29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Mersin, Narenciye Renklerine Bezendi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Mersin Ticaret Borsası’nın koordinesinde düzenlenen 7. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali tüm coşkusuyla başladı. Dünyanın birçok ülkesinden gelen dans toplulukları, birbirinden güzel gösterilerini sergiledi.

 

Tarih : 2 Kasım 2019 Cumartesi 09:19   Okunma : 452

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Mersin Ticaret Borsası’nın koordinesinde düzenlenen 7. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali tüm coşkusuyla başladı. Atatürk Caddesi Taş Bina önündeki gösteriler kente renk ve hareket kattı. Toplam 25 ülkeden 700 dansçı Atatürk Caddesi’nde birbirinden güzel gösterilerini sergiledi.

Taş Bina önünde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü öncesi, dans topluluklarının üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’ı ziyaret ederek, ülkelerine özgü hediyeler takdim etti. Kış ise böylesine güzel ve renkli bir görüntü ile karşılaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan festival kortejine yoğun ilgi

25 ülkeden 700’ün üstünde performans sanatçısının katıldığı, Mersin Narenciye Festivali’nin ilk gününde Senegal, Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Gine, Kore, Polonya, Nepal, Kazakistan, Gürcistan, Rusya ve Dağıstan, Azerbaycan İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Belarus, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Bosna–Hersek, Sırbistan, Hırvatistan’dan dansçılar katılarak, performanslarını sergiledi.

Festival Tanıtım Korteji, Atatürk Caddesi’nde renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Portakal, limon, mandalina ve greyfurtla oluşturulan birbirinden renkli ve ilginç figürler, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Mersin’de üretilen narenciyeyi dünyaya tanıtma hedefiyle gerçekleştirilen festival öncesinde Büyükşehir Belediye Binası önünde düzenlenen tanıtım etkinliği vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Etkinlik çerçevesinde yurt dışından gelen gösteri ekipleri, yöresel kıyafetleriyle ülkelerine özgü gösteriler gerçekleştirdi. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu etkinliğe vatandaşlar da eşlik etti.

Kış: “Bu kadar renkli, güzel insanları bir arada görmek bizi çok mutlu etti”

Festival için yurt dışından Mersin’e gelen gösteri ekipleri, Atatürk Caddesi’ndeki tanıtım öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’ı ziyaret etti. Ziyarette, güzel ve renkli bir görüntü ile karşılaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Kış, “Hepiniz Mersin’e hoş geldiniz. Bu kadar renkli, güzel insanları bir arada görmek bizleri çok mutlu etti. Her yıl düzenli olarak Mersin’de düzenlenen Uluslararası Narenciye Festivali bizler için de çok büyük bir etkinlik. Mersin’in en büyük festivali diyebiliriz. Bu tip festivallerde özellikle belediye olarak çok büyük desteğimiz vardır. Gerek festivalin düzenleneceği alanda, gerekse de festival süresince sağlanacak her türlü lojistik desteğe birimlerimiz olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Umarım Mersin’den güzel duygular ve görüntülerle dönersiniz. Her birinizi ayrı ayrı tanımaktan, görmekten çok büyük şeref ve onur duyduk. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

 

Festival coşkusu tüm kenti saracak

Müzik grupları, defileler ve konserler 2 gün boyunca Galatasaray Meydanı’na kurulacak ana sahnede ve Side Sütunları Sahnesi’nde sürecek.

Ayrıca, Gastroshow alanında Türkiye’nin dört bir tarafından onlarca şef narenciyeli lezzetler konsepti ile hazırladıkları yemekleri izleyenlerin beğenisine sunacak. 3 Kasım’da gün boyu gerçekleştirilecek yarışmayla da Mersin Narenciye Festivali Flyboard Şampiyonu unvanına kavuşacak.

Festival alanı boyunca kurulacak stantlarda, farklı sektörlerden birçok Mersinli üretici, ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatını yakalayacak.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  7.MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA