16 Nisan 2024 Salı


16:37   ESKİ ENSAR VAKFI MUĞLA ŞUBE BAŞKANI`NIN MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ`NE DEKAN OLARAK ATANMASINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO   15:58   ANITKABİR`İ BAYRAM TATİLİ BOYUNCA 209 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU: “ELEKTRİK KAYNAK MAKİNESİNDEN ÇIKAN KIVILCIMLARIN NİTELİKLİ MALZEMELERİ TUTUŞTURMASIYLA YANGININ BAŞLADIĞI GÖZLEMLENMİŞTİR"   15:20   ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU`NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ   15:09   CHP`Lİ ESKİ YARBAŞI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KAYNAR: "BELEDİYEDE CHP`YE OY VEREN ARKADAŞLARIMIZIN MAAŞLARI ÖDENMEDİ"   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:57   SEZAİ TEMELLİ: "DEMOKRATİK ÇÖZÜMDEN KAÇANLAR HEM TÜRKİYE`Yİ HEM ORTA DOĞU`YU GİRDABA SÜRÜKLEDİLER"   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   14:01   CHP HEYETİ TELEFERİK KAZASININ YAŞANDIĞI ANTALYA’DA   13:24   MERKEZ BANKASI 818 MİLYAR LİRALIK ZARAR AÇIKLADI   13:01   AKP’DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:36   İZMİR`DE AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KİRAZ BELEDİYESİ`NİN BORCU 332 MİLYON OLARAK AÇIKLANDI   11:31   METEOROLOJİ: "HAVA SICAKLIKLARININ ARTMAYA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR"   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   11:03   ÖZGÜR ÖZEL`İN FİLİSTİN ZİYARETİ ERTELEND   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM  
 
     
   

Mersin Kitap Fuarı 5. Yılında Yine Dopdolu


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geçtiğimiz cumartesi 12 bin 500 metrekare alanda kapılarını açan 5. Mersin CNR Kitap Fuarı, 1 Aralık pazar gününe kadar kitapseverleri bekliyor. Sabah 09.30’da kapılarını açan kitap fuarı, akşam saat 20.00’ye kadar sürüyor.

 

Tarih : 28 Kasım 2019 Perşembe 10:45   Okunma : 617

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geçtiğimiz günlerde kapılarını açan 5. Mersin CNR Kitap Fuarı, 1 Aralık pazar gününe kadar kitapseverleri bekliyor.

Fuar bu sene 150 yayınevinin katılımıyla, 300’ün üzerinde imza günü, 30’un üzerinde etkinlik ve söyleşiye ev sahipliği yapıyor. Yazar Ahmet Ümit’in onur konuğu olduğu fuarda, Muazzez İlmiye Çığ, İpek Ongun, İlyas Salman, Enver Aysever gibi isimler de okurlarıyla buluşuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de kitap fuarında çeşitli hediyelerle ziyaretçileri standına ve Gezici Kütüphane’ye bekliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geçtiğimiz cumartesi 12 bin 500 metrekare alanda kapılarını açan 5. Mersin CNR Kitap Fuarı, 1 Aralık pazar gününe kadar kitapseverleri bekliyor. Sabah 09.30’da kapılarını açan kitap fuarı, akşam saat 20.00’ye kadar sürüyor.

Fuar bu sene 150 yayınevinin katılımıyla, 300’ün üzerinde imza günü, 30’un üzerinde etkinlik ve söyleşiye ev sahipliği yapacak. Yazar Ahmet Ümit’in onur konuğu olduğu fuarda Muazzez İlmiye Çığ, İpek Ongun, İlyas Salman, Enver Aysever ve Erkmen Özbıçakçı gibi isimler de okurlarıyla buluşuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi standında kitapseverlere hediyeler

Mersin Büyükşehir Belediyesi fuardaki standı ve Gezici Kütüphanesi’yle 5. Mersin CNR Kitap Fuarı’ndaki yerini aldı. Ziyaretçilere kültür yayınlarından Abdullah Ayan’ın “Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında”, Kemal İstek’in“Spora Adanmış Bir Ömür: Seyfi Alanya”, Hüseyin Metin’in “Celal Abaç ve Ailesi” adlı eserlerini ücretsiz olarak sunan Büyükşehir Belediyesi, kalem, defter, kent rehberi ve ayraç hediyesiyle de kitapseverleri standına davet ediyor.

Öte yandan, Gezici Kütüphanesi’ni de fuarda ziyarete açan Büyükşehir Belediyesi, orada da çocuklara RobinHood, La Fontaine Masalları, Pinokyo, Ezop Masalları gibi çocuk klasiklerinden ve Türk bilmecelerinden seçmeler kitaplarından hediye ediyor. Büyükşehir Belediyesi fuar boyunca ziyaretçileri standına ve Gezici Kütüphanesi’ne bekliyor.

İlyas Salman: “İnsanlar okusunlar, yazsınlar, bilgi sahibi, kültür sahibi olsunlar”

Oyuncu-yazar İlyas Salman, fuarda imza gününe katıldı. Fuar boyunca Mersin’de okurlarıyla buluşacağını belirten Salman, “Dünü yaşadık ve öğrendik. Bugün yaşıyoruz ve öğreniyoruz. Yarını da yaşayarak öğreneceğiz. Peki dünden önceki günü kimlerden öğreneceğiz? Beyni bedeninden büyük insanların yazdıklarından öğreneceğiz. Yani kalıbımızı kente getirip kellemizi köyde bırakmak bize göre bir iş değil. İnsanlar ancak kendilerinin dışında yazan insanların belgeleriyle büyüyorlar. Ben de aşağı yukarı önümüzdeki pazar akşamına kadar burada olacağım. İnsanlarımızı bekliyoruz. Gelsinler okusunlar, yazsınlar. Çünkü tarihe bir belge bırakmak istiyorsan bastığın yerde izin kalmalı. O da ancak okumaktan ve yazmaktan geçer. Okusunlar, yazsınlar, bilgi sahibi olsunlar, kültür sahibi olsunlar”

“Kitap fuarı bir şehir için büyük bir zenginlik, Büyükşehir’in desteği de önemli”

Fuarı ziyaret eden Talat Yıldırım, kendisinin öğretmen olduğunu ve okuyan bir aile olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin fuara değer kattığını ve Başkan Vahap Seçer’den beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Yıldırım, “Biz okuyan bir aileyiz. Kitap fuarı tabii ki bir şehir için büyük bir zenginlik, Büyükşehir’in desteği de önemli. Beklentilerimiz büyük. Bildiğimiz, tanıdığımız kadarıyla daha da zenginleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Kızı Şilan Hayat Yıldırım’la birlikte fuarı gezmenin güzel bir şey olduğunu söyleyen anne Fatma Yıldırım ise vatandaşları fuara davet ederek; “Gelip böyle bir etkinliğe, fuara katılmak güzel bir şey. Hem fiyat olarak daha uygun oluyor hem de seçenek daha çok oluyor. Ailelerin özellikle çocuklarıyla birlikte gelip bakmaları, tercih etmeleri güzel bir şey” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN KİTAP FUARI, VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA