19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

Çamlıyayla Çeşmeleri, Meski Tarafından Bakımdan Geçirildi


Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Çamlıyayla Şube Şefliği tarafından Boztepe-Böğrüeğri-Pirömerli Mahalleleri grup yolu üzerinde bulunan ve tarihi özelliği bulunan Hatunabla çeşmesi ile Attıran çeşmesi bakımdan geçirildi. Çevreleri temizlenen çeşmelerin tüm eksikleri giderilerek, hem hijyenik hem de çalışır hale getirildi.

 

Tarih : 22 Kasım 2019 Cuma 02:39   Okunma : 529

Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Çamlıyayla Şube Şefliği tarafından bakımsız ve atıl vaziyette bulunan ve tarihi özellikleri bulunan çeşmeler bakımdan geçirildi. Yeniden akar duruma getirilen çeşmelerin tahliye sistemleri onarılıp, çevresinde de kapsamlı bakım gerçekleştirildi.

Yoğun olarak kullanılan grup yolu üzerinde bulunuyor

Bölgenin en önemli yayla turizm merkezi olan Çamlıyayla’nın, Boztepe-Böğrüeğri-Pirömerli mahallelerini birbirine bağlayan ve yoğun olarak kullanılan grup yolu üzerindeki Attıran çeşmesi ve tarihi özelliği bulunan Hatunabla çeşmesinin öncelikle sağlıklı şekilde çalışması için MESKİ ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Attıran çeşmenin deposu onarıldı

Ekipler,“Attıran” olarak adlandırılan çeşmenin öncelikle depo bölümünde oluşan kaçağı giderdi. Musluk bölümünü yenileyen MESKİ ekipleri, gider sularının çamur oluşturmaması için tahliye sistemini ıslah etti, ardından çeşmenin tamamını boyayıp, hijyenik hale getirdi.

Tarihi özelliği bulunuyor

MESKİ Çamlıyayla Şube Şefliği tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında tarihi özelliği bulunan ve kesme taşlardan oluşan Hatunabla çeşmesinin de duvarına yazılan yazılar silindi, musluk bölümleri yenilendi, su tahliye ve çevre temizliği işlemleri gerçekleştirildi.

Vatandaşlar memnun

Özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanılan grup yolu üzerindeki her iki çeşmenin işler hale getirilmesinden ve kapsamlı bakım yapılıp, eksiklerinin giderilmesinden dolayı vatandaşlar oldukça memnun kaldı.

Çevre sakinlerinden Müjdat Pırlak, eski halleriyle oldukça çirkin görüntü arz eden her iki çeşmede çalışma yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve MESKİ ekiplerine teşekkürlerini iletti.






Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA