la Tuana İklim ikinci, kedi dostu Mars’la da Gamze Gül Sevimli üçüncü oldu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN STANTLARDA ÇALIŞMALAR YAPILDI

Etkinlik alanında açılan 21 stantta dört koldan farkındalık çalışmaları ve sokak hayvanları yararına çalışmalar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi standından sokak hayvanları için ücretsiz mama dağıtılırken, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi standında ise mama kabı dağıtıldı. Ahbap Tarsus, Mersin Patileri, Bir Destek Bin Huzur, Mersin Lions Kulübü, Kimse-Sizsiniz gibi oluşumların ve derneklerin stantlarının yer aldığı festivalde takı, yiyecek-içecek ve kitabevi stantlarında da sokak hayvanları yararına satışlar yapıldı.

“BURADA ÇOK EĞLENİYORUM”

Çocuklar için düzenlenen kedi evi boyama atölyesine katılan Ali Şahin Özbaydağ, sokaktaki kedilerin bir yuvaya kavuşabilmesi için etkinlikte yer aldığını ifade ederek, “Kedilere ilgi göstermek ve iyilik yapmak için kediler için barınak yapıyorum ve boyuyorum. Bizim evde bir tane balık, bir tane de papağan var. Onlarla çok ilgileniyoruz. Bir de aşağıda kedi var. Gidip ona süt veriyorum ara sıra. Burada kediler ve köpekler var, bir sürü etkinlik ve şarkılar çalıyor. Burada çok eğleniyorum” dedi.

FESTİVAL BENCE BAŞLANGIÇ İÇİN ÇOK GÜZEL, KATILIM DA ÇOK GÜZEL”

Urfa’da Veterinerlik Fakültesi’nde eğitim gören Mustafa Yıldız, Karabaş adlı Sivas Kangalı cinsi köpeğiyle katıldığı festivaldeki söyleşilerin kendisine faydası olduğunu söyleyerek, “Karabaş bize Sivas’tan, Şarkışla İlçesi’nden geldi. Geldiğinde 45 günlüktü. Şu an 2,5 yaşında. Bu festival bence başlangıç için çok güzel. Farklı türler var. Katılım da çok güzel. İleriki safhalarda da olmasını temenni ediyorum. Daha iyi olacağına da inanıyorum. Ben de Veterinerlik Fakültesi’nde okuyorum Urfa’da. İkinci sınıfım. Yapılan bilgilendirmeler benim de işime yarıyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK ÇOK GÜZEL BİR FESTİVAL”

Neriman Binici ise torunuyla katıldığı PatiFest’te Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini de ileterek, “Torunumu festivale getirdim. Hayvanlara karşı aşırı bir sevgisi var. Ben çok memnun kaldım, güzel konuşmalar oldu. Bu festival geleceğe yönelik olsun, çocuklarımıza yönelik olsun çok güzel. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, konuşması, ilgisi olsun her konuda destekliyoruz ve yoluna devam etsin diyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA