19 Nisan 2024 Cuma


01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL  
 
     
   

Başkan Seçer, Festivalin Son Gününde’de Alandaydı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü ve son gününde de vatandaşlar ile bir araya gelerek, stantları tek tek ziyaret etti.

 

Tarih : 4 Kasım 2019 Pazartesi 08:20   Okunma : 530

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü ve son gününde de vatandaşlar ile bir araya gelerek, stantları tek tek ziyaret etti.

Önceki yıllarda yapılan tüm Narenciye Festivalleri’ne katılım sağladığını, ancak bu yılın enerjisinin çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Ben bundan önce 6 etkinliğin tamamına katıldım. Hiç bu kadar güzel, keyifli görmedim. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu yılın herhalde enerjisi çok farklı. Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü gününde de vatandaşlar ile bir araya geldi.Narenciyenin istihdama ve üretime olan katkısından söz eden Seçer, “Narenciye bizim için önemli. İhracatımızda önemli bir paya sahip. Her 100 dolarlık ihracatın yaklaşık 40 doları Mersin'den  yapılıyor. Mersin, Türkiye üretiminde de önemli bir paya sahip. Yaklaşık her 4 kilo üretimin 1 kilosu Mersin'den karşılanıyor.Bizim daha çok ihracat yapmamız lazım. İhracat yapmak için daha kaliteli üretim yapmak lazım ama yaptığınız üretimi de ekonomik değere dönüştürmek için pazarlar bulmanız lazım. Bir değil, birkaç pazar, on değil, yüzlerce pazar bulmak lazım. Bunun için de tanıtıma ihtiyacınız var. Tüm dünya sizi tanımalı. Bunu gerçekleştirecek mecraların başında da bu tip etkinlikler geliyor”  dedi.

Gün boyunca stantları gezdi

Mersinliler’in yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Seçer, sabah erken saatlerde festival alanını gezmeye ve stant ziyaretleri yapmaya başladı.

Tüm gün boyunca Galatasaray Meydanı’ndaki festival coşkusuna ortak olan ve festivale gelen vatandaşlar ile sohbet eden Seçer, ulusal ve yerel basın mensupları ile de bir araya geldi. Seçer, hem festival hem de kentin potansiyeli hakkında gazetecilerle sohbet etti.

Festival kapsamında 33 metre tantuni

Festival kapsamında gerçekleştirilen Gastro-Show’a da katılan Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte şeflerin pişirdiği lezzetlerin tadına baktı. Ardından Başkan Seçer,  festivale özel 33 metre uzunluğunda yapılan ve Mersin’e özgü bir lezzet olan tantuninin yapılışını izleyip, Vali Su ile birlikte tantuniyi keserek, vatandaşlara dağıttı.

Son olarak ise Başkan Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için Mersin’e gelen ve 'Etin Profesörü' unvanıyla tanınan Cüneyt Asan ve Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ebru Erke ile Gastro-Show'a katılan birbirinden değerli şefler ile yemekte bir araya gelerek, kendilerinin festivaldeki izlenimlerini dinledi. Seçer,festival kapsamında imza günü düzenlemek için Mersin’e gelen Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar ve Gazeteci İpek Çalışlar ile de bir araya geldi.

“Festival çok renkli ve güzel”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, festivalin çok coşkulu ve güzel geçtiğinden söz ederek,  “Festival renkli ve güzel geçiyor. Ben de mutlu oluyorum. Yurttaşlarımızı bu şekilde bir arada, yüzleri güler vaziyette, çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla bir arada gördüğümüz zaman keyif alıyorum. Zaten bizim de yapmak istediğimiz tam da bu. Festivallerin yapılma sebeplerinden bir tanesi de bu. İnsanları bir araya getiriyorsunuz, bir anlamda sosyal huzurun tesisine katkı yapmış oluyorsunuz. Diğer taraftan şehrinizi tanıtıyorsunuz. İnsanlar geliyor, görüyor, burada oluyor, televizyon ekranlarından izliyor, basından, haberlerden izliyor. Kentiniz tanınmış oluyor, kentinizin özelliklerini tanıtmış oluyorsunuz” dedi.

“Narenciyede daha fazla pazar bulup, ihracat yapmamız lazım”

Narenciyenin istihdama ve üretime olan katkısından söz eden Seçer, şunları söyledi:

Narenciye Festivali’nin teması narenciye. Portakal, limon, mandalina bu bölgenin önemli bir tarımsal üretim kalemi. Bizim bölgemizde hem ekonomiye, hem sosyal yapıya tesir ediyor. Çünkü binlerce insan çalışıyor. Bu istihdam demektir. Diğer taraftan bu insanlar bu üretimden para kazanıyor. Alın terlerinin karşılığını almaya çalışıyor. Böyle de bu üretime ekonomik bir değer yaratıyorsunuz. Bu sebeple narenciye bizim için önemli. İhracatımızda önemli bir paya sahip. Her 100 dolarlık ihracatın yaklaşık 40 doları Mersin'den  yapılıyor. Mersin,Türkiye üretiminde de önemli bir paya sahip. Yaklaşık her 4 kilo üretimin 1 kilosu Mersin'den karşılanıyor. Limon üretiminin yarıdan fazlası, yine Mersin'den karşılanıyor. Bunlar önemli özellikler, önemli potansiyeller. Bunları değerlendirmek lazım. Bizim daha çok ihracat yapmamız lazım. İhracat yapmak için daha kaliteli üretim yapmak lazım ama yaptığınız üretimi de ekonomik değere dönüştürmek için pazarlar bulmanız lazım. Bir değil, birkaç pazar, on değil yüzlerce pazar bulmak lazım. Bunun için de tanıtıma ihtiyacınız var. Tüm dünya sizi tanımalı. Bunu gerçekleştirecek mecraların başında da bu tip etkinlikler geliyor.”

“Mersin, marka bir kent olma yolunda bize her türlü olanağı, gücü veriyor”

Mersin’in önemli potansiyellere sahip bir kent olduğundan bahseden Seçer, “Mersin, önemli potansiyellere sahip. Sadece narenciye üretimi değil. Birçok alanda fark yaratan bir şehir. Artık dünyada ülkeler yarışıyor ama şehirler yarışacak. Artık yeni bir konsept var. Bu önemli bir durumdur. Bunu görmek lazım. Bu sebeple Mersin’in bu avantajını kullanacağız. Mersin, bize çok imkanlar sunuyor. Marka bir kent olma yolunda bize her türlü olanağı, gücü veriyor. Ekonomik anlamda içerdiği potansiyellere baktığınız zaman bütün sektörleri barındıran bir kent burası. Burada yok yok. Diğer taraftan kültürel zenginliğiniz, tarihi birikiminiz var. Nüfusunuz, insan kaynağınız, bunlar çok zengin, çok önemli potansiyeller. Bunları açığa çıkaracağız. Tabi yöneticilerle de çok ilintili. Ben hep söyledim, sıra dışı belediye başkanlığı yapacağız. Bu yolda gidiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak farklı uygulamaların altına imza atacaklarını dile getiren Seçer, “Farklı düşünüyoruz, farklı uygulamalar yapıyoruz. Bugüne kadar süregelen teamüllerin dışına çıkmaya çalışıyoruz ki bir fark yaratalım. Yeni şeyler söyleyelim, yeni şeyler ortaya koyalım. Kenti arzu ettiğimiz noktalara bir an önce getirelim istiyoruz. İnşallah Allah yardımcımız olsun, vatandaşlarımızın desteğine layık olacağız. Bize sandıkta destek verdiler, seçtiler, görüyorum ki hala destekleri devam ediyor. Sokakta da bunu gördükçe gerçekten mutlu oluyorum, motive oluyorum. Güvenleri devam ediyor. Tabii bu önemli bir beklenti doğuruyor. O bizim için ayrı bir yük ve sorumluluk ama bu yükü taşıyacak kudretteyiz. Ondan hiçbir endişem yok” ifadelerini kullandı.

“Yöneticiler gülerse halk da güler, kent de güler”

Yöneticilerin ortaya koyduğu dilin ve enerjinin öneminden söz eden Seçer, “Yöneticiler gülerse halk da güler, kent de güler. Şimdi balık baştan kokar misali biz nasıl bir tavır ortaya koyarsak, girdiğimiz ortamlarda iyi bir sinerji verirsek, insanlara pozitif enerji verirsek, toplum da pozitif olacak. Onlar da gülecek. Kent gülüyor. Ben bunu övünerek söylüyorum. Burada tevazu göstermeyeceğiz. Çünkü kentte yaşayanlar biliyor ki, bu kentin yönetiminde olan Belediye Başkanı, bu kentte ayrımcılık yapan bir Belediye Başkanı değil. Adaletsizlik yapan ya da adaletsizliğe izin veren bir Belediye Başkanı asla değil. Biz vatandaş için, vatandaşın menfaatlerini korumak, kollamak için çalışıyoruz. Vatandaşa hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu bilinçle bize güveni, güven kat sayısını arttırıyor. Ama bu da bize enerji veriyor. Güzel bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

“Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum”

Festivalin atmosferinin çok güzel olduğundan bahseden Seçer, “Burada çok güzel bir atmosfer var. Bütün yurttaşlarımız burada. Çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla, sevgilileriyle burada. Gayet keyifli bir ortam var. Çok sayıda da yiyecek, içecek var. Her şey güzel burada. Güzel bir etkinlik ve organizasyon oldu. Biz de Büyükşehir olarak katkılar verdik. Diğer belediyeler, merkez belediyeler verdi. Valilikten, Ticaret Borsası’na, Ticaret Odası’na kadar birçok kurum ve kuruluş buraya maddi, manevi katkı yaptı. Böyle güzel bir ortam oldu. Etkinliğin yedincisi yapıldı. Ben bundan önce 6 etkinliğin tamamına katıldım. Hiç bu kadar güzel, keyifli görmedim. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu yılın herhalde enerjisi çok farklı. Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Mersin’e yakışır bir festival oldu

Mersin Ticaret Borsası koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kültür Park’ta 70 dönümlük alanda gerçekleşen festival, rengarenk bir görsel şölene sahne oldu.

25 ülkeden gelen 700 gösteri sanatçısının dans gösterileri, narenciye ürünlerinden yapılan devasa figürler, alanda kurulan stantlar ve narenciye ürünlerinden yapılan farklı lezzetler, vatandaşlara rengarenk ve dolu dolu bir festival programı sundu.

İki farklı alanda kurulan sahnede Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Kore, Tunus, Cezayir Bulgaristan ve Rusya gibi dünyanın farklı 25 ülkesinden gelen dans toplulukları ilginç kıyafetleri ve oldukça eğlenceli dans gösterileri ile festivale katılanlara eğlenceli saatler yaşatırken, narenciye motifleriyle işlenen kıyafetlerin yer aldığı defileye de yoğun ilgi vardı.

Festivalin songününde düzenlenen perküsyon sanatçısı Gencer Savaş’ın konseri katılımcılardan büyük beğeni topladı.

 






Paylaş :
Etiketler :  7.MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA