16 Nisan 2024 Salı


17:53   YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT KILIÇ: “SEÇMEN VE SİYASİ PARTİLER OLARAK YSK`YA OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”   17:27   YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ   16:07   YSK`DAN 2 İL İLE 18 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"   14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR” (2)   14:28   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``   14:23   ÖZGÜR ÖZEL: "BİZE DÜŞEN FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR" (1)   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   13:14   DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB`DEN ORTAK AÇIKLAMA: 1 MAYIS`TA TAKSİM`DE OLACAĞIZ   12:25   DEVLET BAHÇELİ: "BUGÜN ŞIMARANLARIN YARIN MİLLETTEN ŞAMARI YEMELERİ MUKADDERDİR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:54   SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN BORÇ TABLOSU BELEDİYE BİNASINA ASILDI   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:59   SEYİT TORUN, BAKAN TEKİN`E İLKÜVEZ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNU SORDU   10:20   MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ   09:50   TÜRKİYE`NİN "KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ" ANKARA`DA   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"  
 
     
   

“Engelsiz Mersin” İçin Bir Adım Daha


Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimlerinde engelli yurttaşları da unutmuyor. Büyükşehir personeline, “engelsiz Mersin”i yaratmak için Türk işaret dili yeminli tercümanı tarafından işaret dili eğitimi verildi.

 

Tarih : 16 Kasım 2019 Cumartesi 23:56   Okunma : 583

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimlerinde engelli yurttaşları da unutmuyor. Büyükşehir personeline, “engelsiz Mersin”i yaratmak için Türk işaret dili yeminli tercümanı tarafından işaret dili eğitimi verildi.

Eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara daha kolay ulaşabilmek için de eğitimlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı,“engelsiz Mersin”i yaratmak için 2019 yılı hizmet içi eğitimleri kapsamında ilgili personele işaret dili eğitimi verdi.

Farkındalık yaratmak amacıyla verilen eğitimini, Türk işaret dili yeminli tercümanı Esra Alkan, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı eğitim salonunda gerçekleştirdi. Personeller, haftada iki gün ikişer saat olmak üzere 1 ay boyunca eğitim alacak.

“Engelsiz Mersin”hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda üç gruba işaret dili eğitimi vererek, engelleri aşmaya verdiği önemi ortaya koymuştu. Eğitim almaya yeni başlayan grup, eğitim sonunda işitme engeli olan vatandaşlarla temel seviyede iletişim kurabilecek.

Personel işaret dili alfabesi ve rakamlarını öğrendi

Eğitime, işitme engeli ile ilgili sunumla başlayan Esra Alkan, “işitme engelli kime denir, ülkemizde işitme engeli, işaret dili genel özellikleri, Türk işaret dili tarihçesi, Türk işaret dili yanlışları” konularında bilgilendirme yaptı. İşaret dili alfabesini tanıtan Alkan, eğitim alan personele, kendi adlarını işaret dilinde göstermeyi öğretti. Katılımcılar da kendi aralarında işaret dili ile anlaşma pratiği yaptı. Eğitim, işaret dili rakamları ile devam etti.

Büyükşehir, işitme engellilerin sesi oluyor

İşaret dili eğitimlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, işaret dilini kullanarak, işitme engelli vatandaşlara“Görüntülü Destek Hattı” hizmeti de sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu sayede engelli vatandaşların belediye ile ilgili işlemlerini çok daha hızlı, doğru ve sorunsuz bir şekilde yapmasına destek olurken, işaret dili eğitimleri ile işitme engelli vatandaşların sesi oluyor.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, “ENGELSİZ MERSİN” İÇİN BİR ADIM DAHA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA