23 Nisan 2024 Salı


13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:59   SEZGİN TANRIKULU: TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA. ÇOCUKLAR AÇISINDAN AĞIR BİR TABLO VAR. BU KOŞULLARIN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ   12:31   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN CHP`Lİ ÖZEL İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI   12:19   ÇYDD: “ÇOCUKLARIMIZIN LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM HAKKININ SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ. 23 NİSAN KUTLU OLSUN”   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:53   TÜM YEREL-SEN`DEN 23 NİSAN MESAJI: İKTİDAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN GELECEĞİNİ TEMSİL EDEN ÇOCUKLARIMIZA GEREKLİ ÖNEMİ VERMEMEKTEDİR   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ... İMAMOĞLU: “UMARIM BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARINA MAHCUP OLMAYAN YÖNETİCİLER OLURUZ”   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   10:35   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE DEVLET ERKANI ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   09:23   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN`İN 23 NİSAN MESAJI   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   12:19   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI  
 
     
   

Başkan Tarhan Aktivist Sanatçılarla Birlikte Resim Yaptı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 7. Ulusararası Narenciye Festivali kapsamında Mersin’de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Resim Çalıştayına konuk oldu.

 

Tarih : 3 Kasım 2019 Pazar 10:42   Okunma : 546

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 7. Ulusararası Narenciye Festivali kapsamında Mersin’de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Resim Çalıştayına konuk oldu. Aralarında Türkiye’nin yanı sıra Kosova, Türkmenistan, Romanya, Bosna Hersek, İsrail, Bulgaristan, Tunus, Bahreyn, Azarbeycan, Filistin, Gürcistan ve Hırvatistan’dan gelen konuk sanatçıların ısrarı ile tuvalin başına geçen Başkan Tarhan, resim yaptı. Konukların alkışları arasında farklı renkleri kullanarak oluşturulan resim, Aktivist Sanatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu tarafından tamamlanarak Başkan Tarhan’a hediye edilecek.

Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Hanifi Bakan ve Nilgün Aşçı’nın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Tarhan, konuk sanatçılara içerisinde Mezitli’de yapılan çalışmaların anlatıldığı hediye paketi verdi.

Prof. Dr. Karaoğlu da, Başkan Tarhan’a dünyanın en küçük ebatta hazırlanmış kitabını hediye etti.  

İlk kez bir belediye başkanının kendilerini ziyaret ederek çalışmalarına destek vermesinden dolayı mutluluklarını dile getiren sanatçılar, “Çalıştayımızı yaptığımız ve güzelliğine hayran olduğumuz Mezitli’de Başkan Tarhan’ın yaptığı sürpriz ziyaretin kendilerini son derece mutlu etti. Çok alışık olmadığımız bir başkan modeliyle karşılaştık. Sanatın toplumun tüm kesimlerine yayılması için fikir alışverişinde bulunduk. Mezitli’de yapılan sanatsal çalışmalara canlı tanık olduk. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dediler.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği temsilcisi ve Çalıştay Başkanı Seher Söyleme Çelik, yurt dışından ve Türkiye’nin önemli isimlerinin davetli olarak Mersin’de bulunduğunu belirterek, “Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği olarak, ülkemizin sahip olduğu kültürel birikimi hem dışarıdan sanatçıları ülkemize davet ederek hem de biz yurtdışına çıkarak oradaki sanatçılarla buluşarak paylaşıyoruz. Şuan 14 farklı  ülkeden 30 sanatçımız Mersin’de bulunuyor. Başkanımız Neşet Tarhan, çalıştayımıza katılarak destek verdi. Önümüzdeki, süreçte sanatçılarımızla ortak çalışma yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Çok önemli birlikteliğin temelini atmış olduk. Başkanımız her zamanki alçak gönüllüğü ve zarafetiyle gönlümüzü bir kez daha kazandı. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Konuklara çeşitli hediyeler veren Başkan Tarhan, “Mezitli çok farklı ve aydın bir kent. Sanatsal ve sosyal alanda çok önemli bir yere sahip olan Mezitli’de gerçekleşen çalıştayı ziyaret ederek sanatçılarımıza destek olduk. Mezitli Belediyesi olarak sanata büyük önem veriyoruz. Özellikle iklim açısından her mevsim aktif olarak çalışma yapılabilecek bir iklime sahibiz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Kentimizde yapılabilecek sanatsal etkinlikler konusunda çok önemli fikirler edindik. Bu fikirler önümüzde yapacağımız çalışmalarda ışık olacaktır” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, AKİVİST SANATÇILAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA