28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

’’Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’’ Kitaplara girdi


Türkiye’nin ilklerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) kültür politikaları çalışmaları kapsamında düzenlenen bienale konu oldu.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 01:06   Okunma : 470

Türkiye’nin ilklerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) kültür politikaları çalışmaları kapsamında düzenlenen bienale konu oldu.

“Erken Çocukluktan Gençliğe: Sanatla Büyümek” konulu bienalde her dört çocuktan birinin yoksul olduğu dikkate alınarak, erken çocukluğun desteklenmesinin en öncelikli gereksinimlerden birisi olduğuna dikkat çekildi. Bienal sonrası sonuç raporu kitap haline de getirildi.

Bu konuda yapılan çalışmalara da atıfta bulunularak Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nın ilk uygulama olduğuna vurgu yapıldı. Mezitli Belediyesi’nin açtığı kütüphaneden sonra başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde başarılı uygulamaların yapıldığına dikkat çekilerek “Erken çocukluk (0-3 yaş) ve okul öncesi dönem (4-6 yaş), çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyo-duygusal becerileri en hızlı kazandıkları dönemlerin başında gelir. Türkiye’de toplam nüfusun yaklaşık %8’ini 4 yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor. Beyindeki 100 milyar nöronun birbiriyle bağlantılar kurma hızının en yüksek olduğu hayatın ilk 3 senesinde, beyin gelişiminin temelleri en erken yaşlardaki bu deneyimler ile atılır” denildi.

Hazırlanan kitapta, benzer uygulamalarla, çocuk kütüphanelerinde, sokak şenliklerinde okuma saatleri düzenlemek ve en önemlisi aile içinde kitap okuma alışkanlıklarını artırmanın hedeflenildiğine dikkat çekilerek, yılda binlerce çocuğun bu hizmetten faydalandığı anlatıldı.

Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nın daha önce Anadolu Üniversitesi’nde ders olarak işlendiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Şimdi de İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından hazırlanan bienalde ve sonrasında bastırılan kitapta projemize yer verilerek, örnek oluşturduğuna dikkat çekildi. Yaptığımız çalışmalarımızın tüm Türkiye'ye örnek olduğunu görebilmek, bizleri oldukça gururlandırıyor. Mezitlimizi dünya duyacak demiştik, hedefimize giderek yaklaşıyoruz. Halkımızdan aldığımız enerji ile çalışma azmimizi kaybetmeden Mezitli ve Mersinli vatandaşlarımızı hayata geçireceğimiz birçok yeni proje ile şaşırtmaya devam edeceğiz" dedi.

Göreve geldiğinde hayata geçirdiği ilk projelerden birisi olan 'Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı'nın bu denli beğeni kazanmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Tarhan, "Hepimiz kitap okumanın faydalarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kitap okumayı çocuklarımıza özendirmemiz gerekiyor. Oyun Kitaplığı'ndaki amaç sadece kitap okumak değil, aynı zamanda çocukların aileleri ile sosyalleştiği, bir araya gelebildiği bir mekan yaratmaktır. Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığımızda çocuklarımızın kitap okumalarının yanısıra yeteneklerinin gelişmesine destek sağlamak ve interaktif olarak iletişime geçerek etkinlikler yapmalarıdır. Kitaplığımızda, minikler, aileleriyle birlikte kitap okuyarak, kitap okuma kültürünü kazanmış oluyorlar. Böylelikle çocuklar aileleriyle birlikte dolu dolu zaman geçirip sıkılmadan doyasıya eğlenmiş oluyorlar" diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, ATATÜRK, CUMHURİYET, ’’KİTAP OKUYAN ÇOCUKLAR OYUN KİTAPLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA