19 Nisan 2024 Cuma


12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Yalınayak Deresi, Taşkın Ve Sel Riskine Karşı Temizleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, soğuk hava koşulları kendisini hissettirmeden ve yağmurlar bastırmadan önce Toroslar İlçesi’nde bulunan Yalınayak Deresi’ndeki temizlik çalışmalarına başladı. 2016’daki sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Yalınayak Deresi’nde sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için sürdürülen çalışmalar kapsamında 16 iş makinesi kullanılıyor.Çalışmalar sona erdiğinde yaklaşık 10 km’lik bir kısım temizlenmiş olacak.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 23:22   Okunma : 394

Mersin Büyükşehir Belediyesi, soğuk hava koşulları kendisini hissettirmeden ve yağmurlar bastırmadan önce Toroslar İlçesi’nde bulunan Yalınayak Deresi’ndeki temizlik çalışmalarına başladı.Özellikle sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için dere temizliğine devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

29 Aralık 2016 yılında yaşanan sel felaketinde Yalınayak Deresi’nde can kayıpları meydana gelmişti. Sel felaketinin yeniden yaşanmaması için il genelinde çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ani yağışlarda taşkınların önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda hassas bir şekilde çalışıyor.

Dere temizlik çalışmaları kapsamında 16 iş makinesi kullanılıyor. Yalınayak Deresi’nin temizlik çalışmaları sona erdiğinde yaklaşık 10 km’lik bir kısım temizlenmiş olacak.

Dere yatağı yabancı maddelerden kurtuluyor

Çalışmalar sayesinde dere yatağı içerisinde biriken yabancı maddeler uzaklaştırılarak, suyun sağlıklı akışı sağlanıyor. Toplam 10 kilometrelik alanda yapılan çalışma ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilerek, olası taşkın risklerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Yıldırım: “Muntazam bir şekilde temizlik yapılıyor”

Toroslar İlçesi Yalınayak Mahallesi’nde 5 dönemdir muhtarlık yapan Osman Yıldırım, “Yalınayak deremizde her sene bir temizlik şart oluyor. Bu sene de Büyükşehir Belediye Başkanımız’dan rica ettik. Bu yıl da çok güzel ve muntazam bir şekilde temizlik yapılıyor. Emeği geçen kişilerden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum. Ara ara temizleniyordu ama bu şekilde temizlenmemişti. Eskiden dallar ve pislikler temizleniyordu. Bu sene çok detaylı temizlendi ve çok güzel oldu. Mahalleli de çalışmalardan memnun. Yaz aylarında sineklerden kurtulduk, kış aylarında da pisliklerin denize akmaması sağlanmış oluyor” dedi.

Dağ: “İlk defa burada böyle bir şey yapıldığını görüyorum”

Arpaçsakarlar Mahalle Muhtarı Mustafa Orgun Dağ da çalışmalardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti. Dağ, “Ben yeni muhtar oldum. İlk defa burada böyle bir şey yapıldığını görüyorum. Halkımız memnun. Vahap Seçer Başkanımız’a yaptığı işlerden dolayı Yalınayak ve Arpaçsakarlarmahalleleri olarak teşekkür ediyoruz. Çalışmaların devamını bekliyoruz” diye konuştu.

Mersin halkı dere temizliğinden memnun

Halkkent Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Yener, “Derelerin ıslahı güzel. Yazın sinekten, kışın mikroptan arındırır. Çalışmalardan memnunuz. Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Arpaçsakarlar sakinlerinden Koray Öcal ise  “Yaklaşık 40 yıldır Arpaçsakarlar’dayaşıyorum, ilk defa böyle güzel bir temizlik görüyorum. Vahap Seçer Başkanımız’dan Allah razı olsun. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, YALINAYAK, ARPAÇSAKARLAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA